" /> Ce și-a propus noul PNL Dâmbovița pentru viitor! | Oficial Media
Published On: joi, Mai 11th, 2017

Ce și-a propus noul PNL Dâmbovița pentru viitor!

După alegerile din 2 mai în cadrul Comitetului de Coordonare Județean în urma cărora întreaga structură de conducere a fost schimbată, (mai multe detalii AICI) PNL Dâmbovița a organizat săptămâna aceasta o primă conferință de presă după o lungă perioadă în care relația cu mass-media locală a fost întreruptă.

Liderul nou ales, președintele PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu și-a prezentat primele acțiuni în cadrul partidului, precum și noile obiective pe care liberalii și le-au propus pentru viitor.

Toți cei prezenți la conferința de presă au avut căteva elemente comune în declarațiilor lor: unitatea partidului, o mai bună comunicare cu membrii partidului, întâlniri cu cetățenii, dar și cu mass-media, dorința de a deveni adversari politici cu greutate pentru partidul de la putere, în speță PSD, precum și susținerea la unison pentru Ludovic Orban ca și președinte al Partidului Național Liberal.

Marius Caravețeanu, președinte PNL Dâmbovița:

”Sunt convins că au apărut anumite răni din cauza rezultatului de la alegeri care nu a mulțumit pe toată lumea. Am nevoie de toti membri în echipa noastră, în familia liberală dâmbovițeană, astfel încât începând de astăzi să facem tot posibilul să dezvoltăm PNL, să devină un partid unit, puternic, care să creeze probleme actualei puteri.

 • Biroul Politic Județean a fost în mare măsură definitivat. Avem începând de ieri două posturi vacante de vicepreședinte și secretar general adjunct.  Mai trebui desemnati membri în comisiile de arbitraj și cenzori.
 • Vrem să reluăm comunicarea cu mass-media.
 • Am stabilit un grafic de desfășurare a sedințelor BPJ și grafic de întâlnire cu presa.
 • Mi-am prezentat demisia din cele două poziții de președinte al Ligii Aleșilor Locali și președinte al PNL Răcari. Pe cele două locuri vacante vor fi desemenați printr-o decizie a BPJ doi colegi care să asigure interimatul, până la organizarea alegerilor. Îmi doresc pentru ambele poziții colegi care să merite aceste funcții.
 • Am făcut o repartizare pe localități a tuturor membrilor din BPJ astfel încât să nu rămână nimeni neacoperit ca și colaborare, îndrumare, coordonare.
 • Am stabilit constituirea Senatului PNL în care vor fi incluse figuri marcante ale dreptei din județul Dâmbovița, prima condiție este o vechime de peste 10 ani în partid. Cu siguranță avem multe de învățat de la seniorii PNL.
 • Pe 24 mai va avea loc o întălnire a liderilor PNL.
 • Ca partid de opoziție categoric o să monitorizăm activitățile Consiliilor locale și județene, și a Prefecturii.
 • Ne dorim o bună colaborare cu toate instituțiile statului.
 • Toate organizațiile interne se vor bucura de aceeași atenție, și aici mă refer la Liga aleșilor locali, tineret, organizația de femei, vârsta a treia, și organizația oamenilor de afaceri. O să am o întâlnire cu fiecare pentru a crea proiecte la nivelul fiecărei stucturi.

Una din marile probleme pe care le-am constatat atunci când a debutat campania electorală internă și am străbătut o mare parte din județ a fost lipsa comunicării și prezența scăzută a liderilor în teritoriu. După Colegiul Director care probabil va avea loc în circa două săptămâni, vom începe deplasările în teritoriu, astfel că nicio localitate să nu fie întrebată de sănătate. Dâmbovița are nevoie de o revigorare a dreptei, nu neapărat dreapta în sine, dar și societatea civilă. Vrem să atragem noi membrii de partid, figuri noi care din diverse motive s-au distanțat de scena politică având ușoare dezamăgiri, dar încercăm să-i convingem de faptul că PNL își dorește să intre în linie dreaptă și știu că nu ne va fi ușor.”

Aurelian Popa, prim- vicepreședinte PNL Dâmbovița:

”În cei patru ani de secretar general al partidului am văzut foarte multe, mi-am dorit foarte mult ca PNL să aibe un birou politic local și județean, ales și legitim. Au fost foarte multe derapaje, multe schisme, într-un partid care a fost condus în mare parte de doi co-președinți la fiecare organizație. A fost un moment foarte bun când a venit Ludovic Orban co-președinte în Dâmbovița pentru că atunci am putut să mergem în fiecare organizație cu o echipă și să încercăm să unim toate organizațiile locale pentru că erau rupturi în foarte multe dintre ele. În fiecare organizație locală avem președinți aleși prin vot. Am ales să merg lângă Marius Carvețeanu pentru că mi-am dorit o credibilitate la nivelul partidului, mi-am dorit un om onest. Iar acum aplică la nivel de județ ceea ce a făcut la nivel local în Răcari. Nu mi-am dorit un om care să fie vanitos la conducere, ci vrem să ne respecte pe toți, și noi toți să-l respectăm pe Marius Caravețeanu.”

Gabriel Grozavu-prim vicepreședinte PNL Dâmbovița:

”Pe linie politică îmi doresc ca PNL, începând cu alegerile europarlamentare de peste doi ani să fie prima forță politică în România.”

Gabriel Plăiașu, secretar general PNL Dâmbovița:

”Pe 2 mai a fost un eveniment foarte important în viața PNL Dâmbovița, am reușit să facem dovada că suntem în stare să facem alegeri democratice. A fost o luptă acerbă, au fost câte trei pe loc, asta a arătat forța noastră, simt că este vorba de o renaștere a PNL Dâmbovița, și o reașezare pe poziția sa firească și anume de a fi principalul partid de opoziție al PSD. Îmi doresc, din poziția pe care o am acum, să scot Partidul Social Democrat de la guvernarea locală și națională, pentru că cei din județul Dâmbovița merită o conducere de dreapta.”

Raluca Rus, vicepreședinte departamentul de strategii și relații politice:

”Transmit membrilor PNL un apel la unitate, la răbdare, va merita așteptarea. Lucrurile se schimbă în bine, după cum observați avem un președinte care merită toată încrederea noastră iar legat de admirabilii PSD-isti dâmbovițeni, am un singur mesaj: ”ATENȚIE, politca dâmbovițeană se schimbă!”

Teodor Rădoi, președinte PNL Titu, viceprimar al orașului și vicepreședinte PNL Dâmbovița:

”Mă bucur că fac parte din această echipă care s-a conturat la nivelul organizației. Mă bucur că avem un nou președinte care poate să facă lucruri bune pentru PNL. Trebuie să trecem foarte repede peste euforia victoriei de săptămâna trecută. Ne așteaptă un drum foarte lung și greu. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, avem un adversar în Dâmbovița, PSD, care are majoritate în Consiliul Județean și majoritatea primarilor din județ. O bătălie foarte grea va fi în următoarele campanii electorale. Noi trebuie să fim uniți, să muncim, să mergem la firul ierbii, cum se spune, să mergem în localități, să vorbim cu cetățenii. Dacă stăm în birouri ca și până acum, nu vom face nimic bine, nu o să ajungă mesajul nostru la oameni.”

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •   
 •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

TOP EDITORIAL

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

OFICIAL MEDIA
Pin It