Published On: joi, iun. 23rd, 2016

Adrian Țuțuianu: ”Sper ca în 2020 cetățenii să aibă satisfacția că au investit un Consiliu Județean mai bun decât precedentul”

cjd3

După validarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu a vorbit despre planurile de viitor pe care le are față de dâmbovițeni, de schimbările pe care vrea să le aducă în Consiliul Județean și despre proiectele care necesită continuitate:

”Multumesc tuturor celor care v-ați exprimat astăzi prin vot, pentru sau impotriva candidaturii mele la funcția de președinte al Consiliului Județean. Consider că cei care au votat pentru, fac parte din echipa care m-a sustinut, în această competiție electorală, iar cei care au votat contra, au considerat ca așa este normal, fiind un vot din opoziție.
Imi doresc în Consiliul Județean Dâmbovița, o atmosferă de colaborare, de respect reciproc. Voi spune clar ceea ce doresc să facem, fără să am pretenția că sunt deținătorul adevărului absolut. Vă asigur că voi respecta legea, regulile democratice, și în nici un caz nu voi accepta șantajul. Am mai avut situații de acest tip în Consiliul Județean; vom sta de vorbă cu toate cărțile pe masă, vom încerca să facem ceea ce am jurat cu toții, să lucrăm pentru binele locuitorilor din județul Dâmbovița. Vă asigur că voi colabora cu toți primarii din toate unitățile administrativ teritoriale indiferent de culoarea lor politică. Cred că asta este o normalitate pe care trebuia să o consolidăm și nu să renunțăm la lucrurile bune pe care le-am făcut în mandatele trecute.
Vă rog să veniți cu propriile proiecte de hotărâri, mă refer atât la colegii din PNL cât și la cei din PSD. Din păcate la capitolul acesta am fost mereu restanți, a venit mereu executivul cu propuneri.
Câteva din prioritățile pe care le consider importante pentru viitor:

 1. Până în 2020 trebuie să asfaltăm toate drumurile județene. Sunt 198 km de drumuri județene, avem prioritatea absolută în materie de infrastructură pentru Consiliul Județean Dâmbovița.
 2. Vom duce până la capăt toate asocierile votate până acum și doar în mod excepțional vom mai face alte asocieri.
 3. Avem în execuție 107 lucrări pe ordonanța 28/2013. Avem alte 96 de lucrări pe lista de așteptare. 19 proiecte sunt aprobate și care trebuiesc puse în aplicare de CJD sau de unitățile administrativ teritoriale.
 4. Von pregăti în continuare proiecte europene pe măsură ce guvernul își va face datoria și va publica ghidurile de finanțare.
 5. Vom continua investițiile din bugetul propriu: Centrul ISU, reaabilitarea și modernizarea sălii de ședințe a CJD.
 6. Va trebui să inventariem problemele rămase în urma calamităților din județ în ultima vreme.
 7. Prin Compania de Apa, finalizarea lucrărilor prin POS 1 de Mediu.
 8. Reorganizarea sau lichidarea Carpat Montana SA. Să luăm decizia concesionării sau închirierii locațiilor de administrație publică pe care le avem. Nu e treaba CJD să se ocupe de cărciumi, turism sau spații de cazare.
 9. Transformarea serviciului public județean de alimentare cu apa în societate comercială; fuziunea societății create cu Compania de apă, în vederea creării unui operator regional puternic.
 10. Restructurarea Societății de Lucrări, Drumuri și Poduri, care execută nu doar lucrări de întreținere și reparații ci și lucrări de învestiții.
 11. Să găsim soluții pentru extinderea parcurilor industriale de la Moreni și Priboiu. Împreună cu Primăria Târgoviște cred că este cazul să găsim o soluție pentru înființarea unui Parc industrial în Târgoviște.
 12. Să ducem Parcul Industrial de la Mija acolo unde trebuia să fie încă din 2005 când au stagnat invetițiile.
 13. Voi acționa pentru reașezarea, restructurarea și aducerea de oameni pregătiți în CJD. Cea mai mare dezamagire, după patru ani de zile, este că nu am reușit să realizez un aparat tehnic al CJD performant. Vom înființa o direcție care să se ocupe numai de implementarea proiectelor europene, pe care o vom organiza pe baza unor examene serioase cu intenția de a nu repeta greșelile din trecut.
 14. Avem foarte mulți salariați în unitățile subordonate CJD și foarte puțini care sunt performanți, dedicați activității lor, și multi care pierd vremea în aceste înstituții publice.
 15. Să îmbunătățim infrastructura de interes național care sunt este esențială pentru dezvoltarea județului, precum și atragerea de investitori.”

”Nu imi doresc o atmosferă de liniște în Consiliul Județean, ci una de colaborare; disputa genereaza mereu progres, dacă este purtată cu buna credință și în interesul acestui județ. Disputa făcută elegant și nu politicianismul ieftin în care de mult ori ni se întâmplă să cadem și noi. Sper ca în 2020 cetățenii să aibă satisfactia că au investit un Consiliu Județean mai bun decât precedentul. Dacă luam pe fiecare în parte, cred că putem spune că este un Consiliu Județean foarte bun. Problema noastră va fi aceea de a stii să lucrăm împreună.” (Adrian Țuțuianu)

cjd4

Citește si:

Constituirea Consiliului Județean pentru perioada 2016-2020

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Perfect Body – Suplimente nutritive Targoviste