OFICIAL MEDIA
OFICIAL MEDIA
Published On: joi, oct. 11th, 2018

22 de spectacole de teatru educativ pentru copiii din județul Timiș

În perioada 11-31 octombrie 2018, Asociația Teatru pentru Tine va prezenta în 12 localități din județul Timiș, spectacolul educativ STOP CADRU: Marea Unire în Banat. Spectacolul pentru copii evocă momente din istoria regiunii și pune în valoare personaje emblematice din Timișoara și localitățile din regiune, indiferent de apartenența lor etnică.

Mesajul spectacolului este unul încărcat de simbolistica toleranței, diversității și a multietnicității.  Deși titlul poate trimite cu gândul la o tematică istorică autentică, scenariul este unul mai degrabă ludic, cu trimiteri identitare precise, care aduce laolaltă personaje precum Traian Vuia, Johnny Weissmuller, Francesco Illy, care trasează conturul multicultural al regiunii.

Importanța spectacolelor de teatru pentru copii, cu rol educativ, este una ridicată, în contextul în care copiii din mediul rural au acces rareori la manifestări culturale de calitate. Asociația Teatru pentru Tine a dezvoltat în ultimul an un program de educație în școlile din mediul rural, prin prezentarea mai multor spectacole cu caracter educativ (istorie, ecologie,artă).

Pe harta spectacolului STOP CADRU: Marea Unire în Banat, sunt plasate în această toamnă localitățile: Fârdea, Gladna, Tomnatic, Variaș, Sînandrei, Dudeștii Noi, Traian Vuia, Fibiș,  Giroc, Chișoda, Moravița și Banloc. Lista de localități nu este închisă, asociația dorindu-și să ducă proiectul în fața unui număr cât mai mare de copii.

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

*Asociația Teatru pentru Tine o organizație non-profit, ale cărei baze au fost puse de un grup de tineri actori și regizori din Timișoara. Scopul nostru este acela de dezvolta sectorul teatrului independent din partea de vest a țării și de a genera proiecte și programe educative folosind metode teatrale sau inspirate din teatru.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Urmariti-ne pe Facebook

Pentru un corp sanatos

STIL DE VIATA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It