Published On: mar, nov. 6th, 2018

Ambasadorul Republicii Cuba – Vizită în municipiul Târgoviște

Noul ambasador al Republicii Cuba în România, Excelența Sa Roberto Cesar Hamilton Magana, a fost prezent astăzi la Primăria Târgoviște, acolo unde a fost primit de către primarul municipului, Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

În urma vizitei, Excelența Sa a adresat câteva cuvinte pentru a-și exprima recunoștința cu privire la invitația primită din partea municipalității de a dezvolta noi colaborări în domeniul universitar, al sănătății, și mai ales în aria bio-tehnologiei, unde Cuba este deja un lider.

”Până în prezent nicio altă țară nu a reușit să obțină rezultatele excelente pe care Cuba le-a atins în tratarea cancerului. Mai ales în tipurile de cancer de piele, pulmonar și de prostată. Este o realizare pentru întreaga lume, nu doar pentru cei din Cuba, de aceea este bine să stabilim aceste conexiuni și să lucrăm împreună.” a declarat Excelența Sa Roberto Cesar Hamilton Magana.

Mai multe detalii în VIDEO:

Cuba a dezvoltat deja patru vaccinuri contra diferitelor tipuri de cancer, este fără îndoială o veste importantă pentru omenire, dacă ținem cont că, după datele Organizației Mondiale a Sănătății, anual mor în lume din cauza acestei boli circa 8 milioane de persoane.

În anul 2012, Cuba a omologat primul vaccin terapeutic contra cancerului de plămân la nivel mondial, CIMAVAX-EGF. Iar în ianuarie 2013 al doilea, denumit RACOTUMOMAB. Testele clinice din 86 de țări demonstrează că aceste vaccinuri, deși nu vindecă boala, obțin reducerea tumorilor și permit o etapă stabilă, mărind speranța și calitatea vieții.

Centrul de Imunologie Moleculară de la Havana, aparținând statului cubanez, este creatorul acestor vaccinuri. Deja din 1985 a fost creat vaccinul contra meningitei B (5), unic în lume, iar mai târziu altele, ca cele care combat hepatita B sau denghe (6). De asemenea, se fac cercetări de mulți ani pentru a crea un vaccin contra HIV-SIDA. Alt centru de stat cubanez, laboratoarele LABIOFAM, dezvoltă medicamente homeopatice inclusiv contra cancerului. Este cazul medicamentului denumit VIDATOX, elaborat pe baza veninului de scorpion albastru.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It