Corupți sau protestatari. Pe cine ajută protestul magistraților

OFICIAL MEDIA

Tribunalul Dâmboviţa

”Inspectia Judiciară detine o intreaga baza de date cu magistrati indisciplinati  ca si DNA cu cei corupti, existand argumentul luptei anticorutie si a instrumentului de control solicitat de catre justitiabil. Insa aceasta revendicare vine din randul magistratilor onesti si, acestia din urma isi doresc liniste sa poata lucra” relateaza Robert Williams pentru Agentia de Presa NEWS247WORLDPRESS.

Protestul magistratilor romani este probabil unul inedit pentru multi dintre cei enumerati.

Revendicarile discutate punctual privesc ca efecte nu numai pe magistrati, dar si pe simplii cetateni care opineaza schimbarea imperioasa a sistemului judiciar. Revista presei mentioneaza in unele interviuri ca magistratii sunt in greva, avand revendicari, insa transmise rece fara o dezbatere impreuna cu media si explicate punctual ce imbunatatiri ori efecte ar avea aceste revendicari. Complet fals…legea nu da dreptul magistatilor sa faca greva.

In aceasta perioada a protestului se amana cauze spre bucuria unor infractori si spre disperarea unora care sunt parti vatamate si isi doresc o cat mai urgenta terminare a problemelor lor in justitie.

Magistratii neafiliati la asociatiile profesionale au semnat si au protestat in adunarile generale, altii au preferat sa astepte  reasezarea CSM dupa alegeri si apoi sa isi exprime parerea.

In fata unui protest consistent magistratii ar trebui sa fie solidari chiar daca sunt din  asociatii diferite; legea si problemele vietii de magistrat sunt pentru toti.

Pot rezolva magistratii UNJR  aceste revendicari?

Gestionarea bugetului instantelor de catre ICCJ.actul normativ care indica administrarea bugetului de la 1 Ianuarie 2017 este inca valabil. Situatia este una hilara deoarece vicepresedintele ICCJ  -nominalizat pentru sefia acestei institutii- argumenteaza relatia speciala cu MJ, CSM si Ministerul Finatelor, dar nu are inca un sediu si infrastructura administrativa pentru gestionarea unui astfel de buget. Distinsa doamna  viitor presedinte al ICCJ argumenteaza ca …potrivit Constitutiei, ICCJ infaptuieste actul de justitie si nu are atributii administrative!!! Deci?

Revocarea membrilor CSM este un aspect interesant cu precedent in cazul Danilet, repus in drepturi de catre CCR, ca mai apoi acest magistrat sa aiba o atitudine sfidatoare la adresa tuturor. Motivarea CCR a lamurit un lucru: ca alesul voteaza cu constiinta lui nu a celor care l-au trimis acolo. In consecinta, magistratii ar trebui sa se cunoasca mai bine si sa creeze o ,,scoala” de profesionisti cu  oameni onesti. Pana atunci exista doar increderea si oportunismul uneori. Instabilitatea unui mandat prin revocare ar fi de bun simt daca cei care solicita revocarea  unui ales sunt de buna credinta si nu creaza blocaje administrative prin eventuale procese.

In acest context cine garanteaza ca nu se creaza precedentul Danilet?

danilet

,,Interferenta ” cu serviciile secrete….Interferenta a existat intotdeauna datorita cazurilor si a schimbarilor vremii. Nimeni nu are sa desecretizeze,  se stie, ori sa dea nume ale unor pretinsi informatori , colaboratori ori angajati ai structurilor secrete. Cat timp, oficial, magistratii sunt platiti de catre Ministerul Public si Ministerul Justitiei nu exista  discutia de secret. In acest context nu se face altceva decat sa se scrie legende care alimenteaza neincrederea si suspiciunea. Pentru Justitiabil si Opinia Publica este doar deliciu si neincredere un astfel de subiect.

Salarizarea, infrastructura, incarcatura de dosare, promovarea prin concurs,lipsa personalului …da aceastea pot fi sustinute de catre toti factorii decidenti si chiar de catre populatie care este beneficiarul actului de justitie.

Discriminarea in domeniul salarizarii nu se va rezolvata prin preluarea de catre ICCJ a bugetului , infrastructura  nu va fi rezolvata in timpul protestului pentru ca timpul fizic pentru constructia sediilor ori licitarea unor spatii de inchiriat dureaza. Legislatia  este in aceeasi situatie..nu poate fi schimbata in actualul legislativ decat dupa alegeri.

Arhiva fostului serviciu de protectie…poate  raspunde magistratilor actualul membru al CSM judecatorul Cristi  Vasilica Danilet,  omul desemnat de catre fostul ministru al justitiei Monica Macovei…care se lauda in urma cu multi ani ca a avut acces la toate dosarele magistratilor si ca este depozitata la ANP sub cheie.

Inspectia Judiciara…detine o intreaga baza de date cu magistrati indisciplinati  ca si DNA cu cei corupti existand argumentul luptei anticorutie si a instrumentului de control solicitat de catre justitiabil.. Insa aceasta revendicare vine din randul magistratilor onesti si isi doresc liniste sa poata lucra.

Altfel spus  protestul magistratilor  este laudabil insa are lipsuri de sustinere politica, institutionala si mediatica. Dezbaterile, mesele rotunde la nivel local ar putea aduna  sustinerea populatiei,ar putea creea un curent de sustinere din partea mediei locale si mai apoi centrale. Magistratii au probleme insa protestul si nu greva asa cum au indus in eroare ,,jurnalistii” poate fi inceputul unei schimbari al acestora.

Opinia Publica, Cetateanul, Societatea Civila, Legislativ ,Executiv, Politic si Justitiabil….protestul magistratilor va priveste si pe voi. Un sistem judiciar  sanatos este confortul si bunastarea unei societati.

By

Robert Williams

Editor in Chief – https://news247worldpressuk.wordpress.com/2016/09/14/este-protestul-magistratilor-constientizat-de-catre-legiuitor-justitiabilpoliticexecutiv-opinia-publica-etc/

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

S-a modificat circulatia pe drumurile publice- Afla noutatile!

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru S-a modificat circulatia pe drumurile publice- Afla noutatile!

Volei. Eşec neaşteptat în semifinalele Cupei României

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Volei. Eşec neaşteptat în semifinalele Cupei României

Guvernul a decis că 23 ianuarie e zi liberă pentru bugetari

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Guvernul a decis că 23 ianuarie e zi liberă pentru bugetari

Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița: Programul de lucru in data de 23 ianuarie

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița: Programul de lucru in data de 23 ianuarie

Calendarul zilei de 19 ianuarie. NASA lansează prima sondă spre Pluto

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul zilei de 19 ianuarie. NASA lansează prima sondă spre Pluto

Prognoza METEO pentru 19, 20 şi 21 ianuarie

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 19, 20 şi 21 ianuarie

Horoscop pentru joi, 19 ianuarie 2017. Berbecii pot iesi din relatii mai vechi

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop pentru joi, 19 ianuarie 2017. Berbecii pot iesi din relatii mai vechi

Parchetul General- Modificarea textului privind infracțiunea de conflict de interese echivalează în practică cu dezincrimnarea acestei infracțiuni.

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Parchetul General- Modificarea textului privind infracțiunea de conflict de interese echivalează în practică cu dezincrimnarea acestei infracțiuni.

FC Aninoasa a reluat pregătirea

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru FC Aninoasa a reluat pregătirea

Teatrul Tony Bulandra din Targoviste pregătește două producții cu artiști de peste hotare

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Teatrul Tony Bulandra din Targoviste pregătește două producții cu artiști de peste hotare

Legea grațierii a scos lumea în stradă: 7000 de persoane protestează în Bucureşti

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Legea grațierii a scos lumea în stradă: 7000 de persoane protestează în Bucureşti

De la 1 februarie mai putine taxe pentru ELIBERAREA PASAPORTULUI

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru De la 1 februarie mai putine taxe pentru ELIBERAREA PASAPORTULUI

O.M. Aivanhov: „Care este cel mai bun mod de a-i ajuta pe oameni?”

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru O.M. Aivanhov: „Care este cel mai bun mod de a-i ajuta pe oameni?”

Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa- Evenimente, 19 ianuarie 2017

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa- Evenimente, 19 ianuarie 2017

Ion Besoiu a murit la 85 de ani

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Ion Besoiu a murit la 85 de ani

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache