" /> Activitățile Centrului Județean de Cultură Dâmbovița | Oficial Media
Published On: mar, mai 16th, 2017

Activitățile Centrului Județean de Cultură Dâmbovița

Astăzi începând cu ora 11.oo la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița a avut loc o conferință de presă susținută de directorul, Ionuț Lăscaie. Acesta a adus în atenția mass-mediei locale câteva dintre activitățile care se derulează în instiuție, dar și propunerile pentru viitor.

”Ne dorim să avem în continuare evenimente cu Orchestra Simfonică Muntenia, dar și cu alte ansambluri din județ, poate chiar și pe turismul cultural. Ne-am gândit să facem câteva concerte și spectacole la Potlogi, la  Palatul de la Potlogi, la Mânăstirea Dealu și așa mai departe..Ne-am ocupat de asemenea de reparații, am făcut un grup sanitar modern.

Suma pe care am primit-o la buget anul acesta, pe finanțare nerambursabilă este cât de cât rezonabilă. Este vorba de 100.000 de lei, bani care sunt din alocații de la Consiliul Județean Dâmbovița, prin Hotărâre de Consiliu Județean.

După cum știți de anul trecut am scos la lumină revista Armonia, o revistă care face cinste Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, iar în luna iunie vom scoate două numere pe primul și al doilea trimestru din 2017 și va fi lansată în cadrul unui spectacol.

Am construit un cuptor de olărit pentru o clasă de olărit. Este un lucru la care ne-am gândit încă de anul trecut și am realizat acest lucru cu sprijinul Consiliului Județean. Ne-am gândit că este bine ca printre domeniile Școlii Populare de Arte să existe și o clasă de olărit unde copiii să vină să învețe olăritul. Vom aduce un profesor, totul se va desfășura pe module. Costul va fi de 100 de ron pentru cei care vor să participe. Scopul nostru este ca cei mici să învețe acest meșteșug și să nu se piardă.” a declarat Ionuț Lăscaie în cadrul conferinței de presă.

”Am participat la Primăvara europeană (n.r. Târgul de turism), unde am dus costumele și cu produsele tradiționale din județ, și chiar lucrăm la o atestare a acestor produse în acest moment, și a meșterilor populari. Efectuăm deplasări în județ, în localitățile în care avem informații că există asemenea meșteri populari, nu vrem să-i pierdem, și vrem să avem o bază cu toate îndeletnicirile care mai există la noi în județ.

În curând va apărea și un CD al Orchestrei simfonice Muntenia, o să-i facem o lansare, este o premieră pentru Orchestră.

Vor urma o serie de programe și de proiecte pe care le vom desfășura vara aceasta și în toamnă- Festivlaul Ion Dolănescu, Ileana Sărăroiu, Târgul Meșterilor Populari.”

Mai multe detalii despre programele si proiectele din cadrul Centrului Județean de Cultura puteți găsi AICI

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos