Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

2016 – an excelent pentru Aeroportul „Traian Vuia” Timişoara

Se pare că anul 2016 a fost unul mai mult decât foarte bun  pentru Aeroportul Internațional Timișoara, după cum a declarant directorul general al aeroportului, Dan Idolu, crescând numărul de zboruri, de călători, dar şi a volumului de marfă, fiind introduse destinații noi, zboruri interne și externe, şi chiar au apărut noi companii care și-au deschis baza de operare la Timișoara.

Dan Idolu :”2016 a fost un an excelent pentru aeroportul din Timișoara, an în care două companii aeriene de pasageri au început operarea spre noi destinații interne și internaționale, care au mărit frecvențele spre alte destinații. O companie importantă de transport marfă -lider internațional în domeniu- a realizat o bază de operare la Aeroportul Timișoara. În acest an, ne putem mândri cu 6 destinații noi, astfel încât în prezent există 22 de destinații disponibile direct din Timișoara. Pe timpul verii am avut și cele 6 destinații de vacanță. Putem spune că ne-am depășit obiective propuse. Într-un an de zile am depășit 1 milion de pasgeri şi, totodată, am reușită să extindem aerogara. Acum suntem în curs de a obține conversia europeană a certificatului de funcționare. De asemenea suntem în curs de elaborare a unor proiecte majore de extindere a aerogării. Ne așteptăm ca până în 2018, traficul să se dubleze, iar numărul pasagerilor să depășească cifra de 2 milioane”.

În 2016, a crescut numărul de pasageri cu 25 % faţă de anul trecut,numărul de zboruri a crescut cu 22%, destinaţiile favorite fiind: București, Munchen, Londra și Milano-Bergamo.

Pentru 2017 se estimează o creștere de aproxmativ 50%  a numărului de pasageri față de anul 2016, traficul ajungând la aproximativ 1.700.000 pasageri transportați, iar pentru 2018 cu cel puțin 11%, ceea ce înseamnă, 2 milioane de pasageri pe an.

De asemnea s-a mărit numărul locurilor de parcare cu mai mult de jumătate, acestea ajungând la 509, faţă de 240, cât au existat, investiţie ce s-a ridicat la 126.000 euro.

Începând de anul viitor se va continua modernizarea aeroportului, investiţie ce va depăşi 10 milioane de euro.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share