Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Când psihicul uman suferă, tot corpul reacționează prompt prin boli sau dureri diverse

Durerea – semnalul ce alarmează corpul când ceva ceva în neregulă cu el. Dacă anumite segmente ale corpului încep să ne doară aparent nemotivat: fără a ne îmbolnăvi de ceva sau fără a suferi vreo leziune, mai mult ca sigur că această durere reprezintă o reacție psihosomatică a corpului asupra lucrurilor ce ni se întâmplă în viață. Psihosomatica – disciplina medicală care studiază originea psihică a unor boli, interdependența dintre psihicul uman și procesele fiziologice ce se desfășoară în organism. Când psihicul uman suferă, tot corpul reacționează prompt prin boli sau dureri diverse. Să ne cunoaștem mai bine corpul și să aflăm motivul  durerii suferite de acesta. Corpul uman – un sistem minunat în care totul este interconectat…

1. Cefaleea (durerea de cap)
Dacă suntem mereu stresați și epuizați fizic – să nu ne mirăm că ne doare capul. Cea mai bună metodă de a scăpa de durerea de cap este practicarea exercițiilor relaxante cum ar fi meditația. Doctorul Christian Peterson insistă asupra faptului că trebuie să avem grijă de echilibrul stării noastre emoționale și atunci durerea de cap va dispare.
2. Gâtul
Omul care se crede mereu vinovat pentru acțiunile sale, va suferi de dureri în zona cervicală. Sentimentul de vinovăție paralizează această zonă, deci trebuie să scăpam cât mai repede posibil de remușcări și de acest sentiment de vinovăție. Ca durerea de gât să dispară este nevoie să acceptăm lumea așa cum este ea și în toate formele sale. Doctorul Lori D’Ascenzo, chiropractor și kinesiologist, recomandă să fim mai indulgenți cu noi înșine și să iertăm și pe alții – aceasta va îmbunătăți starea sănătății noastre.
3. Umerii
Chiropractorul Kitson Ross explică faptul că umerii sunt zona pe care apasă responsabilitatea și grijile ce-l însoțesc pe om. Cel mai bun leac împotriva durerii de umeri – împărțirea poverii grijilor cu cei apropiați, încetarea de a ne forța pe noi înșine să facem totul de sine stătător.
4. Durerile în partea superioară a spatelui
Această zonă este responsabilă pentru dragoste, acceptul sau refuzul acesteia. Antrenorul și practicianul în autodezvoltare, Ronda Degaust, consideră că odată cu apariția durerilor în această zonă trebuie să ne preocupăm de relația noastră cu cei din jur, să  echilibram schimbul de energie cu persoanele ce ne înconjoară. Adică, dăruirea și primirea dragostei trebuie să fie echilibrată.
5. Durerile de șale
Regiunea lombară a coloanei vertebrale este responsabilă de situația financiară, prin urmare, dacă nu suntem satisfăcuți de situația noastră materială, să nu fim mirați când “ne vizitează” durerile de șale. Medicul Mark W. Tong ne atenționează: dacă gândul la bani nu ne părăsește nici ziua nici noaptea, câștigăm prea puțin, sau  cheltuim prea mult, aceasta ne va aduce probleme grave de sănătate. Să ne străduim a avea o relație cu banii cât mai rezonabilă.
6. Coatele
Alan Fogel în revista “Psychology Today” afirmă: coatele reflectă cruzimea noastră față de lumea ce ne înconjoară. Să fim mai buni, să facem compromisuri și această zonă va înceta să ne mai doară.
7. Palmele
Majoritatea relațiilor avute cu mediul înconjurător este percepută de palme. Lori D’Ascenzo susține că durerea în palme indică o lipsă sau un abuz de comunicare cu oamenii. Totul trebuie făcut cu măsură – să ținem minte acest lucru.
8. Coapsele
Coapsele răspund de mișcarea înainte, spre viitor, susține chiropractorul Barbara Klar. Să nu ne înspăimânte schimbările, să privim cu curaj spre acele evenimente ce urmează să se desfășoare și durerea de coapse nu ne va mai supăra. A fi flexibil și deschis spre lucruri noi – cheia pentru o bună sănătate mintală și fizică.
9. Genunchii
Genunchii reflectă problemele stimei de sine. Extremele stimei de sine: înălțarea sau micșorarea propriului ego față de ego-ul celor din jur, duc inevitabil la dureri în zona articulației genunchilor. Lorence Mitchel, specialist în medicina orientală netradițională, sugerează să avem o abordare umoristică față de noi înșine și să ne iubim ego-ul.
10. Mușchiul gambei
Supărarea și ura se concentrează în această zonă. Medicul Laura Parry ne sfătuiește să ocolim aceste emoții negative și să trăim cu pace în suflet și atunci crampele musculare nu ne vor provoca disconfort.
11. Gleznele
Plăcerile înving durerea, iar gleznele reflectă acest fapt cel mai bine. Durerile în această parte a corpului indică asupra faptului că nu ne putem relaxa și savura clipa de plăcere. Julie Douglas, autoarea multor cărți despre cunoașterea de sine, recomandă să nu ne lipsim de recompensele binemeritate și să ne bucurăm de viață la maxim.
12. Tălpile picioarelor
Durerea tălpilor este un semnal de start pentru descărcarea emoțiilor negative și ieșirea din cercul vicios al negativității. Doctorul psiholog Adaobi Anyeji consideră că orice lucru mărunt pozitiv trebuie prețuit, iar problemelor serioase trebuie să le acordăm mai puțină atenție, acestea se vor rezolva ușor de la sine.
O suferință emoțională este însoțită întotdeauna și de o durere fizică. De ce să ne facem rău nouă înșine? Doar de noi depinde cum reacționăm la o situație sau alta din viața noastră. Iar ca viața să ne fie confortabilă este destul doar să nu acumulăm răul în noi înșine ci să ne concentrăm asupra lucrurilor pozitive. Corpul și mintea ne vor fi mai sănătoase, și asta e cel mai important lucru… Să transmitem și prietenilor această informație, și ei trebuie să știe care sunt consecințele resentimentelor față de cei ce ne înconjoară și față de noi înșine!
Distribuie acest articol Oficial Media
Share