Published On: mar, feb. 12th, 2019

A fost semnat contractul de salubrizare a oraşului de pe Bega

Au trecut sărbătorile de iarnă cu oraşul plin de gunoaie, munţi de gunoaie sub mantia albă a iernii. Păşim spre primăvară, cu speranţa ca măcar de Paşte să avem un oraş curat şi dezinfectat. Totul s-a întâmplat din lipsa unui contract pentru salubrizarea oraşului, care în sfârşit a fost semnat între Primăria Municipiului Timişoara şi Societatea Brantner din Austria cu sediul în Cluj, cea care se va ocupa de curăţenia oraşului. Salubrizarea se va face pe 1227 de străzi.

Noul operator va avea la dispoziţie 90 zile pentru a deschide un punct de lucru în Timişoara, necesar pentru gararea utilajelor, dar şi angajare de personal necesar activităţii.

”Nu avem termene fixe, deschidem acum un punct de lucru, avem nevoie de autorizație de mediu, sunt niște termene legale, am comandat deja niște utilaje. Dacă avem 50, 60 de oameni înainte de Paști, o să intervenim. Am comandat utilaje noi de 1,28 milioane de euro”, a ţinut să precizeze  David Zeininger, reprezentantul firmei austriece

”Pe străzile din zona centrală și pe cele de promenadă activitatea se va desfășura atât în zilele lucrătoare și cât și în cele nelucrătoare și în zilele de sărbătoare legală. Utilajele vor fi urmărite prin GPS în timp real”, a spus  Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Contractul a fost semnat pentru o perioadă de patru ani, iar valoarea acestuia este de aproape 73 milioane lei. Contractele subsecvente vor avea o durată de un an, iar valoarea acestora nu va depăși suma de 18 milioane de lei.

Până când Brantner va intra în activitate, de curaţenia oraşului se va ocupa în continuare Horticultura.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

Info Targoviste Complex


YouTube Oficial Media

Pin It