: miercuri 14 decembrie 2016

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a primit vizita unei delegații din Provincia Guangxi – Republica Populară Chineză

OFICIAL MEDIA

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost astăzi, 14 decembrie 2016, gazda unei delegaţii din Provincia Guangxi – Republica Populară Chineză. Vizita are la bază Înţelegerea de cooperare a Judeţului Dâmboviţa cu Regiunea Guangxi, semnată în data de 24 februarie 2016, la Nanning, de către Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi Guvernatorul Provinciei Guangxi Zhuang, Chen Wu, ca fundament de dezvoltare a unor relaţii de colaborare şi prietenie între cele două regiuni, potrivit unui comunicat de presă.

Delegaţia chineză a fost primită de Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, Vicepreşedinţii Alexandru Oprea şi Corneliu Ştefan, precum şi de Secretarul Judeţului, Ivan Vasile Ivanoff. De asemenea, la întâlnire au mai luat parte subprefectul Judeţului, Ciprian Păsăilă, primarul Municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, Gheorghe Popescu – directorul filialei judeţene a Crucii Roşii Dâmboviţa, Oana Vlăducă – director cabinet preşedinte, Liviu Stoica – administrator public al Municipiului Târgovişte.

Delegaţia din Guangxi a fost condusă de Vicepreşedintele Comitetului Permanent al Congresului Popular din Guangxi, Yang Daoxi.

Întâlnirea de astăzi a fost un bun prilej pentru întărirea relaţiilor de colaborare între cele două administraţii în domeniile economic, social şi educaţional. Totodată, membrii delegaţiei din Guangxi s-au arătat interesaţi de o colaborare mai strânsă cu autorităţile judeţului nostru, printre aceştia fiind prezenţi şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din China, respectiv Managerul Grupului Liugong – domnul Li Lihong.

În cadrul unei conferinţe de presă, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa le-a mulţumit reprezentanţilor delegaţiei chineze pentru interesul acordat judeţului nostru:

„Suntem bucuroşi pentru faptul că s-a reafirmat intenţia părţii chineze şi a părţii române de a dezvolta relaţiile economice, culturale şi de a dezvolta colaborarea în domeniul educaţiei. Vizita va fi urmată de prezenţa unor oficiali care se ocupă de dezvoltarea economică. Noi am reafirmat interesul Judeţului Dâmboviţa pentru investiţii chineze directe în judeţ şi am oferit date privind posibilitatea de colaborare cu parcurile noastre industriale. De asemenea, am făcut şi o scurtă prezentare a regimului fiscal din România. Apreciem că discuţiile au fost foarte bune şi îi mulţumesc încă o dată vicepreşedintelui şi întregii delegaţii pentru această vizită.”

La rândul său, Vicepreşedintele Comitetului Permanent al Congresului Poporului din Guangxi, Yang Daoxi, a precizat:

„Am discutat cu mare entuziasm cu domnul preşedinte despre colaborarea pe care o vom derula în viitor, o colaborare pe care noi am primit-o foarte bine. În urma discuţiei, urmează să iniţiem colaborări în domeniul economic şi cel educaţional. În cadrul acestora, o universitate din Guangxi va relaţiona cu Universitatea Valahia din Târgovişte. De asemenea, am discutat şi despre parcurile industriale din regiune şi urmează să promovăm, pe cât posibil, şi potenţialul turistic al celor două regiuni. Deşi vizita noastră este una foarte scurtă, am reuşit să punem bazele unei colaborări solide în viitor”.

În urmă cu două săptămâni, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a primit şi vizita unei delegaţii din orașul Guilin, prilej cu care s-a semnat Protocolul de intenţie în vederea înfrăţirii între administraţiile Târgovişte şi Guilin, pe de o parte, respectiv între oraşul Pucioasa şi oraşul Yangshuo, pe de altă parte.

Întâlnirea de astăzi a continuat cu o vizită la Parcul Industrial din Municipiul Moreni.

VEZI GALERIE FOTO AICI

 

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

Calendarul si evenimentele zilei – 22 ianuarie 2017

ianuarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul si evenimentele zilei – 22 ianuarie 2017

Horoscop zilnic, 22 ianuarie 2017. Racii au intalniri profesionale importante

ianuarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop zilnic, 22 ianuarie 2017. Racii au intalniri profesionale importante

România, o ţară a hoţilor

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru România, o ţară a hoţilor

21 ianuarie- ZIUA INTERNAȚIONALĂ a îmbrățișărilor

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru 21 ianuarie- ZIUA INTERNAȚIONALĂ a îmbrățișărilor

Calendarul și evenimentele zilei de 21 ianuarie 2017

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul și evenimentele zilei de 21 ianuarie 2017

Prognoza METEO pentru 21 si 22 ianuarie

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 21 si 22 ianuarie

Horoscop zilnic, 21 ianuarie 2017. Rasturnari de situatie pentru LEI

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop zilnic, 21 ianuarie 2017. Rasturnari de situatie pentru LEI

ULTIMA ORĂ! Clubul Bamboo din Bucuresti A ARS in intregime! Zeci de persoane ranite!

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru ULTIMA ORĂ! Clubul Bamboo din Bucuresti A ARS in intregime! Zeci de persoane ranite!

Moise Guran, în dialog cu studenții UVT

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Moise Guran, în dialog cu studenții UVT

Minunile exista: Salvati la 43 de ore de la producerea avalansei din Italia

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Minunile exista: Salvati la 43 de ore de la producerea avalansei din Italia

Planurile de viitor pentru dezvoltarea Complexului Turistic de Natație din Târgoviște

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Planurile de viitor pentru dezvoltarea Complexului Turistic de Natație din Târgoviște

Top investiții România – Complexul de Natație de la Târgoviște are cel mai modern bazin de înot din țară

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Top investiții România – Complexul de Natație de la Târgoviște are cel mai modern bazin de înot din țară

Horoscop pentru vineri, 20 ianuarie 2017. Berbecii primesc sprijin de la divinitate

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop pentru vineri, 20 ianuarie 2017. Berbecii primesc sprijin de la divinitate

A plătit Dragnea pentru cina cu Donald Trump din Statele Unite?

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru A plătit Dragnea pentru cina cu Donald Trump din Statele Unite?

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru 9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache