Published On: mar, feb. 20th, 2018

Centru de recuperare medicala a militarilor romani și veterani la Târgoviște

Centru de recuperare medicala a militarilor romani și veterani la Târgoviște

”Astazi, in urma sedintei de consiliu local municipal, s-a semnat contractul prin care, in anul in care sarbatorim Centenarul Marii Uniri, am pus bazele unei colaborari care va avea ca rezultat construirea, pe locatia fostului spital de la Manastirea Dealu, a singurului centru de recuperare medicala din Romania a militarilor romani si a militarilor veterani, participanti in teatrele de operatiuni militare, fiind si singurul astfel de centru din Europa de Est.
In cadrul acestui parteneriat, Primaria Targoviste pune la dispozitie locatia, urmand ca Asociatia Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati “Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir” sa asigure finantarea construirii noului centru” a declarat primarul orașului, Daniel Cristian Stan.

Conform hotărârii aprobate de Consiliul Local Municipal, Asociaţia are la dispoziţie 5 ani pentru a finaliza investiţia. Centrul de recuperare şi refacere pentru militarii şi veteranii cu dizabilităţi din teatrele de operaţii va fi o unitate spitalicească având ambulatoriu integrat, activităţi conexe şi de cazare, inclusiv activităţi de cercetare medicală şi pregătirea profesională a personalului medico-sanitar, precum şi bază de tratament profilactic şi curativ. Conform contractului, printre serviciile oferite se află investigaţii medicale de specialitate în domeniul recuperării posttraumatice stabilite de medicii speciali şti, precum şi internarea pe baza avizului medicilor de specialitate şi tratarea bolnavilor cu dizabilităţi.

Centrul se va construi în locaţia fostului Spital Mânăstirea Dealu. Prin proiectul aprobat în unanimitate în şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte din 21 februarie a.c., administraţia târgovi şteană a dat în folosinţă gratuită, pentru o perioadă de 49 de ani, cu posibilitate de prelungire, clădirea şi terenul din această zonă Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi (AMVVD) „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, care va realiza această importantă investiţie din resurse proprii şi donaţii, în colaborare cu Asociaţia Valleriana din Târgovişte.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It