Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Asociația Chindia Jurasic Park: Noi antrenamente pentru Mont Blanc

Așa cum am informat și în conținutul ultimelor comunicate de presă, în perioada 4-11 septembrie 2017, montaniarzii dâmbovițeni grupați în jurul Asociației Chindia Jurasic Park vor participa la o ascensiune montană, pentru cucerirea „bătrânului” simbol al alpinismului european, vârful Mont Blanc din Alpii francezi. Acțiunea se va desfășura în baza unui proiect derulat printr-o finanțare nerambursabilă din fonduri publice chiar de către Primăria Târgoviște, iar „atacul” Mont Blanc-ului va fi făcut chiar în data de 8 septembrie, „Ziua Cetății”.

După reușita expediție din luna iulie 2017, cucerirea celui mai înalt vârf din Peninsula balcanică – Musala – 2917 m, Rila-Bulgaria, antrenamentele continuă, chiar dacă noile vârfuri au cote mai mici decât viitoarea țintă majoră. În ultimul week-end, doi dintre cei mai activi montaniarzi (Nicu Posta și Ionel Glodeanu), însoțiți de frații Florina și Mugurel Mocanu și de Oana Cosinschi (împreună cu fiica ei de 3 ani, Maia) au atacat un lung, dar frumos traseu din Bucegi ocolind potecile clasice.

După ce au ajuns cu mașina in zona Piatra Arsă (1950 m), montaniarzii au prins poteca spre cabana Caraiman (2025 m), iar de acolo au urcat pe spectaculoasa Brână a Caraimanului până în Șaua Caraimanului (2291 m), locul unde se află celebra Cruce a Eroilor, ridicată în memoria celor căzuți la datorie în Primul Război Mondial. O scurtă pauză de energizare le dă forța de a ataca vârful Caraiman (2384 m) și chiar de a ajunge la Releul de pe vârful Coștila (2498 m), un loc „militarizat” în vremurile de curând trecute. Vremea frumoasă, poate prea călduroasă, le-a permis să atace, pe poteci nemarcate, două vârfuri mai puțin cunoscute: Colții Obârșiei (2490 m) și Obârșia (2405 m), locuri de unde perspectiva peste potcoava Bucegilor este deosebit de spectaculoasă.

O zi plină, peste 20 de kilometri parcurși într-o alternanță de urcare-coborâre-urcare, dar o etapă necesară pentru viitoarea provocare.

Până la startul Zilelor Cetății și, implicit al expediției noastre, vom mai face câteva ture montane, iar imaginile noastre vor fi trimise spre știința (și delectarea, credem noi) publicului larg.

Dinozauri montani pe creste dâmbovițene, cu gândul la simbolurile europene!

Nicolae POSTA

Președinte ACJP

Distribuie acest articol Oficial Media
Share