joi. feb. 20th, 2020

Complexul Turistic de Natație din Târgoviște- un an de muncă și realizări

Complexul Turistic de Natație din Târgoviște a sărbătorit ieri, 7 august, un an de la deschiderea oficială din 2016. (mai multe detalii de la eveniment puteți citi AICI). Un proiect în valoare de 88 de milioane de lei, Complexul Turistic se dorește a fi atât un punct de atracție turistică pentru toți cei care vor căuta zona de agrement a orașului Târgoviște, dar și una dintre cele mai importante locații din țară unde se vor putea desfășura competiții sportive la cel mai înalt nivel, fiind chiar unul din obiectivele specifice ale acestui proiect.

”Cel care va conduce bazinul de înot va avea sarcina de a organiza ca și indicator obligatoriu, competiții din calendarul oficial al Federației Române de Natație și sigur vom încerca să realizam și alte competiții aici”, ne declara primarul orașului Daniel Cristian Stan în luna martie anul trecut.

Ieri, pe pagina personală de facebook, edilul a declarat că investița s-a dovedit a fi mai mult decât oportună pentru orașul Târgoviște și mulțumește întregului personal care muncește de dimineața până seara, pentru ca toate zonele de agrement ale bazinului să se păstreze în cele mai bune condiții pentru vizitatori.

Se împlinește un an de la deschiderea Complexului Turistic de Natație Targoviste, iar imaginile surprinse pe zona de ștrand vorbesc de la sine despre succesul acestei investiții, investiție în care puțini mai credeau la începutul anului 2015. Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în activitatea de acolo, deopotrivă directori, casieri, salvamari, instalatori sau electricieni pentru eforturile depuse! Sigur că lucrurile pot fi îmbunătățite, dar atunci când există responsabilitate și profesionalism, orice obstacol poate fi depășit. (Cristian Stan)

Acesta a mai informat cu privire la câteva cifre care vorbesc despre bunul mers al investiției. Astfel de la jumătatea lunii iunie 2017 și până pe 15 iulie, Complexul Turistic de Natație din Târgoviște a fost vizitat de către 20.000 de persoane, iar încasarile erau în valoare de 350.000 de lei. Iar ca date recente, din informațiile noastre, pe 6 august 2017 au avut loc încasari în valoare de 80.000 de ron. Aproape un miliard într-o singură zi, o cifră uluitoare care vorbește singură depre potențialul investiției.

Despre proiectele de viitor, municipalitatea își dorește să construiască un hotel, pentru ca loturile naționale care vor veni să se pregătească aici, să aibă și spațiu de cazare. De asemenea se urmărește și construcția unui teren de fotbal și a unei săli sportive.

”Tot aici vom face și terenul de fotbal în colaborare cu Federația Română de Fotbal și Consiliul Județean Dâmbovița. De asemenea, vrem ca prin Compania Națională de Investiții să finanțăm și o sală de sport.
Cred că aceste proiecte se vor concretiza, nu imediat, dar încet, încet. Complexul Turistic de Natație va deveni important nu numai pentru târgovișteni, ci și pentru turiști.” a declarat primarul orașului.

Confirmarile pozitive au venit și de la numele importante pe care Complexul Turistic de Natație le-a găzduit încă de la deschidere. Și aici ne referim la Camelia Potec, campioana olimpică la înot și președintele Federației Române de Natație și Pentlaton Modern, Anca Patrascoiu, prima medaliată olimpică a înotului romanesc la ediția din Los Angeles 1984 și înstructor de înot în cadrul Complexului, Carmen Bunaciu, prima medaliată a înotului românesc la un campionat mondial, ediția Guayaquil 1982,  Larisa Lacustă, medaliată europeană, ediția Madrid 2004. (mai multe detalii despre campioanele înotului românesc puteți găsi AICI)

Adăugam și Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, Federația Română de Polo, entități sportive care au organizat campionate naționale și competiții sportive la Complexul de Natație din Târgoviște, precum și numeroase cluburi sportive din țară, dar și din străinătate, ultimii oaspeții fiind echipa de polo din Marea Britanie U17.

Felicitări tuturor celor care au pus bazele acestei investiții, celor care le-au dus mai departe, angajaților care își îndeplinesc cu dedicare sarcinile, directorului general, Eugen Pătrașcu, cel care a primit din partea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, o cupă pentru contribuția adusă promovării și dezvoltării natației românești și desigur municipalității pentru că s-a gândit ca orașul Târgoviște are nevoie și de un viitor.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments