Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Andrei Gheorghe a murit, luni seară, în urma unui stop cardio-respirator. Jurnalistul avea 56 de ani

Andrei Gheorghe a murit aseară la vârsta de 56 de ani. Andrei Gheorghe a fost găsit mort în baie. Apelul la 112 a venit puțin după ora 22.00.

UPDATE 00:30 Potrivit surselor judiciare, decesul lui Andrei Gheorghe a venit în urma unui stop cardio-respirator.
”În jurul orei 22.15, polițiștii IPJ Ilfov au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, în localitatea Voluntari a fost găsită o persoană decedată. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, pentru a stabili identitatea persoanei și cauzele producerii decesului.”

Ultima postare

„Totul trece. În cazul de față, a trecut și ultima interdicție și după 30 de zile vă spun iarășu „salutare!”. M-am întors și sunt același, cu aceleași ocupații. Voi continua să trollez demnitari, medici, profesori, popi, îngeri, catedrale, antisemiți, homofobi, legionari, negaționiști și alte asemenea făpturi imbecile. Cu drag, AG”, scria Andrei Gheorghe pe 19 februarie, pe Facebook.

Născut în Rusia,

Andrei Gheorghe a fost unul dintre numele sonore ale radioului și televiziunii din România, realizator de filme documentare, de scurt și lung metraj.

Tatăl lui, originar din România, a studiat la școala de aviație din Lipețk, Rusia, iar mama sa rusoaică fiind, era chiar fiica comandantului școlii de aviație. Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția rusă-engleză), Universitatea din București.

Între 1991 și 1993 a fost reporter special la Radio Constanța și a realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanța (1993- 1996; „Videomania”, „Vineri 13″). Pro FM București (1996-2002;”Midnight Killer” „13-14”), și „Lanțul Slăbiciunilor” la Pro TV.

În 2002 și 2003 realizează la Antena 1 emisiunea „Gheorghe” și reia emisiunea „13-14 cu Andrei”, mai întâi la Radio 21, și apoi în perioada 2005-2006, la Radio Total.

A avut un rol secundar în filmele „Amen” al lui Costa Gavras, Tinerețe fără tinerețe al lui Francis Ford Coppola (film aflat în faza de preproducție) și a colaborat cu Paraziții pentru albumul Irefutabil. În 2004 este consilier media și realizator de emisiuni („Politica, frate!” și „Am o știre pentru tine!”) la Realitatea TV. A scris la „Academia Cațavencu” și în ghidul „24-FUN”. În afară de realizarea de emisiuni radio și TV, a deținut funcții de conducere la posturile unde a lucrat: director general al Radio Sky Constanța și Pro FM București, director de programe al trustului Media Pro, consilier în probleme de marketing la Antena 1 București. În 2006 în colecția „Ego Publicistică” de la Polirom a apărut volumul „Midnight Killer – Banalitatea s-a născut la oraș”, însoțit de un CD audio.

E o viață pe care el și-a trăit-o așa cum a dorit-o. Căutam oameni pentru PRO TV, am avut o discuție cu Adrian Sîrbu. Și-a păstrat unicitatea și ingenuitatea. O voce aparte, un destin aparte, o asumare totală și brută a ceea ce dorit el să facă, un om de cultură, un om învățat, ascunzându-și timiditatea sub această platoșă a îndrăznelii continue. Am avut destule discuții în contradictoriu din care se nășteau idei. Chiar dacă vedeai în ochii lui că este de acord, forța contrariile. Și-a asumat asta”, a declarat Florin Călinescu, la Sinteza Zilei.

Sursa: huff.ro, Wikipedia

Distribuie acest articol Oficial Media
Share