Published On: joi, mai 23rd, 2019

Credinţa şi ştiinţa, două universuri complementare

Oare, am uitat cu ştiinţa ce e credinţa? Ne-am îndepărtat de credinţă şi ne-am îndoctrinat în ştiinţă? Am uitat să ne rugăm la Dumnezeu, devenind ştiinţifici?

Eu nu aş credea că ar putea exista aşa ceva, mai ales că cele două se complectează una pe alta. Mai ales că nimic nu e proaspăt, nimic nu e de acum, atât de credinţă, cât şi de ştiinţă lovindu-se istoricii, filozofii, teologii în studiile lor, încă din antichitate, încercând să arate relaţia de bună vecinătate şi înţelegere dinte credinţă şi ştiinţă.

Cele două împreună şi mână în mână, nu urmăresc decât cunoaşterea universului, prima, prin credinţă, revelaţie şi sacralitate, iar cea de-a doua prin raţiune şi empirism.

Este foarte adevărat că apropiindu-te de Dumnezeu, devii un alt om şi îţi afli credinţa prin rugăcine, iar viaţa ta va deveni o revelaţie a universului. Odată cu rugăciunea intri în sacralitate şi cu revelaţia minţii vei descoperii o lume a simţurilor şi a raţiunii.

Chiar şi animalele au credinţă, sau păsările, şi de ce nu orice vieţuitoare, nu numai omul. Putem urmări cum vita sau calul îşi fac cruce cu copita, pentru a mulţumi cerului pentru hrana primită. Dar animalul are oare raţiune, sau numai omul?

Nu se ştie câtă raţiune au animalele, dar e sigur că omul este un animal raţional, dar nu numai atât, în el se află sacralitatea credinţei, intuiţia timpului şi a vremurilor ce le trăieşte. Omul prin puterea gândului, a simţului şi a dorinţei, devine superior animalului, la care raţiunea este limitată.

Ne lovim de ştiinţă zi de zi, fiindcă avem nevoie de cunoaştere, de experimentare a vieţii, de căutare a credinţei prin ştiinţă şi de aflare a existenţei lui Dumnezeu, cu toate că se poate întâmpla să nu găsim întotdeauna răspunsul dorit. Iar acolo unde nu găseşte răspunsul, ştiinţa caută un răspuns apropiat, chiar şi în religie pentru a te feri de ateism, arătându-ţi drumul spre Dumnezeu şi spre evoluţia unei vieţi creştineşti, totul prin rugăciune şi pocăinţă.

Mai mult de atât atât ştiinţa cât şi credinţa fac baraj în jurul nostru ferindu-ne de haosul ce dăinuie peste tot, acest lucru fiind posibil  doar cu raţiunea unei minţi limpezi şi clare.

În timp ce în credinţă e sufletul, în ştiinţă aflăm logica, deci inima şi creierul, atunci e ceva logic să ne dăm sufletul lui Dumnezeu în timp ce creierul îl dedicăm ştiinţei.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It