OFICIAL MEDIA
OFICIAL MEDIA
Published On: sâm, dec. 8th, 2018

AVE – Alianţa Vestului, un pas important către Europa

Astă seară la Timişoara s-au întâlnit cei mai importanţi primari din vest, care au convenit ca împreună să înfiinţeze o alianţă, între cele patru mari oraşe: Nicolae Robu – Timişoara, Gheorghe Falcă – Arad, Emil Boc – Cluj şi Ilie Bolojan – Oradea.

În faţa unei săli arhipline , jurnalişti şi liberali s-a semnat alianţa administrativă economică şi culturală, care v-a însemna primul pas de rupere al Ardealului şi Banatului de Bucureşti pe cale administrativă, ceea ce va însemna mai multe proiecte, mai mulţi bani, ce vor veni direct de la UE, o dezvoltare mai rapidă a zonei centrale şi de vest.

Prin această alianţă se doreşte o dezvoltare mai rapidă a zonei pentru a nu se mai sta cu mâna întinsă la Bucureşti, de unde vin numai promisiuni, dar şi atragerea mai rapidă de investitori.

Urmează ca începând de anul viitor alianţa să înfiinţeze o asociaţie care să devină partener cu Bruxelles, prin care să se obţină mai uşor banii pentru proiecte locale. Se are în vedere în primul rând infrastructura, căi ferat rapide de la Timişoara la Oradea, la Cluj, dar şi spre Europa, construcţia de autostrăzi, legătură directă şi rapidă Timişoara-Belgrad, însă se au în vedere şi alte proiecte benefice pentru comunitate, şi abia după ce vor fi realizate câteva dintre cele propuse se va da drumul şi la primirea altor oraşe în alianţă.

Prin această inițiativă, în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, dorim să creăm un for informal pentru schimburi de idei și de experiență între noi, edilii orașelor în cauză și între administrațiile publice locale pe care le conducem, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg”, a spus primarul Nicolae Robu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Urmariti-ne pe Facebook

Pentru un corp sanatos

STIL DE VIATA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It