" /> Cinci liceeni de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara participă la un concurs unic în lume. | Oficial Media
Published On: sâm, Ian 30th, 2016

Cinci liceeni de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara participă la un concurs unic în lume.

Concursul se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia și presupune programarea unor roboţi. Competiția implică roboți (drone), care se urmăresc unii pe alții și trebuie să-și facă poze, un fel de „v-ați ascunselea”. Partea cea mai interesantă a acestui concurs este faptul că acești roboți se vor afla chiar pe Stația Spațială.

Competiția a început în septembrie 2015, prin participarea individuală a echipelor (iniţial fiind cinci echipe româneşti din oraşe precum Bucureşti, Piatra Neamţ, Cluj Napoca şi Timişoara. Echipa din Timișoara se numește Cassiopeia și este formată din elevi ai Liceului Teoretic „Grigore Moisil”. Cassiopeia, aflată sub îndrumarea profesoarei Ivaşcu Simona este alcătuită din Cordun Cristina, Chincea Raul, Covaci Emanuel, Suciu Radu şi Grigoraş Miruna, elevi din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a ale Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, Timişoara.

Adolescenții au fost invitați să participe, la Bruxelles, la etapa finală a competiției Zero Robotics, un concurs organizat de Institutul Tehnologic din Massachusetts în colaborare cu NASA şi ESA (Agenţia Spaţială Europeană).

Tinerii din Timișoara, împreună cu o echipa din Statele Unite ale Americii şi una din Belgia au constituit alianţa Westiopeia v3, care a reuşit să treacă prin etapele inferioare ale concursului pe locuri respectabile în clasament, aflate în creştere, pentru ca, mai apoi, în aşa-zisa etapă de încălzire a finalei să domine clasamentul, oscilând între locurile 1 şi 2. Echipa Cassiopeia a trecut de meciurile inițiale cu un scor impresionant, ajungând în semifinalele în care nici o altă echipă din România nu a mai ajuns. În ciuda acestui fapt, organizatorii nu au pus accent pe echipele câștigătoare și pe premii, reușind să inspire un sentiment de succes tuturor echipelor.

 

Stejarel Ionescu

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •   
 •  
comments
Displaying 1 Comments
Have Your Say
 1. Golcea spune:

  Nu e adevarat ca aceasta echipa a fost singura semifinalista din Romania!
  Puteti vedea aici lista cu echipele finaliste ale Concursului “Zero Robotics” ( seria a 2-a , 2015-2016; lista din 28 decembrie 2015):
  http://zerorobotics.mit.edu/announcements/21/
  Finaliste din Romania au mai fost:
  Alliance 11: Quasar :SPHERES Tomsk (Russia), Da Vinci Boys (Italy), VSA (Romania)
  Alliance 13: Westiopeia v3: Cassiopeia (Romania), Westwood Robotics (United States), Awesome v3 (Belgium)
  Alliance 14: Apocaliss :Apoapsis (Australia), Callisto (Romania), KISS (Germany)
  Virtual Finalists: Alliance 2: Space::Yabadabad0rs! Code::Space (Romania), Team y0b0tics! (United States), Mira Loma Matadors (United States)
  Finala o puteti vedea aici:
  http://webcast.amps.ms.mit.edu/spr2016/Spheres/1603/5/

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos