CoderDojo, noul trend în ceea ce priveşte programarea, a ajuns la Universitatea Politehnica Timişoara - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

CoderDojo, noul trend în ceea ce priveşte programarea, a ajuns la Universitatea Politehnica Timişoara

Iniţiată în 2011, în Irlanda, CoderDojo este o mişcare internaţională cu o ascensiune fulminantă, ajungând la ora actuală în peste 2000 de locaţii din toată lumea. Potrivit iniţiatorilor, înţelegerea limbajelor de programare este tot mai importantă în ziua de azi, iar deprinderea unor abilităţi în acest sens se face mult mai uşor la vârste fragede. La CoderDojo, copiii între 7 – 17 ani învaţă să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicaţii, programe, jocuri şi multele altele. Dojo-urile sunt conduse de mentori voluntari, care desfăşoară aceste activităţi în afara programului şcolar, de regulă sâmbăta.

Mişcarea CoderDojo a avut o dezvoltare accelerată şi în România, unde funcţionează 35 de Dojo-uri, iar Timişoara, împreună cu zona metropolitană, este fruntaşă, cu 20 de asemenea locaţii. Cel mai nou dintre acestea a luat fiinţă la Universitatea Politehnica Timişoara, prin colaborarea dintre Asociaţia Banat IT şiFundaţia Politehnica Timişoara. Noul Dojo este specializat în domeniul roboticii şieste condus de profesori de la departamentele de Electronică Aplicată şi de la cel de Mecatronică ale UPT. Toţi cei interesaţi de robotică sunt aşteptaţi sâmbătă, 16 decembrie 2017, de la ora 15:00, la CoderDojo Timișoara @UPT Robotics, în clădirea Departamentului de Mecatronică, Laboratorul Kuka, parter (lânga parcul dintre Stadion şi Facultatea de Mecanică). Aici vor fi redirecţionaţi cei pasionaţi de robotică din celelalte dojo-uri din Timişoara, dar sunt aşteptate şi noi înscrieri.

Activităţile din toate CoderDojo-urile sunt doar pe bază de voluntariat, spaţiile sunt puse la dispoziţie în mod gratuit de instituţii de învăţământ sau firme, în special din domeniul IT, astfel încât nu se percepe nici un fel de taxă de participare. Pentru copii, activităţile sunt benefice deoareceaceştia au posibilitatea de a-şi forma deprinderi şiabilităţi exact pe zona lor de interes, socializează cu alţi copii cu care împărtăşesc pasiuni comune. Studenţii care devin mentori , chiar dacă nu sunt remuneraţi pentru această activitate, au o serie de beneficii: acces direct la comunităţile tehnice şi de IT, recomandări de la CoderDojoTimişoara, oportunitatea de fi parte dintr-o reţea globală de oameni foarte valoroşi, participări la tabere şi concursuri de profil, naţionaleşiinternaţionale.

Informaţii suplimentare se pot obţine de pe website-ul coderdojo.ro sau de pe pagina de Facebook CoderDojo Timişoara.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share