Corupți sau protestatari. Pe cine ajută protestul magistraților

OFICIAL MEDIA

Tribunalul Dâmboviţa

”Inspectia Judiciară detine o intreaga baza de date cu magistrati indisciplinati  ca si DNA cu cei corupti, existand argumentul luptei anticorutie si a instrumentului de control solicitat de catre justitiabil. Insa aceasta revendicare vine din randul magistratilor onesti si, acestia din urma isi doresc liniste sa poata lucra” relateaza Robert Williams pentru Agentia de Presa NEWS247WORLDPRESS.

Protestul magistratilor romani este probabil unul inedit pentru multi dintre cei enumerati.

Revendicarile discutate punctual privesc ca efecte nu numai pe magistrati, dar si pe simplii cetateni care opineaza schimbarea imperioasa a sistemului judiciar. Revista presei mentioneaza in unele interviuri ca magistratii sunt in greva, avand revendicari, insa transmise rece fara o dezbatere impreuna cu media si explicate punctual ce imbunatatiri ori efecte ar avea aceste revendicari. Complet fals…legea nu da dreptul magistatilor sa faca greva.

In aceasta perioada a protestului se amana cauze spre bucuria unor infractori si spre disperarea unora care sunt parti vatamate si isi doresc o cat mai urgenta terminare a problemelor lor in justitie.

Magistratii neafiliati la asociatiile profesionale au semnat si au protestat in adunarile generale, altii au preferat sa astepte  reasezarea CSM dupa alegeri si apoi sa isi exprime parerea.

In fata unui protest consistent magistratii ar trebui sa fie solidari chiar daca sunt din  asociatii diferite; legea si problemele vietii de magistrat sunt pentru toti.

Pot rezolva magistratii UNJR  aceste revendicari?

Gestionarea bugetului instantelor de catre ICCJ.actul normativ care indica administrarea bugetului de la 1 Ianuarie 2017 este inca valabil. Situatia este una hilara deoarece vicepresedintele ICCJ  -nominalizat pentru sefia acestei institutii- argumenteaza relatia speciala cu MJ, CSM si Ministerul Finatelor, dar nu are inca un sediu si infrastructura administrativa pentru gestionarea unui astfel de buget. Distinsa doamna  viitor presedinte al ICCJ argumenteaza ca …potrivit Constitutiei, ICCJ infaptuieste actul de justitie si nu are atributii administrative!!! Deci?

Revocarea membrilor CSM este un aspect interesant cu precedent in cazul Danilet, repus in drepturi de catre CCR, ca mai apoi acest magistrat sa aiba o atitudine sfidatoare la adresa tuturor. Motivarea CCR a lamurit un lucru: ca alesul voteaza cu constiinta lui nu a celor care l-au trimis acolo. In consecinta, magistratii ar trebui sa se cunoasca mai bine si sa creeze o ,,scoala” de profesionisti cu  oameni onesti. Pana atunci exista doar increderea si oportunismul uneori. Instabilitatea unui mandat prin revocare ar fi de bun simt daca cei care solicita revocarea  unui ales sunt de buna credinta si nu creaza blocaje administrative prin eventuale procese.

In acest context cine garanteaza ca nu se creaza precedentul Danilet?

danilet

,,Interferenta ” cu serviciile secrete….Interferenta a existat intotdeauna datorita cazurilor si a schimbarilor vremii. Nimeni nu are sa desecretizeze,  se stie, ori sa dea nume ale unor pretinsi informatori , colaboratori ori angajati ai structurilor secrete. Cat timp, oficial, magistratii sunt platiti de catre Ministerul Public si Ministerul Justitiei nu exista  discutia de secret. In acest context nu se face altceva decat sa se scrie legende care alimenteaza neincrederea si suspiciunea. Pentru Justitiabil si Opinia Publica este doar deliciu si neincredere un astfel de subiect.

Salarizarea, infrastructura, incarcatura de dosare, promovarea prin concurs,lipsa personalului …da aceastea pot fi sustinute de catre toti factorii decidenti si chiar de catre populatie care este beneficiarul actului de justitie.

Discriminarea in domeniul salarizarii nu se va rezolvata prin preluarea de catre ICCJ a bugetului , infrastructura  nu va fi rezolvata in timpul protestului pentru ca timpul fizic pentru constructia sediilor ori licitarea unor spatii de inchiriat dureaza. Legislatia  este in aceeasi situatie..nu poate fi schimbata in actualul legislativ decat dupa alegeri.

Arhiva fostului serviciu de protectie…poate  raspunde magistratilor actualul membru al CSM judecatorul Cristi  Vasilica Danilet,  omul desemnat de catre fostul ministru al justitiei Monica Macovei…care se lauda in urma cu multi ani ca a avut acces la toate dosarele magistratilor si ca este depozitata la ANP sub cheie.

Inspectia Judiciara…detine o intreaga baza de date cu magistrati indisciplinati  ca si DNA cu cei corupti existand argumentul luptei anticorutie si a instrumentului de control solicitat de catre justitiabil.. Insa aceasta revendicare vine din randul magistratilor onesti si isi doresc liniste sa poata lucra.

Altfel spus  protestul magistratilor  este laudabil insa are lipsuri de sustinere politica, institutionala si mediatica. Dezbaterile, mesele rotunde la nivel local ar putea aduna  sustinerea populatiei,ar putea creea un curent de sustinere din partea mediei locale si mai apoi centrale. Magistratii au probleme insa protestul si nu greva asa cum au indus in eroare ,,jurnalistii” poate fi inceputul unei schimbari al acestora.

Opinia Publica, Cetateanul, Societatea Civila, Legislativ ,Executiv, Politic si Justitiabil….protestul magistratilor va priveste si pe voi. Un sistem judiciar  sanatos este confortul si bunastarea unei societati.

By

Robert Williams

Editor in Chief – https://news247worldpressuk.wordpress.com/2016/09/14/este-protestul-magistratilor-constientizat-de-catre-legiuitor-justitiabilpoliticexecutiv-opinia-publica-etc/

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

INTERNATIONAL PRESS AGENCY

OFICIAL MEDIA

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

Viorel Toma pe simezele Muzeului de Artă Timişoara

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Viorel Toma pe simezele Muzeului de Artă Timişoara

Sistemul obliga să rămână în țară studenții care sunt pe locuri bugetate?

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Sistemul obliga să rămână în țară studenții care sunt pe locuri bugetate?

Baschet. CSM Târgovişte, învingătoare în duelul cu Universitatea Cluj

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Baschet. CSM Târgovişte, învingătoare în duelul cu Universitatea Cluj

Adrian Țuțuianu: ”Rovana Plumb va deschide mitingul. Estimăm peste 10.000 de oameni”

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Adrian Țuțuianu: ”Rovana Plumb va deschide mitingul. Estimăm peste 10.000 de oameni”

Rovana Plumb, secretar de stat și ministru în ultimele guverne PSD. Propunerile pentru patru portofolii se află pe masa președintelui Iohannis.

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Rovana Plumb, secretar de stat și ministru în ultimele guverne PSD. Propunerile pentru patru portofolii se află pe masa președintelui Iohannis.

Dragobetele sarbatorit la Biblioteca Judeteana Dambovita

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Dragobetele sarbatorit la Biblioteca Judeteana Dambovita

PERCHEZITII pentru contrabanda in Dambovita, Arges si Suceava

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru PERCHEZITII pentru contrabanda in Dambovita, Arges si Suceava

Prognoza METEO pentru 23, 24 si 25 februarie

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 23, 24 si 25 februarie

Horoscop 23 februarie 2017. Leii au nevoie de odihna

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop 23 februarie 2017. Leii au nevoie de odihna

Chindia Târgovişte şi-a dorit doi jucători de la Steaua

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Chindia Târgovişte şi-a dorit doi jucători de la Steaua

ASU Poli Timişoara în Liga a II – a, cu noi achiziţii

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru ASU Poli Timişoara în Liga a II – a, cu noi achiziţii

Actiuni ale jandarmilor pentru combaterea furturilor de material lemnos in Dambovita

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Actiuni ale jandarmilor pentru combaterea furturilor de material lemnos in Dambovita

Povestea maestrului si cele trei incercari

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Povestea maestrului si cele trei incercari

OMRAAM AIVANHOV: Când suferiți, să nu îi cereți Domnului să vă elibereze de suferință

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru OMRAAM AIVANHOV: Când suferiți, să nu îi cereți Domnului să vă elibereze de suferință

Horoscop 22 februarie 2017. Balantele primesc vesti bune

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop 22 februarie 2017. Balantele primesc vesti bune

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache