Published On: sâm, oct. 27th, 2018

Centrul Timişoarei învăluit întro pâclă de fum

Dacă până acum prin oraş mai ascultai vreun zumzet de chitară sau de vioară, dacă veneai de departe să vezi Parcul Rozelor de pe malul Begăi, de această dată nu mai poţi avea asemenea privilegiuri.

De ce ? Deoarece Timişoara a devenit un oraş al gunoaielor, lucru ce nu mai poate fi controlat. Cu festivalurile, un oraş al fumului cu mireasmă de grătar, atât prin pieţele centrale , cât şi prin parcuri. Jalnic.

Ca şi de această dată când se desfăşoară Festivalul Vinului, şi în loc să ieşi în oraş, să te distrezi, să bei în linişte un pahar de vin, să asculţi o melodie, nu faci altceva decât să asculţi murmurul grătarelor, clocotitul vinului sau sfârâitul clătitelor, de unde fumul se ridică până deasupra clădirilor, de această dată fumul cu miros de cauciuc de la Continental, fiind în minoritate. În plus, este şi a doua zi de festival, pe scenă se auzeau nişte mieunături, că muzică nu se poate numi, în faţa unui grup restrains de povestitori la un pahar de vin.

Vrem să ajungem Capitală Europeană a Culturii? A cărei culturi? A micilor,  a coastelor, a clătitelor? Exemplele sunt peste tot negative. Unora le place, dar majorităţii NU, si vociferează.

Doar bostanii şi ştiuleţii de porumb stau liniştiţi şi privesc nedumeriţi la zarva din jurul lor, întrebându-se: Până când. Da. Până când?

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It