Published On: vin, mai 4th, 2018

Antreprenorii vor putea obține și în cursul anului 2018 fonduri nerambursabile prin intermediul programului Start-Up Station

La Centrul Regional de Afaceri Timişoara a avut loc Conferinţa Regională a Oamenilor de Afaceri, cu un mare impact asupra mediului economic, organizată de revista REPORTER ECONOMIC în parteneriat cu FNGCIMM și Banca Transilvania , la care s-a alăturat și Camera de Comerț Industrie şi Agricultură Timiş,  prin președintele executive al acesteia, Florica  Chiriţă.Tema principal a evenimentului a fost: „Soluții de finanțare și garantare a proiectelor de investiții pentru intreprinderi mici și mijlocii”.

Printre cei care au luat parte la conferinţă, dar şi printer vorbitori, au fost : Alexandru Petrescu director general al Fondului Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii SA-IFN , care a vorbit despre succesele de până acum a programelor și modalitățile de a depune noi cereri pentru certificate de garantare;

Gheorghe Lăpădat , director adjunct al FNGCIMM SA IFN a explicat despre sumele ce au fost alocat până acum;
Iulian Bucătaru, director general adjunct al CRFIR 5 din zona de Vest , a vorbit despre perspectivele dezvoltării rurale dacă sunt fonduri garantate de stat. Cu toate că s-a trecut peste multe impedimente birocratice încă mai apare acel fenomen ce se poate transforma în supra-grantarea unei afaceri ce poate fi și o frână în investiții.
Printre invitaţi s-a mai numărat şi Adrian Pășcuță director al Otimmc și Dorin Predescu din parte băncii Transilvania.

În cadrul conferinţei au fost prezentate o serie de platforme de finanțare pentru firmele românești și modul de accesare a acestora, sursele de finanțare ale acestui moment, oportunitatea garantării investițiilor în business, bani guvernamentali și fonduri europene pentru finanțarea companiilor.

Ca şi principale programe se pot întâlni:

-Programul START-UP NATION 2018 – Antreprenorii vor putea obține și în cursul anului 2018 fonduri nerambursabile prin intermediul programului Start-up Nation pentru înființarea unor afaceri mici și medii. Vor fi eligibile pentru a primi un sprijin maxim de 200.000 de lei societățile din spațiul rural sau urban, înființate după data de 31.01.2018, având domenii de activitate precum producție de bunuri, IT, industrii creative sau servicii.
-Programul IMM INVEST ROMÂNIA – Un proiect de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, elementul de noutate față de programele anterioare constând în acordarea de facilități de garantare în cuantum de 80% pentru credite de investiții pentru realizarea de proiecte de dezvoltare sau înființare de centre de agrement. Adresabilitatea programului este extinsă pentru beneficiarii eligibili, IMM-urile putând opta pentru credite garantate în proporție de 50% pentru capital de lucru și / sau realizarea de investiții până la valoarea maximă cumulată de 10 milioane de lei.
Principalele Teme de discuții s-au axat pe următoarele subiecte:
-Programe guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor (ajutoare de minimis, fonduri europene etc.);
-Accesarea programelor START-UP NATION 2018, IMM INVEST ROMÂNIA;
-Instrumente de garantare și contragarantare pentru finanțarea firmelor;
-Caracteristicile produselor de creditare, garantare şi contragarantare;
-Rolul băncilor în dezvoltarea mediului de afaceri. Produse și soluții inovative;
-Modele de succes în antreprenoriat (reprezentanți ai IMM-urilor care au reușit aplicând Programul Start Up Nation 2017);
-Piața de consultanță juridică și fiscală dedicată dezvoltării companiilor de orice fel;
-Consultanță pentru accesarea fondurilor europene.
Inițiativa de a duce laolaltă pe toți cei ce se ocupă cu gestionarea acestor fonduri și cei ce au nevoie de informații sub egida unei reviste de specialitate economică este mai mult decât eficientă.

 

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos