Published On: Dum, ian. 7th, 2018

Boboteaza timişoreană în linişte şi pace fără îmbulzeală

Boboteaza, sau Botezul Apelor, este sărbătorită annual la 6 ianuarie şi are dată fixă în calendar. Numele de  ,,Bobotează  vine din greceşte şi înseamnă Teofanie sau Epifanie, ,„Arătarea Domnului„, adică a Sfintei Treimi.

Botezul lui Iisus s-a făcut în râul Iordan, de către Ioan Botezătorul, şi este văzut ca o manifestare către lume a Fiului lui Dumnezeu (Arătarea Domnului).

Catedrala Mitropolitană din Timişoara s-a dovedid din nou a fi neîncăpătoare la cei care au venit să îl asculte pe mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, ce a vorbit mulţimii despre minunile şi botezul săvârşit de Ioan Botezătorul în apele Iordanului.. După săvârșirea Liturghiei, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, împreună cu un sobor de preoți sfințirea Agheasmei Mari.

Boboteaza este  și o sărbătoare dedicată purificării naturii, și mai ales a apelor, de forțele răului, cum se întâmplă în multe oraşe, slujba de sfinţire se face pe malul apelor.

Timp de ore întregi după terminarea slujbei şi sfinţirea apei, credincioşii timişoreni au stat la cozi interminabile pentru a lua aghiasma cea dădătoare de sănătate şi putere.

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos