: miercuri 02 noiembrie 2016

Comisia Europeană: Nouă politică spațială în Europa

OFICIAL MEDIA

politica-spatialaComisia Europeană a propus miercuri, 26 octombrie, o nouă politică spațială care va stimula crearea de noi servicii și va promova poziția de lider a Europei la nivel global. Ea vine ca răspuns la concurența în creștere, la implicarea tot mai importantă a sectorului privat și la schimbările tehnologice de amploare. Propunerea include acțiuni care permit crearea unui mediu propice dezvoltării companiilor nou-înființate din domeniul aerospațial și mărirea cotei pe piețele mondiale de profil.

Elżbieta Bieńkowska, comisar european pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, a declarat: „Aplicațiile aerospațiale ne schimbă viața, economia și industria. Spațiul este un sector industrial vital al economiei Europei și un atu strategic care sprijină autonomia acțiunilor Europei pe scena mondială. Este însă nevoie de mai mulți antreprenori și de mai multe investiții private dacă se dorește ca acest sector să își păstreze avantajul concurenței. Așadar, mesajul meu pentru industrie, companii nou-înființate și investitori este că spațiul are o importanță strategică, iar prezența noastră în spațiu este de durată.”
Noua politică acordă o prioritate sporită pătrunderii pe piață adatelor obținute prin programe spațiale, publice sau private. Aceste programe vor furniza servicii suplimentare în domenii prioritare, precum securitate, apărare și combaterea schimbărilor climatice. Sistemul Galileo va fi utilizat în dispozitivele mobile și infrastructurile critice și va îmbunătăți conectivitatea în zonele izolate. Companiile inovatoare și cele nou-înființate vor avea acces la date prin intermediul unor platforme speciale pentru a dezvolta servicii și aplicații.
Finanțările UE vor fi orientate cu precădere către antreprenorii din industria aerospațială care demarează și își extind afacerea. Va fi sprijinită creșterea investițiilor private în noile companii și crearea unor platforme și grupuri industriale în diferite regiuni europene.
Comisia Europeană va continua să dezvolte programele Galileo și Copernicus, prin lansarea de sateliți suplimentari (cel puțin 30), și va pune bazele unei inițiative (GovSatCom) pentru a asigura servicii de comunicare prin satelit fiabile, sigure și rentabile pentru Uniune și autoritățile publice naționale.
Context
Industria aerospațială europeană are peste 230.000 de angajați și generează o valoare adăugată estimată la 46-54 miliarde de euro. Europa produce o treime din numărul total de sateliți la scară mondială. Ea a obținut numeroase succese în spațiu prin utilizarea unor tehnologii revoluționare și datorită misiunilor de explorare.
Investițiile Uniunii în elaborarea unor proiecte spațiale de înaltă calitate se ridică la 12 miliarde de euro în perioada 2014-2020. Copernicus, un furnizor principal de date de observare a Pământului la nivel mondial, ajută deja la salvarea de vieți omenești pe mare, îmbunătățește reacția Europei la dezastre naturale, cum ar fi cutremurele, incendiile forestiere sau inundațiile, și permite fermierilor să își gestioneze mai bine culturile. Galileo, sistemul propriu de navigație prin satelit al Europei, va furniza în curând informații mai precise și mai fiabile de poziționare și sincronizare pentru autovehicule, trenuri, aeronave și alte sectoare autonome și conectate. Serviciul european geostaționar mixt de navigare (EGNOS) oferă servicii de protecție a vieții umane pentru utilizatorii transportului aerian, maritim și terestru în aproape întreaga Europă.
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Vlăduţ ANDREESCU, manager Europe Direct Târgovişte

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

INTERNATIONAL PRESS AGENCY

OFICIAL MEDIA

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

Noi, Români, chiar dormim somnul morții?!

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Noi, Români, chiar dormim somnul morții?!

Dintr-o paletă de mingi, să ne transformăm într-un agregator de fapte

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Dintr-o paletă de mingi, să ne transformăm într-un agregator de fapte

Victorie mare reușită în inferioritate numerică. S-a apropiat de podium

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Victorie mare reușită în inferioritate numerică. S-a apropiat de podium

CSM Târgovişte a dărâmat campioana. Voleibalistele lui Nesic au jucat senzaţional

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru CSM Târgovişte a dărâmat campioana. Voleibalistele lui Nesic au jucat senzaţional

CCIAT oferă servicii specifice în domeniul standardizării

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru CCIAT oferă servicii specifice în domeniul standardizării

A lua atitudine nu e un act de obrăznicie

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru A lua atitudine nu e un act de obrăznicie

Planetele si zilele saptamanii. Duminica, guvernata de SOARE

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Planetele si zilele saptamanii. Duminica, guvernata de SOARE

Calendarul si evenimentele zilei de 26 martie 2017

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul si evenimentele zilei de 26 martie 2017

Cod GALBEN de vânt puternic și ninsoare, 26 martie

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Cod GALBEN de vânt puternic și ninsoare, 26 martie

Horoscop 26 martie. Racii au nevoie sa abordeze o noua filosofie de viata

26/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop 26 martie. Racii au nevoie sa abordeze o noua filosofie de viata

INTERVIU TACHE FLORESCU- ”Artiștii nu prea au o legătură pământeană foarte clară”

25/03/2017, Comentariile sunt închise pentru INTERVIU TACHE FLORESCU- ”Artiștii nu prea au o legătură pământeană foarte clară”

Chindia Târgovişte este de neînvins în retur! A trecut şi de Dacia Unirea Brăila şi rămâne în cursa pentru promovarea în prima ligă

25/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Chindia Târgovişte este de neînvins în retur! A trecut şi de Dacia Unirea Brăila şi rămâne în cursa pentru promovarea în prima ligă

„Am încredere că nu vor mai rata atât de mult”

25/03/2017, Comentariile sunt închise pentru „Am încredere că nu vor mai rata atât de mult”

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, precizari cu privire la Arhiepiscopia Targoviste

25/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa, precizari cu privire la Arhiepiscopia Targoviste

Calendarul si evenimentele zilei de 25 martie

25/03/2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul si evenimentele zilei de 25 martie

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache

PAGINA ZILEI