Published On: vin, iul. 20th, 2018

Cele mai frumoase cuvinte și citate ale Reginei Maria a României

Născută în anul 1875, într-o familie cu sânge nobil (tatăl său a fost duce de Edinburgh, iar mama sa fiică a țarului Alexandru al II-lea al Rusiei), regina Maria (pe numele său Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha) este una din marile personalități istorice ale poporului român și o figură emblematică a regalității românești. Regina Maria s-a născut în comitatul Kent din Anglia, iar în 1892 se căsătorește cu Ferdinand I, moștenitorul tronului României. Astfel, Marie devine principesă de coroană și regină a României între anii 1914-1927.

Regina Maria a Romaniei este cunoscută pentru scrierile sale memorialistice, pentru acțiunile sale de caritate din timpul războiului, pentru activitățile sale politice și diplomatice prin care a încercat recunoașterea internațională a statului roman reîntregit, iar personalitatea sa puternică și hotărâtă I-a fascinat pe multi.

  • Nu, nu eram dreaptă cu biciul dreptăţii în mână!
  • Refuz să mă las înfrântă sau să mă simt înfrântă până nu mi s-a smuls şi ultima fărâmă de speranţă.
  • Da, e întotdeauna uimitor felul în care nişte femei superioare devin nişte sclave ale unor bărbaţi mai puţin valoroşi decât ele, pe care îi adoră. Uneori totuşi se întâmplă şi invers.
  • Dumnezeu întotdeauna mă ajută când încep să mi se golească mâinile.
  • În anii durerii am învăţat să mă rog.

Un gând frumos poate fi ca o biserică în care omul îşi odihneşte sufletul.

Dar nu mi-e îngăduit să mă opresc prea mult în acelaşi loc, fie el chiar paradisul.

Nimeni nu e judecat pe drept cât trăieşte: abia după moarte este pomenit sau dat uitării.

Toată viața am fost puternic înzestrată cu darul milei, ceea ce a fost la temelia tuturor faptelor mele, ceea ce lămurește amestecul de putere și de slăbiciune ce se războiesc în mine ca două ființe vii.

Ceaiul ne face fericiţi.

De multe ori, mila m-a rătăcit, m-a făcut să comit greșeli izvorâte din slăbiciune și m-a ispitit să fiu iertătoare în clipe când neînduplecarea ar fi împiedicat mult zbucium în viitor și multă neînțelegere.

Odată am fost străină pentru aceşti oameni; acum sunt de-a lor, şi, deoarece vin de atât de departe, am fost prin acest lucru mai în măsură de a le vedea calităţile şi defectele.

Oamenii noştri politici încă nu sunt pregătiţi să se sacrifice pentru cauza comună. Sunt zile când mârşăvia omenească în general, şi a guvernelor şi administraţiilor în particular, mă izbeşte cu o putere copleşitoare şi îmi dă impresia că toate eforturile noastre sunt în van.

O, Doamne, de-aş fi bărbat, cu drepturile unui bărbat şi cu spiritul de bărbat pe care îl am în trupul meu de femeie..

Chin: povestea vieţii mele.

sursa: garbo.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It