Published On: mie, oct. 17th, 2018

Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclizivă „Alexandru Roşca” din Lugoj s-a extins cu un nou corp de clădire

Astăzi a fost inaugurat un nou corp de clădire în cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Inclizivă „Alexandru Roşca” din Lugoj, corp destinat terapiilor educaţionale şi specifice.

La inaugurarea noului corp de clădire au fost prezenţi primarul municipiului Lugoj, francisc Boldea, inspector Şcolar General Adjunct – Prof.  Francisc HALASZ şi preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, alături de reprezenţanţi ai constructorului şi conducerea unităţii şcolare.

Construcţiile au început în 2017, suma cheltuită fiind de 805 012 lei, suportată integral de CJ Timiş.

Noul corp de clădire este pe un singur nivel şi are suprafaţa de 402 mp, cuprinzând o sală destinată cabinetului de kineoterapie, o sală destinată atelierului de creaţie, o sală destinată atelierului de tâmplărie, o sală pentru ludotecă şi un cabinet pentru terapie logopedică, dar şi camera tehnică, două vestiare şi două băi.

Copiii şcolarizaţi în cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Alexandru Roşca”, sunt copii cu deficienţă mintală, ce beneficiază în mod gratuit de servicii de terapie logopedică, kineoterapie, asistenţă socială şi medical.

Centrul  mai asigură alături de specialişti, servicii de evaluare şi orientare pentru copiii din estul judeţului Timiş, cu problem de deficienţe care necesită şcolarizarea întro astfel de instituţie, dar şi copiii cu dificultăţi la învăţătură care trebuie sprijiniţi pentru a fi integraţi în învăţământul de masă, dar şi pentru integrarea în societate.

Oferta educațională cuprinde: consiliere psihologică și psihopedagogică; activități școlare raportate la nivelul de dezvoltare psihoindividuală a elevilor; asistență socială; activități extrașcolare care să-i pregătească pentru o bună integrare în societate; terapie logopedică, ludoterapie, kinetoterapie, artterapie și terapie ocupațională; activități de relaxare și petrecere a timpului liber în mod plăcut și util; structuri de sprijin educațional pentru integrarea elevilor în învățământul de masă; orientare școlară și profesională.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It