Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Calendarul zilei 12 decembrie. În 1915 se năștea Frank Sinatra, actor și cântăreț american

Calendarul zilei 12 decembrie. 1098 – Prima Cruciadă: Asediul de la Ma’arrat al-Numan: Cruciații străpung pereții orașului și masacrează circa 20.000 de locuitori. După ce a apărut lipsa alimentelor, se relatează că ar fi recurs la consumarea de carne din cadavre umane.

  • 1787: Pennsylvania a devenit cel de-al doilea stat american care a ratificat Constituția SUA.
  • 1864: Episcopia ortodoxă de la Sibiu a fost ridicată la rangul de mitropolie, având în subordine episcopiile de Arad și de Caransebeș; Andrei Șaguna a fost numit mitropolit.
  • 1868: Înființarea agenției diplomatice române la Viena.
  • 1896: Guglielmo Marconi a făcut, la Londra, prima demonstrație publică a radioului.
  • 1911: Regele George al V-lea și regina Mary de Teck sunt încoronați împărat și împărăteasă a Indiei.
  • 1913: Pictura “Mona Lisa” a lui Leonardo Da Vinci a fost recuperata, la Florența, dupa doi ani de la furtul ei din Muzeul Luvru din Paris.
  • 1924: În Austria intră în folosință șilingul drept nouă monedă națională, înlocuind astfel vechea coroană.
  • 1927: S-a înființat Asociația Presei Sportive din România.
  • 1941: Al doilea război mondial: La insistențele guvernelor german și italian, România declară război Statelor Unite. Între cele două țări nu au loc operații militare directe, momentul marcând ruperea relațiilor diplomatice.
  • 1944: Bunurile Teatrului Național din București au fost cedate rușilor, în contul despăgubirilor de război reglementate de Convenția de Armistițiu semnată la Moscova, la 12 sept.1944.
  • 1963: Kenya își proclamă independența față de Marea Britanie.
  • 1991: Curtea Supremă de Justiție, Secția militară, i–a declarat nevinovați pe foștii membri ai Comitetului Politic Executiv al PCR.
  • 1992: A luat ființă formația de muzică folk–pop “Pasărea Colibri” avându–i ca membri pe: Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Florian Pittiș, Vladi Cnejevici.
  • 1999: În urma unor puternice furtuni ce au avut loc în Europa de Vest, totalul pagubelor fiind evaluat la peste 5 miliarde euro, petrolierul Erika a naufragiat în largul coastelor Bretania; mai multe sute de kilometri de plajă de pe coasta Atlanticului au fost invadate de “mareea neagră” provenită de pe petrolier.
  • 2002: Uniunea Europeană a invitat zece țări candidate la aderare – Polonia, Cehia, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Estonia, Letonia, Lituania, Cipru și Malta – să i se alăture începând cu data de 1 mai 2004. Numărul membrilor UE crește astfel de la 15 la 25. Pentru România și Bulgaria a fost fixat ca termen al aderării anul 2007.
  • 2004: Alegeri prezidențiale tur II: primarul Bucureștiului, Traian Băsescu, câștigă alegerile, învingându-l pe primul ministru Adrian Năstase.
  • 2012: Coreea de Nord lansează cu succes primul ei satelit, Kwangmyŏngsŏng-3-2.
  • 2015: La Paris s-a semnat un tratat în temeiul Convenției-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice⁠(d) (UNFCCC – acronim în limba engleză ), care reglementează măsurile de reducere a emisiilor de dioxid de carbon începând cu anul 2020.

Francis Albert „Frank” Sinatra (n. , Hoboken, New Jersey, SUA – d. , Los Angeles, SUA a fost un cântăreț, crooner și actor american, laureat al premiului Academiei Americane de Film pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, în 1954, pentru rolul jucat în filmul From Here to Eternity. Și-a început cariera muzicală împreună cu Harry James și Tommy Dorsey. Sinatra a avut succes ca interpret de muzică ușoară în anii 40, devenind idolul bobby soxer-ilor. Cariera sa profesională a stagnat la începutul anilor 1950, dar a revenit în 1954, după ce a câștigat premiul Oscar și un Glob de aur.

Este unul dintre cei mai vânduți artiști de muzică din toate timpurile, care au vândut peste 150 de milioane de discuri la nivel mondial.

Între anii 1951-1957 a fost căsătorit cu Ava Gardner.

Francis Albert Sinatra s-a născut la 12 decembrie 1915, într-o căsuță din Monroe din Hoboken, New Jersey. El era singurul copil al imigranților italieni, Antonino Martino “Marty” Sinatra și Natalina “Dolly” Garaventa. Sinatra a cântărit la naștere 6,1 kg și a trebuit să fie scos cu ajutorul forcepsului, ceea ce a cauzat cicatrici severe la obrajii, gât și ureche, daune care au rămas pe toată viață. Datorită rănilor sale la naștere, botezul său la Biserica Sf. Francisc din Hoboken a fost întârziat până la 2 aprilie 1916. O operație din copilărie pe osul mastoid a lăsat o cicatrice majoră pe gât, iar în timpul adolescenței a suferit de acnee chistică care la fel i-a umplut fața de cicatrici.

Un dependent de muncă, Frank dormea doar timp de patru ore pe noapte în medie. De-a lungul vieții sale, Sinatra a avut schimbări de dispoziție și suferea de depresie ușoară până la severă , admițând unui intervievator în anii 1950 că “am o capacitate excesivă de tristețe și de îndurare”.Barbara Sinatra a afirmat că va “prăji pe cineva pentru cel mai mic delict”, în timp ce Van Heusen a spus că atunci când Sinatra se îmbăta, era mai bine să dispari.

Schimbările de dispoziție ale lui Sinatra s-au dezvoltat adesea în violență, îndreptate spre persoanele pe care le simțise că l-au ”atacat”, în special jurnaliștii care i-au făcut recenzii, publiciștii și fotografii. Potrivit lui Rojek, el a fost “capabil de un comportament profund jignitor care  venea dintr-un complex de persecuție”

 

wikipedia.org

Distribuie acest articol Oficial Media
Share