Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Care este relatia dintre mersul pe jos si mortalitate? Vei fi surprins!

beneficiile-mersului-pe-josMulti oameni ar putea evita intalnirea prematura cu Cosasul, daca ar merge suficient de repede! Acesta este rezultatul unui studiu recent, australian. Mai mult, studiul a evaluat viteza neasteptat de mica a Cosasului. Cei care merg chiar si putin mai repede, pot mentine un avans decisiv asupra lui.

Cercetatorii australieni au masurat, sistematic, viteza de deplasare a 1700 barbati, in varsta de cca 70 ani, timp de 5 ani. Viteza lor medie a fost de doar 3 km/ h. In aceasta peroada, au decedat 266 barbati.
Acei barbati care au avut o viteza peste 3 km/ h, au avut un risc de deces cu 35 % mai redus decat media. Pe cei care au avut peste 5 km/ h, Cosasul nu i-a mai putut ajunge ! Printre cei decedati, nu a fost nici macar unul singur care a avut o viteza medie de peste 5 km/ h.

Si alte studii documenteaza clar relatia intre viteza de mers si rata de mortalitate. Acei oameni in varsta care practica, cu masura, sport si miscare isi maresc cu 700%, sansele de a avea o batranete saraca in boli. Nu este prea tarziu nici pentru cei care incep sa faca miscare doar la batranete. Sportul cel mai sanatos la batranete este si cel mai nespectaculos: mersul in ritm vioi !

Desi solicita inima relativ putin, mersul vioi este una din cele mai bune metode de a antrena sistemul circulator si de a reduce riscul de accident cardio-vascular, dovedindu-se superior altor sporturi ca jogging sau vaslit. In plus, mersul cruţă articulatiile si are un potential de accidentare redus. Secretul eficientei exceptionale a mersului vioi se explica prin faptul ca niciun alt sport nu activeaza atatia muschi. La ciclism, sunt antrenati 35% dintre muschi, la jogging – 70%, dar la mers, sunt implicati 90%.

Completare la cele afirmate mai sus:

Toata suprafata pamantului este strabatuta, de-a lungul si de-a latul, de niste benzi energetice – denumite Radiatii Hartman.
Plimbandu-ne pe jos intersectam aceste benzi energetice si ne incarcam cu energie. Conditia, pentru ca sa beneficiem de aceasta energie, este de a avea o viteza de deplasare mai mare de 3 km/ h si sa facem, zilnic, minim 6.000 de pasi.

Doctor Barbara RICHARDS

Sursa: e-mail

Distribuie acest articol Oficial Media
Share