Published On: joi, nov. 23rd, 2017

Consilierii locali municipali atrag atenția asupra modului de votare a proiectelor

Pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal Târgoviște, întrunit astăzi, 23 noiembrie 2017 s-a aflat și proiectul de hotărâre privind înființarea societății de Transport Municipal Târgoviște SRL. În proiectul de hotărâre se arată că Societatea Transport Municipal Târgoviște va avea răspundere limitată și ca asociat unic Municipiul Târgoviște. Obiectul principal de activitate îl reprezintă transporturile urbane, suburbane și metropolitane de călători.

Proiectul de hotărâre a fost respins de către consilierii locali, după ce au fost aduse în atenție anumite ”practici” de neprezentare la timp a tuturor documentelor care alcătuiesc mapa unui astfel de proiect, spre a fi analizate și studiate cu atenție de către fiecare consilier local, pentru ca votul dat să fie unul corect și în cunoștință de cauză.

In acest sens, consilierul PNL, Ghinescu Adrian a făcut căteva precizări în timpul ședinței:

Proiectul de hotărâre ne-a fost comunicat ieri în jurul orei 16.00. Dacă în cuprinsul acelor 104 pagini există un singur articol care interzice municipiului Târgoviște să-și creeze un astfel de operator de transport, ce ne facem? Ironia dumneavoastră, domnule primar, nu cred că își are locul în această discuție serioasă. (…) Domnul profesor v-a solicitat un termen de grație să putem studia și vota în consecință. Ne-ați jignit și ne-ați amenițat! Cum ar fi dacă municipalitatea ar trebui să plătească acum o sumă de despăgubire pentru că a încălcat un contract? V-am rugat doar să ne permiteți și nouă să studiem clauzele contractuale, atât! ” a declarat Ghinescu Adrian, consilier PNL.

Primarul orașului, Daniel Cristian Stan:” Municipalitatea poate să denunțe unilateral acest contract, există clauze. Dar nu se pune problema în momentul de față, -eu vă spun și îmi asum lucrul acesta-, spre deosebire de dumneavoastră, care vreți să amânați, că nu există niciun fel de termen de comparație, -între o eventuală despăgubire-, dacă nu cădem de acord. Dar nu știu care va fi echilibrul contractului și cred că va fi în favoarea UAT-ului și vorbim de 20 de milioane de euro. Nu cred că cunoașteți în detaliu problema. Sau facem hocus-pocus cu 20 de milioane de euro? Nu sunteți jurist de profesie dar am încredere în capacitatea dumneavoastră, că înființarea unei simple firme fără activitate, nu are cum să producă vreun efect, (pentru că nu suntem la delegarea unor servicii publice, suntem la înființarea unui operator de transport).”

Proiectul are în vedere construirea unui Depou nou, situat pe Calea Ialomiței nr.5

Construirea unei stații de capăt situată pe Calea Ialomiței nr.5, adiacenta depoului.

Construirea unei stații de capăt Garaj AITT- Bulevardul Unirii nr.6

Construirea unei stații de capăt COS

Amenajarea a 28 de stații de călători

Reabilitarea și amenjarea căii de rulare

Achiziția de autobuze ecologice

Alimentarea cu energie electrică a tuturor receptoarelor electrice

Semaforizarea și sisteme de management al transportului public.

Proiectul integral îl puteți citi aici:

PCT. 11- Proiect de hotărâre privind înființarea societății de Transport Municipal Târgoviște SRL

După ședința de Consiliu Local Municipal, primarul orașului, Daniel Cristian Stan a publicat pe pagina personală de facebook, următorul mesaj:

In sedinta de consiliu local care tocmai s-a incheiat, am asistat la un gest de iresponsabilitate administrativa fara precedent la nivelul Consiliului Local Targoviste.
Fara exceptie, toti consilierii locali ai PNL au inteles sa nu voteze un proiect indispensabil obtinerii de catre municipiul Targoviste a unei finantari nerambursabile in valoare de peste 20.000.000 euro, finantare necesara modernizarii transportului public local.
Mai exact, distinsii alesi locali amintiti au respins infiintarea unui operator public de transport, cu capital social detinut integral de municipalitate, in lipsa caruia cel mai mare proiect din istoria municipiului Targoviste este imposibil de implementat.
Investitia presupune achizitionarea a cel putin 24 de autobuze electrice noi, construirea unui depou, a 3 statii de capat, a statiilor de imbarcare-debarcare calatori, a statiilor electrice de incarcare, reabilitarea integrala a bulevardelor Regele Carol, Mircea cel Batran, a strazilor Lt. Stancu Ion, Garii precum si modernizarea pasajului de pe DN 72, alaturi de multe alte imbunatatiri aduse sistemului de transport public local.
Cota de contributie a municipiului Targoviste este de numai 2% din valoarea proiectului.
Votul de astazi se materializeaza intr-un prejudiciu adus bugetului local in valoare de peste 20.000.000 euro.
Marturisesc ca nu inteleg motivatia unui asemenea gest, in conditiile in care, in mod evident, transportul public local din Targoviste are nevoie clara de modernizare, iar oportunitatea obtinerii unei finantari europene nu poate fi ratata.
Consider ca, in situatia data, cei responsabili trebuie sa-si asume consecintele de natura legala care decurg din conduita adoptata in sedinta de Consiliu Local.
Cred ca tarie ca interesul comunitatii targovistene trebuie sa primeze in fata oricarui interes politic, individual sau de grup.”

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It