Au început lucrările la drumul de legătură între centura municipiului și Gara Târgoviște

Autoritățile locale și județene au fost prezente ieri pe șantierul de la UM Gară, acolo unde, au început lucrarile de executie care au ca obiectiv construirea drumului de legatură dintre Bulevardul Regele Carol I și strada Petru Cercel, precum și lucrările aferente noii rețele de canalizare. Aleșii locali promit cetățenilor că în următorii 5 ani de zile, zona va fi transformată și se va schimba radical conceptul de dezvoltare la nivelul municipiului Târgoviște. Tot aceștia au declarat că este cea mai amplă lucrare de dezvoltare urbanistica a municipiului Targoviste din ultimii 30 de ani.

”Alte proiecte din zonă se referă la construcția unui mall, până la sfârșitul anului viitor, a unor blocuri de locuinte ANL, a unui parc in suprafata de aproximativ 1,6 ha, a sediului RAR, dar si a unui nou stadion”, a explicat primarul orașului, Daniel Cristian Stan.

Investiția se va realiza prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Mai multe informații în VIDEO:

Senatorul Adrian Țuțuianu a prezentat în detaliu principalele obiective în lucru:

”- Drum de legătură între Centura municipiului și Gara Târgoviște, la pachet cu rețeaua de apă și canalizare. Termen de finalizare: 8 luni.
Sediul RAR. Pe 16 iulie se închide licitație privind execuția și, dacă nu vom avea contestații, într-o lună, maxim o lună și jumătate, se semnează contractul.
Locuințe ANL – faza studiului de fezabilitate pentru utilități. Termen de finalizare: 3-4 ani.
Mall. Luna aceasta va fi aprobat PUZ-ul. Termen de finalizare: iarna anului viitor;
Parc (16.000 mp), proiect preluat de Primăria Târgoviște de la CJD, va fi finanțat prin POR, Axa 4. Construcția va începe anul viitor.
Stadion. Ieri am mers la Ministerul Finanțelor și pot să vă spun că vom avea o primă alocare pentru proiectul tehnic (noi avem acum doar studiu de fezabilitate) la rectificarea bugetară din această lună.
Muzeul tradițiilor militare. Căutăm soluții de finanțare pentru clădire și, în parteneriat cu Muzeul Militar Național, vom aduce aici tehnică de luptă și îl vom pune în valoare.

La toate acestea, adăugați și faptul că, în urma discuției cu ministrul Mihai Fifor, Primăria Târgoviște va prelua de la MApN un teren de 11 hectare din str. I.E. Florescu, suprafață care întregește zona de la UM Gară. Urmează să hotărâm ce vom face acolo. Repet, s-a dat startul lucrărilor pentru ceea ce va fi un complex uriaș de investiții la nivelul municipiului, al județului. Din acest moment, lucrurile nu mai pot fi oprite și eu voi repeta continuu angajamentul de căpătâi: DÂMBOVIȚA2025!”

La conferință au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, viceprimarul Cătălin Rădulescu, deputatul Corneliu Ștefan, administratorul public Ionuț Săvoiu și reprezentanți ai autorităților și firmelor implicate în proiectul de dezvoltare.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex