Published On: vin, feb. 9th, 2018

Asistații social din Târgoviște fug de muncă ”acoperiti” de adeverințele medicale

La Primăria Municipiului Târgoviște a avut loc o conferință de presă cu privire la problemele pe care municipalitatea le întâmpină în acordarea de ajutoare sociale către cei care se încadrează în această categorie. Primarul Daniel Cristian Stan a adus în atenția publică, faptul că din totalul celor 300 de persoane care primesc ajutor social, 260 dintre beneficiarii apți de muncă refuză să muncească 12 ore pe lună în folosul comunității. Aceștia motivează diverse afecțiuni (tulburari anxioase, depresive, depresive recurente sau viroze și pneumonii) acoperite de adeverințele medicale.

Pentru soluționare, edilul a declarat că va sesiza atat Colegiul Medicilor (din nou), cat si Casa de Asigurari de Sanatate si Directia de Sanatate Publica. Cazul este inclusiv pe masa poliției județene din toamna anului trecut.

Am prezentat astazi, alaturi de domnul Ciprian Toni Mihai, director al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Dambovita, situatia beneficiarilor de ajutor social din municipiul Targoviste.
Din analiza pe care am facut-o, a rezultat o situatie revoltatoare, in sensul ca din cei aproximativ 300 de beneficiari apti de munca, 260 au prezentat documente medicale potrivit carora nu pot depune efort fizic.
Astfel, desi pare greu de crezut, am constatat ca o multime de beneficiari sufera de tot soiul de tulburari anxioase, depresive, depresive recurente, etc, toate acestea “incompatibile” cu orice efort fizic.
Consider intolerabila o asemenea situatie, motiv pentru care, nu mai tarziu de maine, voi sesiza atat Colegiul Medicilor (din nou), cat si Casa de Asigurari de Sanatate si Directia de Sanatate Publica.
Inteleg ca pot fi situatii in care o anumita persoana are nevoie de sprijin material, insa acesta implica si efectuarea unor ore de munca.
Este incorect fata de cetatenii onesti ai acestui oras, ca anumite persoane sa se sustraga unei activitati, pe care sunt obligati sa o presteze in baza unor dispozitii legale exprese, beneficiind de drepturi banesti absolut nejustificate, chiar daca aceste drepturi nu se suporta din bugetul local.
Desi am redus cu peste 100 de dosare numarul asistatilor sociali, cei care primesc acest ajutor trebuie sa-si indeplineasca obligatiile, nu sa apeleze la tot felul de strategii pentru a nu munci.” a menționat Daniel Cristian Stan.

Mai multe detalii în imaginile de mai jos:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex