" /> ARMONII LA TEATRU- Concertul aniversar al Corului „Preludiu”, 45 de ani de activitate | Oficial Media
Published On: mie, Oct 25th, 2017

ARMONII LA TEATRU- Concertul aniversar al Corului „Preludiu”, 45 de ani de activitate

Duminică, 29 octombrie, ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra – Concertul aniversar al Corului „Preludiu”, 45 de ani de activitate

Teatrul Tony Bulandra își dorește să promoveze arta în complexitatea ei. Muzica este o componentă importantă în orice spectacol, dar ea este, de cele mai multe ori, și un spectacol în sine. Evenimentul din această duminică este despre armonie și bucurie, sentimente pe care vrem să le dăruim unui număr cât mai mare de oameni, fapt pentru care intrarea este liberă. Ne adresăm în primul rând elevilor care se gândesc să urmeze studii superioare în domeniul muzical, cadrelor didactice și tuturor celor care apreciază muzica, în general, și muzica corală în special.

De la apariţia sa şi până în prezent, Corul de cameră „Preludiu” a parcurs un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei.

Mereu primenit, trecând de la statutul de cor de amatori la cel de formaţie profesionistă, „Preludiu” își aduce o deosebita contribuţie la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România şi din străinătate, remarcându-se măiestria sa interpretativă prin prospețimea și, în acelaşi timp, prin maturitatea sa. Secretul rezidă, desigur, în talentul şi muzicalitatea nativă a coriştilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat şi în muzicalitatea, rafinamentul şi deosebitul simţ artistic al dirijorului.

Repertoriul Corului de cameră „Preludiu” este vast, cuprinzând peste 400 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice. Trebuie menţionat faptul că toate aceste piese sunt interpretate în limba lor originară.

Ca o recunoaştere a activității artistice deosebite, dirijorul Voicu Enăchescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în Grad de Comandor pentru promovarea culturii.

Fragilitatea și, totodată, forța vocilor face din Concertul aniversar al Corului „Preludiu” un moment sublim. Vă așteptăm cu drag!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

Deputat Carmen Holban

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

OFICIAL MEDIA
Pin It