Published On: mie, apr. 11th, 2018

Consiliul Județean Dâmbovița – sprijin financiar pentru familiile afectate de calamități în localitățile Văleni-Dâmbovița și Glodeni (VIDEO)

Instituția Consiliului Județean Dâmbovița, alături de Instituția Prefectului Dâmbovița, a întocmit un proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea de fonduri pentru comunele Glodeni și Văleni-Dâmbovița. În urma evaluării s-a constatat faptul că suma necesară pentru lucrările de refacere și punere în siguranță a sectoarelor afectate este de 2.150.000 lei din care 1.300.000 lei sunt necesari pentru obiectivul CJD – DJ 716, afectat în punctul ”Saramură”.

Mai multe detalii au fost oferite în conferința de presă de astăzi, susținută de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, alături de vicepreședintele Luciana Cristea, Florin Valeriu Gilia, manager Direcția Programe Europene și Ivan Vasile Ivanoff, secretarul Județului.

Declarații pe larg, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu:

”Săptămâna trecută, pe 4 aprilie, prin HG nr. 175 / 04.04.2018, 24 de familii și persoane singure din județul Dâmbovița (16 din Văleni-Dâmbovița și 8 din Glodeni), aflate în situații de necesitate – cauzate de inundații și alunecări de teren produse în cursul lunii martie, au primit suma 215.500 lei. Suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgență sunt suportate din bugetul alocat Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Mai mult decât atât, ne bucurăm să vedem că demersurile inițiate de Consiliul Județean Dâmbovița, alături de instituția Prefectului Dâmbovița – cu privire la obiectivele de infrastructură rutieră afectate de calamități au devenit realitate. Vă reamintesc faptul că, pe 2 aprilie, am întocmit un proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea de fonduri pentru comunele Glodeni și Văleni-Dâmbovița. În urma evaluării s-a constatat faptul că suma necesară pentru lucrările de refacere și punere în siguranță a sectoarelor afectate este de 2.150.000 lei din care 1.300.000 lei sunt necesari pentru obiectivul CJD – DJ 716, afectat în punctul ”Saramură”. Astfel, tot în ședința de guvern din 4 aprilie a fost aprobată, prin HG nr. 177 / 04.04.2018, acordarea unor ajutoare de urgență în valoare de 57,77 de milioane de lei pentru 45 de unități administrativ – teritoriale care au fost afectate de calamitățile naturale produse în luna martie 2018.

Județul Dâmbovița a primit suma de 2.150.000 lei, din care:
1.300.000 lei pentru obiectivul ”refacere drumul județean pe o lungime de cca 10 m, pe sensul de mers către DN 71, în punctul Saramură, refacere zid de sprijin fundat pe piloți forați, lucrări de terasamente și refacere parte carosabilă (beneficiar Consiliul Județean Dâmbovița)
-570.000 lei pentru 3 obiective de infrastructură rutieră din comuna Glodeni și anume:
1. ”refacere drum agricol și drumuri comunale de acces către gospodării și terenuri agricole în punctul Scăunel, satul Malu Mierii, refacere sectoare pietruite afectate și ziduri de protecție de cca. 1,2 km”
2. ”refacere drum comunal DC 11, în punctul Băjan, satul Scheia, pe cca. 40 ml și zid de sprijin pe aceeași lungime”
3. ”refacere drum pietruit pe cca. 500 ml și zid de sprijin în satul Gușoiu Secundar, str. Sârbi”

și
-280.000 lei pentru 2 obiective de infrastructură rutieră din comuna Văleni-Dâmbovița și anume:
1. ”refacere D.S. 1027 (DC 30 A) pe o lungime de 300 m, refacere sector drum, consolidare și asigurarea scurgerii apelor”
2. ”refacere D.S. 2920 pe o lungime de 150 m, refacere sector drum, consolidare și asigurarea scurgerii apelor”

Concret, este vorba despre materiale în valoare de 644,377 mii lei după cum urmează:

Nu în ultimul rând, vreau să vă spun că prin HG nr. 178 / 04.04.2018, județul Dâmbovița va primi, sub formă de ajutoare umanitare interne de urgență, cu titlu gratuit, materiale de construcții ce vor fi scoase din rezervele statului. Aș vrea să mulțumesc Guvernului României (și în mod deosebit doamnei premier Viorica Dăncilă și domnului vicepremier Paul Stănescu pentru că și-au respectat promisiunea făcută cu prilejul vizitei în județul Dâmbovița – aceea de a fi aproape de dâmbovițeni și de administrațiile locale). De asemenea, vreau să mulțumesc colegilor mei parlamentari, aparatului de specialitate din Consiliul Județean Dâmbovița și tuturor celor care au sprijinit aceste demersuri. Fără susținerea și implicarea lor, nu am fi reușit să obținem aceste fonduri!”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It