" /> ALEGE VIAȚA! CONDUCEȚI PRUDENT, PE TIMP PLOIOS!  | Oficial Media
Published On: lun, Iul 3rd, 2017

ALEGE VIAȚA! CONDUCEȚI PRUDENT, PE TIMP PLOIOS! 

Pentru un şofat  în siguranță pe timp ploios, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic și să ia în calcul faptul că în astfel de condiții spațiul de frânare crește substanțial. 

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, le recomandăm șoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa în mers pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Având în vedere temperaturile ridicate din ultima perioadă, pe carosabil pot apărea denivelări în care se creează o peliculă de apă, astfel producându-se fenomenul de acvaplanare. În contextul apariției acestui fenomen, vă recomandăm să evitați acționarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.

În situația conducerii autovehiculelor în condiții de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.

Totodată, recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate, iar fiecare manevră în trafic trebuie făcută numai după o temeinică asigurare.

Totodată, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos