Am trăit și raiul și iadul. Acum am renunțat la tot ce nu îmi cere universul

OFICIAL MEDIA

Nu mă mai doare nimic legat de societatea de astăzi. În timp ce eram torturat și îmi zdrobeau degetele de la mâna dreaptă, societatea continua să nu facă nimic pentru ea. Eu eram schingiuit încercând să ajut oamenii care nu înțelegeau și nu îi interesa că în lume se moare pentru ei.
Pe lângă experiențele atroce pe care le voi tăcea ani buni de-acum încolo, au existat și momente de refugiu, repaos și regăsire. Adesea plecam multe zile si mă antrenam.
Aflat într-o perioadă de armonizare și admirație, am întâlnit o persoană la poalele Himalayei, un nepalez care avea să îmi schimbe viața. Nu am înțeles niciodată ce și de ce face omul ăsta cu mine – că nu prea era de suportat-, însă nu eram genul care să abandonez și am vrut să-mi duc ”penitența” până la capăt. Mi-am urât maestrul până în ziua dinainte să plec spre Katmandu pentru a lua avionul spre Doha. În dimineața aceea, Amirkrishna m-a dus în toate locurile și la toate acțiunile despre care eu credeam că sunt ”o bătaie de joc”, că am devenit cobaiul unui experiment fără noimă și… pentru care voiam să-l strâng de gât în fiecare zi, de dimineața și până seara. În ultima zi m-a așteptat pentru prima dată cu orez și m-a chemat apoi pe terasă, undeva la sud de Anapurna. Mergând cu el și răspunzându-mi prin mișcări simple și gesturi esențiale, era ca și cum îmi dădea cheile de la fiecare cameră prin care trecusem. Abia mai mergeam, mă simțeam penibil și rușinat de prostia mea nemăsurată. Drumul de la Pokhara la Katmandu a fost de fapt un flash a tot ce se petrecuse în acele săptămâni la Anapurna și la cum am putut judeca, stupid, un om pe care azi l-aș așeza alături de Iisus. În 2009 am fost să fac o plecăciune la mormântul lui Amirkrishna. Un omuleț care mi s-a închinat, el însuși la plecare. ”Să iubești mai mult ceea ce nu poți înțelege”, mi-a zis când ne-am luat rămas bun.
Atunci am învățat să am răbdare și să leg lucrurile. Să fac din orice acțiune o construcție, și nu o demolare.
Din lucrurile dure să fac stâlpi.
Din bucurii să fac ferestre.

Am învățat că la o întrebare grea, răspunsul este mult prea simplu pentru a-l găsi. Am descoperit că potecile largi se înfundă.
Am învățat să înțeleg că dincolo de afaceri și negustoreli ieftine și sclipicioase, oamenii sunt legați printr-un cordon ombilical plin cu sânge. Unul invizibil. Nu toți. Doar cei din aura iubirii inimii.
Am trăit și raiul și iadul, iar cine vine din iad nu se mai supune icoanelor, ci lui Dumnezeu, însuși.
Am învățat să fac lucrurile simplu, bine si luminos.
Să gândesc aerisit și detașat. Să fac economie de mișcare și să-mi păstrez energia ca să înlătur adevăratul pericol, ca să ajung la izbănda mea și a semenilor.
Să renunț la tot ce nu îmi cere universul, fiindcă ceea ce nu e lăsat de creație, înseamnă că e împotriva ei. –De-asta suferă oamenii!
Uneori, în lume, mă sfâșia ce vedeam … și mă durea până nu mai eram în stare să mă ridic. Camarazi de-ai mei s-au prăpădit în felul ăsta, de durere. Noi nu am fost niciodata importanți, ci doar folosiți. Ne-au folosit fiindcă noi înșine am vrut să fim folositori.
Dacă aș sugera ceva fiicei mele, prietenului meu, ar fi să lase oamenii în pace, să nu intre în viețile lor.

”Ai familie sau nu. Cu siguranță iți vei face una. Câțiva oameni iubiți. Ai unul sau doi prieteni. Un coleg…poate doi mai buni. Și atât. Aceasta este aura iubirii inimii. În rest, lasă oamenii în pace. Ei nu sunt parte din ființa ta, ci oameni din exterior pentru care poți fi compasiv și empatic, dar nu ai ce căuta în istoria lor.
Nu îi obosi, nu îi iluziona, nu îi ajuta dacă nu cer, nu îi dușmăni, nu te iluziona, nu te obosi.
Toate astea sunt împotriva Creației.
Dacă profesia ta este de a ajuta oamenii, atunci fă-o acolo, în cabinet, la focul de tabără, sau după caz. Apoi reia-ți propria viață…timpul tău în care nu ai ce căuta în viețile altor oameni. Fiindcă intrând în viețile altora îți risipești propria ființa, te pierzi pe tine. 
De ce nu îți tai câte un deget, câte o ureche și bucăți de carne și să le trimiți tuturor acestora cu care interacționezi și care nu fac parte din cuibul tău?
Te rog să încerci asta și să vezi dacă doare și cum arăți în oglindă!!!
În realitate același lucru se întâmplă cu spiritul, inima și mintea ta, fără a fi vizibil fizic, ci doar emoțional-subconștient. Le ciuntești zi de zi și le dai unor necunoscuți fără să știi cât țipă în tine de durere, creierul, inima și spiritul.

Cel mai greu este să nu faci nimic și cel mai adesea universul îți cere să stai.

Când ai învățat să taci, înseamnă că știi ce și cât să vorbești. 

Când poți să stai nemișcat, înseamnă că știi să acționezi  în forță și cu agilitate.

Când te poți concentra la tine însuți, când îți simți fiecare celulă, înseamnă că distingi cu ușurință ce se întâmplă departe, înțelegi lumea.

Dar toate acestea sunt atât de simple, încât poți fi bătut cu pietre dacă nu oferi neînțelesul cu rang de adevăr. Nimeni nu vrea să arunce bolvanii din raniță. Îi poartă în spinare, la deal, ca în mitul lui Sisif. Ar fi prea simplu să îi pună pe marginea drumului, la locul lor; atunci ce povară ar mai căra ei?

Oamenii se hrănesc din automutilarea lor și a celorlalți, pe care o ridică la rang de virtute și eroism. 

Oamenii fac lucruri împotriva universului la fel cum un țânțar ne pișcă pe noi. Plici… și l-am strivit! Noi suntem un firicel viu pe lângă Creație, la fel cum este un țânțar pe lângă noi.
Universul nu ne dă nimic să ne încerce. Noi vrem să încercăm marea cu degetul. Și… ne arde/m!

 

Citeste si:

DECALOGUL FERICIRII

CRISTI IORDACHE: Estetica (d)efectului puterii

DEFINIȚII: Normalitatea ca șablon, ucide!

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

România, o ţară a hoţilor

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru România, o ţară a hoţilor

21 ianuarie- ZIUA INTERNAȚIONALĂ a îmbrățișărilor

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru 21 ianuarie- ZIUA INTERNAȚIONALĂ a îmbrățișărilor

Calendarul și evenimentele zilei de 21 ianuarie 2017

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul și evenimentele zilei de 21 ianuarie 2017

Prognoza METEO pentru 21 si 22 ianuarie

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 21 si 22 ianuarie

Horoscop zilnic, 21 ianuarie 2017. Rasturnari de situatie pentru LEI

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop zilnic, 21 ianuarie 2017. Rasturnari de situatie pentru LEI

ULTIMA ORĂ! Clubul Bamboo din Bucuresti A ARS in intregime! Zeci de persoane ranite!

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru ULTIMA ORĂ! Clubul Bamboo din Bucuresti A ARS in intregime! Zeci de persoane ranite!

Moise Guran, în dialog cu studenții UVT

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Moise Guran, în dialog cu studenții UVT

Minunile exista: Salvati la 43 de ore de la producerea avalansei din Italia

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Minunile exista: Salvati la 43 de ore de la producerea avalansei din Italia

Planurile de viitor pentru dezvoltarea Complexului Turistic de Natație din Târgoviște

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Planurile de viitor pentru dezvoltarea Complexului Turistic de Natație din Târgoviște

Top investiții România – Complexul de Natație de la Târgoviște are cel mai modern bazin de înot din țară

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Top investiții România – Complexul de Natație de la Târgoviște are cel mai modern bazin de înot din țară

Horoscop pentru vineri, 20 ianuarie 2017. Berbecii primesc sprijin de la divinitate

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop pentru vineri, 20 ianuarie 2017. Berbecii primesc sprijin de la divinitate

A plătit Dragnea pentru cina cu Donald Trump din Statele Unite?

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru A plătit Dragnea pentru cina cu Donald Trump din Statele Unite?

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru 9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

METEO: COD GALBEN in intervalul 19-21 ianuarie. Care sunt judetele afectate

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru METEO: COD GALBEN in intervalul 19-21 ianuarie. Care sunt judetele afectate

Pentru a doua zi s-a ieşit în stradă

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Pentru a doua zi s-a ieşit în stradă

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache