: luni 12 decembrie 2016

60% din români și-au vândut votul. Au lăsat soarta copiilor în mâna altora. Adevăruri nespuse despre o Românie care are ce merită

OFICIAL MEDIA

Românii -majoritatea- spun că nu au o clasă politică, nu au cu cine să voteze. Paradoxal, au votat. Cei care nu doreau pe nimeni dintre candidații actuali pentru Parlament, au votat indirect, ce au vrut alții. Aceasta este de fapt realitatea celor leneși, cei care au preferat să nu vină la vot. 60% dintre români nu au votat, lăsându-și soarta lor și a copiilor în mâna celorlalți 40%.

Aud pe la colțuri că votul nu este obligatoriu. Nu este obligatoriu, legal, dar moral este vital pentru viitorul unei nații, pentru viitorul copiilor ei. De asemenea, circulă sintagma ”nu am avut ce să votez pentru că nimeni nu mă reprezintă”. Atunci soluția este să mergem la vot și să-i tăiem pe toți de pe buletinele electorale. Doar așa dovedim ilegitimitatea unei clase politice!

Când un om tace, când nu acționează, înseamnă că nu are nimic de spus, nimic împotrivă. Atunci el devine complice la tot ce se întâmplă! 

Dacă trăim de 27 de ani decent sau în mizerie, aceasta ni se datorează nouă, tuturor românilor din țară și din afara ei. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, la data de 10 decembrie 2016, numărul total al alegătorilor români înscriși în Registrul electoral, inclusiv cetățenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016, este de 18.881.604. Dacă trăim bine sau rău, nu putem învinovății doar partidele pentru direcția în care se îndreaptă țara, ci și pe cei care își aleg reprezentanții. Politicienii sunt oameni dintre noi, care încearcă să-și atingă țintele, mai mult sau mai puțin respectând un cod al moralității. Dar nu vreau să fac referire la nuanțele politice și instrumentele partidice. În spatele acestor majorități parlamentare se ascunde, de fapt, voința poporului. Un lucru nu a fost mediatizat și se pare că rămâne necunoscut multor cetățeni: acela al votului vândut! Al complicității prin tăcere.

Cetățenii români care nu și-au exprimat votul, l-au vândut, indirect, celor care au fost în secții, alegând și pentru aceia din fotolii. Acești leneși, nu numai că și-au ”vândut” votul, dar au subjugat viitorul copiilor și al nepoților lor. Din 18.881.604 cetățeni cu drept de vot, au votat 7.212.022 români. Ceva mai mult de o treime din populație a hotărât viitorul tuturor. Cei care au tăcut, care nu au avut nimic împotrivă, sunt complicii celor care au votat.

Iată cum este posibil:

Aproximând procentul prezenței la urne, oricare ar fi fost el, acesta se transformă în 100% voturi valabil exprimate, astfel încât alegerea este realizată pentru toți locuitorii României,  pentru 19.354.690 locuitori. Apoape două treimi din populație, mai exact 12.140.000, deși nu și-au exprimat dreptul de vot, ei beneficiază de un parlament ”după chipul și asemănarea” celorlalți 7.212.022 de concetățeni. 

ART. 5 (1) Senatorii şi deputaţii se aleg prin scrutin de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale.

(2) Norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaţilor este de un deputat la 73.000 de locuitori.

(3) Norma de reprezentare pentru alegerea Senatului este de un senator la 168.000 de locuitori.

Concluzionând, românii și România au ceea ce își doresc. Un Senat, o Cameră a Deputaților, un Parlament! Asta este ceea ce merităm. Nimeni nu se poate plânge că nu trăiește într-o Romanie frumoasă. Aceasta este țara noastră, a tuturor, indiferent de moralitatea, de înțelepciunea, de lenea și de prostia cu care suntem înzestrați. Pentru o altfel de Românie este nevoie de o altfel de conștiință, de responsabilitate și de acțiune. Până atunci, 

Trăiască România minunată!

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA
Displaying 2 Comments
Have Your Say
  1. Ce sa votez? Sunt aceiasi pisoi care au distrus tara si care probabil au distruso si pe vremea lui Ceausescu,niste oameni vicleni, profitori si fata viziune de vitor spre o dezvoltare economica si sociala nu ii intereseaza decat profitul personal (pe pensii speciale si altele)

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

INTERNATIONAL PRESS AGENCY

OFICIAL MEDIA

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

Noi, Români, chiar dormim somnul morții?!

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Noi, Români, chiar dormim somnul morții?!

Dintr-o paletă de mingi, să ne transformăm într-un agregator de fapte

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Dintr-o paletă de mingi, să ne transformăm într-un agregator de fapte

Victorie mare reușită în inferioritate numerică. S-a apropiat de podium

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Victorie mare reușită în inferioritate numerică. S-a apropiat de podium

CSM Târgovişte a dărâmat campioana. Voleibalistele lui Nesic au jucat senzaţional

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru CSM Târgovişte a dărâmat campioana. Voleibalistele lui Nesic au jucat senzaţional

CCIAT oferă servicii specifice în domeniul standardizării

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru CCIAT oferă servicii specifice în domeniul standardizării

A lua atitudine nu e un act de obrăznicie

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru A lua atitudine nu e un act de obrăznicie

Planetele si zilele saptamanii. Duminica, guvernata de SOARE

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Planetele si zilele saptamanii. Duminica, guvernata de SOARE

Calendarul si evenimentele zilei de 26 martie 2017

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul si evenimentele zilei de 26 martie 2017

Cod GALBEN de vânt puternic și ninsoare, 26 martie

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Cod GALBEN de vânt puternic și ninsoare, 26 martie

Horoscop 26 martie. Racii au nevoie sa abordeze o noua filosofie de viata

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop 26 martie. Racii au nevoie sa abordeze o noua filosofie de viata

INTERVIU TACHE FLORESCU- ”Artiștii nu prea au o legătură pământeană foarte clară”

25/03/2017, Comentariile sunt închise pentru INTERVIU TACHE FLORESCU- ”Artiștii nu prea au o legătură pământeană foarte clară”

Chindia Târgovişte este de neînvins în retur! A trecut şi de Dacia Unirea Brăila şi rămâne în cursa pentru promovarea în prima ligă

25/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Chindia Târgovişte este de neînvins în retur! A trecut şi de Dacia Unirea Brăila şi rămâne în cursa pentru promovarea în prima ligă

„Am încredere că nu vor mai rata atât de mult”

25/03/2017, Comentariile sunt închise pentru „Am încredere că nu vor mai rata atât de mult”

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, precizari cu privire la Arhiepiscopia Targoviste

25/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa, precizari cu privire la Arhiepiscopia Targoviste

Calendarul si evenimentele zilei de 25 martie

25/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul si evenimentele zilei de 25 martie

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache

PAGINA ZILEI