: vineri 06 ianuarie 2017

Atenţionare meteorologică de cod galben

OFICIAL MEDIA

Având în vedere Atenționarea meteorologică Cod Galben din data de 06.01.2017, pentru intervalul orar 12:00-18:00, astăzi 06.01.2017, la ora 12:30, în baza dispoziției prefectului județului Timiș, domnul Mircea Băcală, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș – Comandamentul Județean de Iarnă Timiș în Sala de Videoconferințe a Prefecturii județului Timiș pentru stabilirea unor măsuri concrete în perioada următoare.

La ședință au participat inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “BANAT” al județului Timiș și membrii din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, S.C. Enel Distribuție Banat SA – Zona MT/JT Timiș – Caraș Severin, Delgaz Grid, Centrului Meteorologic Regional Banat-Crișana, Serviciului de Ambulanță Județean Timiș, Medicul Șef UPU-SMURD și Direcției Generale Tehnice Drumuri –Poduri C.J. Timiș.

Prognoza meteo este următoarea: vremea în continuarea va fi geroasă, la deal și munte, unde se vor semnala ninsori slabe, temperaturile minime se vor situa între valorile de -16 și -18, iar vântul va scădea din intensitate în zilele următoare. Începând de luni, 09.01.2017, valorile termice vor creșe treptat, dar vremea va rămâne rece și de joi, 12.01.2017, din nou se va înregistra o răcire accentuată a vremii.

La S.C. Colterm SA Timișoara, nu sunt probleme cu furnizarea căldurii, echipamentele funcționând la parametri normali pentru cetățeni, iar stocurile de materiale sunt asigurate.

S-a dispus ca Regia Autonomă de Apă și Canal Aquatim să fie în măsură să asigure echipe de intervenție în cazul producerii unor avarii la rețeaua de alimentare cu apă.

De asemenea, furnizorul de energie electrică S.C. Enel Distribuție S.A., a înregistrat unele probleme de natura deranjamentelor individuale și defecțiuni ale unui unui post de transformare, care au fost remediate, în timp util.

În momentul de față persistă probleme pe o stradă din localitatea Fibiș, unde echipele din cadrul S.C. Enel Distribuție S.A. sunt în teren pentru asigurarea punerii în funcțiune a rețelelor avariate.

În continuare, dispeceratul S.C. Enel Distribuție S.A, preia apelurile din regiune, precum și din Dobrogea și Muntenia, motiv pentru care s-a suplimentat personalul în vederea gestionării eficiente în cazul producerii unor astfel de situații.

Furnizorul de gaz, Delgaz Grid nu înregistrează deranjamente colective, se trimit în permanență informări, iar datorită frigului apare o problemă constantă în Sânnicolau Mare și Denta, unde sunt gaze furnizate de Petrom care conțin vapori de apă și se produce înghețarea regulatoarelor. Sunt prezente echipe în permanență, dar nu se poate rezolva problema datorită gazului care este asigurat direct din sondă. Nu sunt anunțate probleme referitoare la reducerea presiunii, alimentarea fiind asigurată la parametrii proiectați.

De asemenea, a fost discutată și situația persoanelor vulnerabile în aceste condiții, aici fiind vorba despre persoanele cu afecțiuni medicale și cele fără adăpost. Până în prezent nu au fost solicitări în cadrul Serviciului de Ambulanță sau a UPU SMURD, iar în continuare se acționează pentru identificarea persoanelor care locuiesc în spații fără încălzire. Se procedează în continuare pentru patrularea, identificarea, preluarea și transportul persoanelor fără adăpost în spațiile special amenajate de autoritățile locale din județul Timiș, conform Procedurii pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost și din spații neîncălzite la nivelul județului Timiș.

Sucursala Regională de C.F. Timișoara, prin ghișeele de informații va anunța din timp cetățenii cu privire la orice anulare sau întârziere a trenurilor, pentru a nu aștepta inutil pe peroane sau în spații neîncălzite.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “BANAT” al județului Timiș este pregătit pentru a interveni punctual și pentru a lua măsuri de anunţare a personalului din subordine și a dispune măsurile necesare pentru verificarea utilajelor şi accesoriilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, în scopul asigurării unei intervenții rapide, la nevoie.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri acționează în momentul de față cu material antiderapant pe D.N. 58 A și în zona rurală a localității Coșevița, D.N. 68 A.

Aceștia asigură stocurile disponibile de materiale antiderapante, nefiind semnalate probleme deosebite la nivelul județul Timiș.

Totodată, menționăm că la nivelul Direcției Generale Tehnice – Drumurile Județene Timiș sunt stocuri suficiente de material antiderapant și sunt pregătiți cu utilaje în număr suficient pentru a interveni în caz de necesitate.

 

 

 

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

INTERNATIONAL PRESS AGENCY

OFICIAL MEDIA

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

Campioanele inotului romanesc invitate la Complexul Turistic de Natatie din Targoviste

februarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Campioanele inotului romanesc invitate la Complexul Turistic de Natatie din Targoviste

TOP 100 a continuat cu o nouă ascensiune: vârful Omu din masivul Bucegi

februarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru TOP 100 a continuat cu o nouă ascensiune: vârful Omu din masivul Bucegi

Noutăți de primăvară la Teatrul Tony Bulandra din Targoviste

februarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Noutăți de primăvară la Teatrul Tony Bulandra din Targoviste

Calendarul si evenimentele zilei de 19 februarie

februarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul si evenimentele zilei de 19 februarie

Horoscop zilnic, 19 februarie 2017. Taurii pot intra in polemici fara rost

februarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop zilnic, 19 februarie 2017. Taurii pot intra in polemici fara rost

Egal cu Petrolul Ploieşti

februarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Egal cu Petrolul Ploieşti

Prognoza METEO pentru 18 şi 19 februarie

februarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 18 şi 19 februarie

Horoscop zilnic, 18 februarie 2017. Berbecii isi maresc veniturile

februarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop zilnic, 18 februarie 2017. Berbecii isi maresc veniturile

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Timişoara

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Timişoara

Sorana Cîrstea: “Noi am încercat tot ce am putut, ne-am făcut treaba”

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru Sorana Cîrstea: “Noi am încercat tot ce am putut, ne-am făcut treaba”

Chindia a remizat cu echipa lui Dică

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru Chindia a remizat cu echipa lui Dică

Concurs inot- Cupa CONTRATIMP CHINDIA- Complexul Turistic de Natatie Targoviste

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru Concurs inot- Cupa CONTRATIMP CHINDIA- Complexul Turistic de Natatie Targoviste

DAMBOVITA: Drumuri in lucru in perioada 20-25 februarie 2017

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru DAMBOVITA: Drumuri in lucru in perioada 20-25 februarie 2017

O femeie din Spania a nascut gemeni la 64 de ani

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru O femeie din Spania a nascut gemeni la 64 de ani

COD GALBEN de ceață și polei. Care sunt județele afectate

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru COD GALBEN de ceață și polei. Care sunt județele afectate

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache