Published On: joi, nov. 1st, 2018

Ce să nu faci de 1 noiembrie – ziua mortilor

Nu ai voie sa primesti la mormantul cuiva drag pe cineva cu care s-a certat in viata. Se spune ca la cimitir e bine sa se duca numai persoanele apropiate, chiar daca cei care au gresit mortului simt pareri de rau.

Nu e bine sa fii zgarcit in aceasta zi. Pomenirea mortilor cheama la iubirea aproapelui, la ocrotirea acestuia. Trebuie sa ne amintim atat de cei plecati dintre noi cat si de cei care se afla printre noi, mai ales daca sunt necajiti.

Nu ai voie sa muncesti si nici sa speli haine. Este o zi in care se cinstesc oamenii care au plecat din viata noastra, iar daca noi nu le acordam atentie, ei vor suferi mult pe lumea cealalta. E ca si cum cineva drag ar bate la poarta casei tale, iar tu nu i-ai raspunde pentru ca iti dai singur de munca.

Nu e bine sa dai de pomana bauturi alcoolice inaintea unei mese calde. In multe zone din tara, mai ales in sud, batranii cred ca nu bauturile alcoolice se servesc prima oara. Pune niste saratele pe tava sau fursecuri inainte de a intampina oamenii veniti la cimitir cu tuica sau vin fiert.

Nu te limita doar la flori si lumanari. Mormantul unei persoane dragi este casa lui, asa ca e bine sa i-o infrumusetezi cu tot ce ai la dispozitie, pentru ca sufletul decedatului sa se simta bine. Se spune ca in noaptea de 1 noiembrie portile lumii de dincolo se deschid, iar cei decedati vin sa ii viziteze pe cei vii.

Nu plange. Poate parea un sfat dur, mai ales daca ai pierdut pe cineva recent. Biserica spune ca mortii nu vor sa ii vada pe cei pe care i-au parasit suferind. Zambeste si roaga-te pentru iertarea pacatelor celui plecat in Ceruri.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It