Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Aurelian Cotinescu: ”Sunt semnale de criză, nu trebuie să uităm!”

Să vii și să construiești acolo unde temelia este solidă e un act de normalitate politică, declară Aurelian Cotinescu. Dar, de asemenea, trebuie stopată și regândită orice acțiune  care nu are o bază reală și obiectivă, mai afirmă președintele PNL Târgoviște.

Aurelian Cotinescu

Aurelian Cotinescu:

”Cu siguranță trebuie urmărit acest aspect, trebuie înțeles un lucru, dacă mergem în continuare pe împrumuturi externe ca să plătim pensii și salarii, avem o problemă. Pe de altă parte trebuie crescută forța economică a țării, trebuie investit în punctele vitale ale economiei astfel încât să producem plus valoare. Să aducem bani în plus la bugetul de stat. Cu acești bani de la bugetul de stat programul acela promis de P.S.D. de mărire a pensiilor trebuie aplicat. Așa este corect, el poate fi urmărit și aplicat.

Avem nevoie de o strategie pentru atragerea de fonduri europene

Pensiile speciale

P.N.L. a spus în nenumărate rânduri că acolo se va face o analiză și se va trece într-adevăr la o curățare a situației din pensiile speciale. Cu siguranță acolo va fi foarte mult de muncă și se va ajunge la un plan final și o ajustare a acestora.

Și încă o dată trebuie echilibrată situația. Nu poți să-i dai unui om care a muncit 36 de ani în anumită funcție, întro intreprindere de stat sau în industria pe care o avea statul român o pensie de sub 2000 de lei și altuia care a muncit 18 ani, tot la stat, să-i dai minim 5000 de lei. De la 5000 de lei în sus. Trebuie păstrat un echilibru. În condițiile în care noi nu avem forță de muncă pe care s-o folosim ca să creștem economic.

E o problemă aici, noi și dacă am avea bani în economia națională nu avem forță de muncă cu care să reclădim și să mișcăm economia. Lucrurile trebuie reașezate pe baze corecte.

Împrumuturi de 10 miliarde de euro

Sunt foarte multe de făcut, s-au pierdut 3 ani prețioși, 3 ani de prosperitate economică la nivel european, la nivel național, la nivel mondial iar pe această creștere economică noi ar fi trebuit să avem plus la sfârșit de an în bugetul național și să avem și niște bănuți puși deoparte pentru perioada de criză care urmează. Așa fac țările consolidate, țările care știu să funcționeze după un principiu economic corect. În România tot ce am avut am risipit, ne-am mai și împrumutat aproape zece miliarde de euro în 3 ani de zile.

Semnale de criză economică

Sunt semnale de criză, nu uitați un lucru, în 2008, 2009 ni se spunea că nu va fi criză. Să stăm relaxați, e doar doar o mică criză în America. Ce a urmat după aceea ne-a zguduit pe toți. De la mic la mare toți am fost zguduiți. Faptul că politicienii au mascat, au mințit în timpul ăsta, încă mai angajau pentru că era an electoral, a fost o mare greșeală. De aceea trebuie să ne amintim ce a fost atunci, să fim precauți și să facem lucrurile din punct de vedere economic așa cum trebuie.

Bugetarii să lucreze cu adevărat

Bugetarilor le transmit să stea liniștiți, nu vor fi dați afară, salariile se vor plăti, dar ca și în privat, mi-aș dori ca tot acest aparat administrativ să lucreze cu adevărat. În folosul cetățeanului. Cred că ar trebui să începem să fim mult mai atenți la serviciile pe care le prestează funcționarii statului.

Executivul targoviștean, o clonă în miniatură a guvernului Dăncilă

Competența, meritocrația, știți cum e, într-o firmă dacă nu ai oamenii bine pregătiți, ai o problemă. La stat dacă nu ai oameni pregătiți, e ceva normal. Programul, dacă luni începem la ora 9 cu o cafea și vineri terminăm la ora 12 cu altă cafea, în timp ce noi în privat lucrăm 5 zile pe săptămână -din greu-  nu ne mai vedem nici familiile și, câteodată mai lucrăm și sâmbăta.”

România Normală

Distribuie acest articol Oficial Media
Share