OFICIAL MEDIA
OFICIAL MEDIA
Published On: lun, dec. 3rd, 2018

Coborâm la prima – Proiecție film la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Teatrul Tony Bulandra Târgoviște a găzduit pe data de 2 decembrie 2018, proiectia filmului ”Coborâm la prima” în regia lui Tedy Necula. Evenimentul a făcut parte din seria de manifestări dedicate Centenarului filmului românesc. 

Vizionat deja în peste 30 de orașe din țară, filmul a reușit să atragă atenția prin mesajele puternice și sensibile în același timp, care se adresează interiorului nostru. Cine suntem noi cu adevărat? Suntem cei care mergem pe stradă, în metrou, în mașină, prin mulțimi, la locurile noastre de muncă, în familiile noastre, sau nici măcar nu ne-am pus această întrebare.

Deși este socotit a fi un ”film altfel” sau o poveste inspirațională, sentimentul meu, ca și spectator este unul de normalitate. Cred că așa trebuie să arate o lume normală. Una în care știm cine suntem, știm cine sunt cei de lângă noi, sau dacă nu știm, măcar nu îi judecăm. Filmul poate deveni, asemenea multor povești de viață care ne motivează, un factor de schimbare. Poate fi acel catalizator de care fiecare dintre noi are nevoie la un moment dat pentru a se porni spre sine, spre redescoperire. Îi felicităm si noi, din nou, pe toți cei implicați în proiect. Schimbările pozitive individuale vor aduce întotdeauna și schimbări colective.

La evenimentul de ieri seară au fost prezenți directorul Teatrului Tony Bulandra, Mihai Constantin Ranin, directorul artistic, Liviu Cheloiu, regizorul Tedy Necula, criticul de film, Irina Margareta Nistor, actorul Adrian Pădurau, și Andrei Giurgia, moderator.

”Un film foarte tandru, cu extrem de multi actori care vă sunt foarte dragi. După ce o să vedeți filmul acesta, sper să vă molipsiți de bunătatea extraordinară pe care o s-o găsiți în el. Un film extrem de altfel față de toate cele pe care le-am văzut de-a lungul timpului. Un film în care fiecare dintre noi o să se regăsească intr-unul dintre personaje.” (Irina Margareta Nistor, critic film)

”După modul în care povestește doamna Irina Margareta Nistor îți vine să mai faci filme, dar este o provocare mare, pentru că trebuie să le faci și mai bune. Ma bucur foare tare că am adus în Centenarul filmului românesc și filmul ”Coborâm la prima”. Actorii au iubit scenariul pentru că este o poveste pozitivă. Mi-am dorit foarte mult de la acest film să inspire și să transmită emoția aceasta pozitivă de care avem nevoie. Pe majoritatea actorilor îi știam dinainte din diverse contexte. Toți actorii au venit potriviți pe rol. Îmi doresc ca după ce văd acest film, oamenii să aprecieze mai mult binele și pe toți cei din jur.” (Tedy Necula, producător și regizor)

”Aș vrea să vă strâng mâna fiecăruia dintre dumneavoastră, pentru că sunteți aici, să vizionați filmele românești. Sunt bucuros că se întâmplă lucrul acesta la Teatrul Tony Bulandra, unde și eu joc. Multumiri pe aceasă cale, directorului artistic, Liviu Cheloiu.” (Adrian Păduraru, actor)

Lungmetrajul de debut a lui Tedy Necula, „Coborâm la prima”, s-a bucurat până acum de succes prin premiile care i-au fost acordate: Trofeul IPIFF 2018 și Premiul UPFAR-ARGOA pentru cel mai bun debut în filmul de lungmetraj indie de ficțiune.

Regizorul, în vârstă de 29 de ani, a intrat în lumea cinematografiei încă de la 12 ani, atunci când a jucat un rol în filmul „Noro” al lui Radu Gabrea. În prezent, Tedy Necula este autor de filme documentare și speaker motivațional.

Distribuția filmului este formată din actorii: Emilian Oprea, Adrian Păduraru, Teodora Mareş, Victoria Cociaş, Constantin Cotimanis, Ela Ionescu, Constantin Drǎgǎnescu, Iulia Dumitru, Cezar Grumǎzescu, Dan Murzea, Tudorel Filimon, Dana Porlogea, Andrei Eftene, Gavril Pǎtru, Francesca Leonte, Tomas Ghela, Sonia Teodoriu, Cosmin Cornici, Adrian Georgescu, Gloria Ghela, Maria Aylin Ghela, Radu Catanǎ, Ada Dumitru, Iulia Neacşu, Emi Baroc, Iulian Burciu, Avram Iclozan.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Urmariti-ne pe Facebook

Pentru un corp sanatos

STIL DE VIATA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It