04/07/2020

Calea Torontalului îşi va schimba înfăţişarea

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, îi anunţă pe timişoreni că are de gând să aducă o serie de îmbunătăţiri şi prin alte zone ale oraşului. De această dapă s-a gândit la zona de nord a oraşului, la Calea  Torontalului. Aceasta va suferi o serie de modificări, şi anume: bulevardul va avea trei benzi pe sens, iar linia de tramvai va fi şi ea prelungită .

“Avem proiect care va crea un bulevard până acolo, prelungim Calea Torontalului, bulevard care va avea trei benzi pe sens și linii de tramvai pe mijloc. Drept urmare, liniile actuale de tramvai vor intra de pe Cetății pe Torontalului și vor merge până la această nouă frontieră a orașului și acolo se va întoarce”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Nicolae Robu a spus că mai are şi alte planuri pentru timişoreni, dar ş ice înseamnă aceste lucrări de preluare a acestui drum până la calea ferată

 “Timișorenii dacă vor să meargă în zonă nu mai trebuie să aibă rovinietă, asta înseamnă că vor plăti tarif de taxi pentru oraș nu pentru exteriorul orașului. Asta înseamnă că toată zona aceea va face obiectul unor planuri urbanistice zonale pentru punerea în valoare. Evident se va continua programul de construire de blocuri în regim privat, dar noi trebuie să susținem dezvoltarea” .

În curând vor începe şi lucrările  la drumul ce leagă Calea Aradului  de drumul de centură,  lucrări ce se vor face în colaborare cu Primăria Dumbrăviţa, benefice  atât locuitorilor din cartierul Cora, cât şi zonei unde urmează să se construiască primul magazine Ikea.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share