Published On: mar, nov. 6th, 2018

Ambasadorul Republicii Cuba – Vizită în municipiul Târgoviște

Noul ambasador al Republicii Cuba în România, Excelența Sa Roberto Cesar Hamilton Magana, a fost prezent astăzi la Primăria Târgoviște, acolo unde a fost primit de către primarul municipului, Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

În urma vizitei, Excelența Sa a adresat câteva cuvinte pentru a-și exprima recunoștința cu privire la invitația primită din partea municipalității de a dezvolta noi colaborări în domeniul universitar, al sănătății, și mai ales în aria bio-tehnologiei, unde Cuba este deja un lider.

”Până în prezent nicio altă țară nu a reușit să obțină rezultatele excelente pe care Cuba le-a atins în tratarea cancerului. Mai ales în tipurile de cancer de piele, pulmonar și de prostată. Este o realizare pentru întreaga lume, nu doar pentru cei din Cuba, de aceea este bine să stabilim aceste conexiuni și să lucrăm împreună.” a declarat Excelența Sa Roberto Cesar Hamilton Magana.

Mai multe detalii în VIDEO:

Cuba a dezvoltat deja patru vaccinuri contra diferitelor tipuri de cancer, este fără îndoială o veste importantă pentru omenire, dacă ținem cont că, după datele Organizației Mondiale a Sănătății, anual mor în lume din cauza acestei boli circa 8 milioane de persoane.

În anul 2012, Cuba a omologat primul vaccin terapeutic contra cancerului de plămân la nivel mondial, CIMAVAX-EGF. Iar în ianuarie 2013 al doilea, denumit RACOTUMOMAB. Testele clinice din 86 de țări demonstrează că aceste vaccinuri, deși nu vindecă boala, obțin reducerea tumorilor și permit o etapă stabilă, mărind speranța și calitatea vieții.

Centrul de Imunologie Moleculară de la Havana, aparținând statului cubanez, este creatorul acestor vaccinuri. Deja din 1985 a fost creat vaccinul contra meningitei B (5), unic în lume, iar mai târziu altele, ca cele care combat hepatita B sau denghe (6). De asemenea, se fac cercetări de mulți ani pentru a crea un vaccin contra HIV-SIDA. Alt centru de stat cubanez, laboratoarele LABIOFAM, dezvoltă medicamente homeopatice inclusiv contra cancerului. Este cazul medicamentului denumit VIDATOX, elaborat pe baza veninului de scorpion albastru.

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos