Published On: mie, apr. 15th, 2015

Ai un credit in euro? Iata o veste buna!

05-foto2-bani_02_bb005c1debBanca Centrală Europeană a decis să menţină dobânda de politică monetară în zona euro la nivelul minim istoric de 0,05%, pentru a impulsiona creşterea şi inflaţia, relatează agenţia EFE.

BCE a anunţat că, miercuri, Consiliul Guvernatorilor, reunit la sediul central de la Frankfurt, a decis, de asemenea, să menţină nemodificată şi dobânda la facilitatea de creditare marginală, la 0,30%, precum şi dobânda la depozite, la minus 0,20%.

Reprezentanţii băncilor din zona euro au afirmat, într-un sondaj realizat recent de către BCE, că programul de cumpărare de active, anunţat la finele lui ianuarie, a dus la îmbunătăţirea situaţiei lor financiare.

De asemenea, instituţiile de credit au semnalat că au utilizat lichiditatea adiţională a programului în special pentru a garanta împrumuturile pentru companii şi, în mai mică măsură, pentru refinanţarea sau cumpărarea altor active negociabile.

Programul de cumpărare active a contribuit şi la relaxarea condiţiilor de creditare pentru companii, tendinţa care, estimează băncile, va creşte în următoarele şase luni, ca urmare a îmbunătăţirii situaţiei lor financiare.

Mai multe, pe money.ro

 

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It