: marți 02 februarie 2016

Cristian Stan: „Se folosesc de o drama pentru a-si realiza interesele politice”

OFICIAL MEDIA

primarie1

Unde dai si unde crapa! Despre omenie este vorba si se pare ca aceasta trasatura  de caracter este din ce in ce mai greu de gasit. Nu se poate face binele cu forta, iar altii isi fac ”binele” aruncand cu noroi in cei care incearca sa-si faca treaba.
O fi tipic romanesc, n-o fi, cert este ca nivelul de constiinta al oamenilor este tare scazut si pana ce acesta va mai creste, macar putin, ne vom lupta cu aceleasi probleme banale, dar care devin vitale atunci cand vezi ca te impiedici de ele permanet.

Una peste alta, ne aflam la baza piramidei lui Maslow, aceea de a ne castiga securitatea, hrana si adapostul, si unii dintre noi, la nivelul de a ne satisface egoul si dorintele de inavutire, de putere si popularitate.
Speram ca va veni si ziua in care vom depasi aceste ”sensibilitati” umane si vom discuta concret despre ce putem face pentru semenii nostri, dar fara a mai intra in jocuri politice murdare, meschine, ce nu fac cinste niciunui reprezentant al comunitatii.
Acestea fiind spuse, reluam situatia pe care primarul interimar al orasului, Daniel Cristian Stan, ne-a relatat-o ieri, intr-o declaratie pe pagina sa de facebook ( vezi aici), in care ne informa asupra acuzelor nefondate ce i s-au adus in legatura cu cele 13 familii ce au stat in caminul Liceului 2 din Targoviste.

Astazi, intr-o conferinta de presa ce a avut loc in Sala Florentina a Primariei Municipiului Targoviste, Daniel Cristian Stan, a redezbatut situatia si a mai facut cateva precizari:

Serviciile pe care le-am oferit acestor persoane au fost inclusiv servicii de tip familial, le ofeream o camera, o masa, copiii ar fi beneficiat de asistenta medicala, de tot ce aveau nevoie pentru a nu le fi pusa in pericol, integritatea fizica, intelectuala si de dezvoltare. Insa viata la un asemenea centru de asistenta sociala impune niste restrictii (nr. se pare ca persoanele in cauza aveau un comportament zgomotos si se obisnuisera intr-o ”libertate” ce-i deranja pe cei din jur). Nimeni nu ramanea pe afara, avem locuri libere in cadrul serviciului de asistenta sociala, permanent am avut locuri libere, nu suntem in situatia sa nu putem face fata acestui fenomen la nivelul Municipiului Targoviste. Este absolut ilegal sa repartizezi o persoana intr-o locuinta sociala daca aceasta nu a facut cerere pentru a beneficia de acest serviciu . Fiecare dintre aceste persoane a semnat spunand ca nu accepta serviciile de asistenta sociala oferite de Primaria Muncipiului Targoviste.
A fost o singura familie care a stat o zi intr-un astfel de centru si a plecat. Pot veni oricand sa faca cereri pentru locuintele sociale.
A acuza Primaria Muncipiului Targoviste ca nu ne intereseaza oamenii, mi se pare o mizerie de nedescris, nu inteleg aceasta campanie pe care nu pot sa o descriu in cuvinte. Nu cred ca mai e cazul sa toleram asa ceva. Atat de josnici si meschini sunt, incat se folosesc de o drama pentru a-si realiza niste interese politice. Oamenii traiesc asa din cauza faptului ca nu au o educatie, ca nu au putut obtine un loc de munca, iar cei vinovati sunt cei care speculeaza in interes politic aceasta situatie.

acte serv sociale - oficialmedia.com

Cristian Stan sutine faptul ca multe persoane se afla in aceasta situatie din lipsa educatiei, ce duce implicit la lipsa unui loc de munca si la un comportament ce poate deveni un pericol social daca nu suntem atenti. Este un alt rol pe care reprezentantii comunitatii este necesar sa si-l asume, acela de a veghea la binele si integritatea celor pe care ii reprezinta. Cum am spus si mai sus, suntem foarte jos, pe scara educatiei si constiintei umane, insa este vital si important ca reprezentantii nostri, cei care vad, pot si sunt in stare sa solutioneze aceste lucruri, sa fie lasati sa-si faca treaba si sa fie sutinuti atunci cand actiunile sunt pozitive.

Nu stim cine poarta vina pentru comportamentul si situatia sociala si personala in care sunt acei oameni -anchetele sociale pot verifica aceste lucruri- insa stim ca eforturile unite intr-un singur sens si scop vor da roade pe care le vom culege cu totii in timp.

Daca cei care arunca noroiul in curtea vecinului au aceleasi valori si principii umane, de a tinde spre evolutie si de a ridica standardele vietii in comunitate, se vor gandi de doua ori inainte de a mai face acest lucru, atunci am fi convinsi ca toti au acelasi scop: binele cetateanului si al comunitatii.

Pana atunci, vom sta de veghe…

 

Oana Grigore

 

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

INTERNATIONAL PRESS AGENCY

OFICIAL MEDIA

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

Peste 100 de înalţi oficiali şi experţi în domeniul securităţii, din ţările membre şi partenere NATO prezenţi la Bucureşti, la invitaţia Jandarmeriei Române

februarie 27, 2017, Comentariile sunt închise pentru Peste 100 de înalţi oficiali şi experţi în domeniul securităţii, din ţările membre şi partenere NATO prezenţi la Bucureşti, la invitaţia Jandarmeriei Române

TARGOVISTE: Au reinceput lucrările la Piața Mihai Viteazul. In următorii 10 ani se vor reabilita Piața Tricolorului și Parcul Mitropoliei

februarie 27, 2017, Comentariile sunt închise pentru TARGOVISTE: Au reinceput lucrările la Piața Mihai Viteazul. In următorii 10 ani se vor reabilita Piața Tricolorului și Parcul Mitropoliei

Consiliul Județean Dâmbovița a finalizat Proiectul ”Egalitate în diversitate! – inițiativa pentru reducerea inegalităților și promovarea incluziunii sociale în Județul Dâmbovița” 

februarie 27, 2017, Comentariile sunt închise pentru Consiliul Județean Dâmbovița a finalizat Proiectul ”Egalitate în diversitate! – inițiativa pentru reducerea inegalităților și promovarea incluziunii sociale în Județul Dâmbovița” 

Curs Machiaj Târgovişte – Ultimele locuri- Profesional New Consult

februarie 27, 2017, Comentariile sunt închise pentru Curs Machiaj Târgovişte – Ultimele locuri- Profesional New Consult

Șoc pentru Guvernul Grindeanu -Se strânge lațul. Distrugeri de înscrisuri, favorizarea făptuitorului, anunță DNA

februarie 27, 2017, Comentariile sunt închise pentru Șoc pentru Guvernul Grindeanu -Se strânge lațul. Distrugeri de înscrisuri, favorizarea făptuitorului, anunță DNA

DAMBOVITA: Drumuri in lucru in perioada 27.02 – 03.03.2017

februarie 27, 2017, Comentariile sunt închise pentru DAMBOVITA: Drumuri in lucru in perioada 27.02 – 03.03.2017

Teatru Târgoviște: Premiera Pasărea de Foc la Teatrul Tony Bulandra

februarie 27, 2017, Comentariile sunt închise pentru Teatru Târgoviște: Premiera Pasărea de Foc la Teatrul Tony Bulandra

PREMIERĂ ”Pasărea de foc”, 3 martie- Teatrul Tony Bulandra Targoviste

februarie 27, 2017, Comentariile sunt închise pentru PREMIERĂ ”Pasărea de foc”, 3 martie- Teatrul Tony Bulandra Targoviste

Anul chinezesc 2017. Cui îi cântă Cocoșul?

februarie 27, 2017, Comentariile sunt închise pentru Anul chinezesc 2017. Cui îi cântă Cocoșul?

Prognoza METEO pentru sfarsitul lunii februarie

februarie 27, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru sfarsitul lunii februarie

Horoscop 27 februarie 2017. Fecioarele isi pot asculta intuitia

februarie 27, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop 27 februarie 2017. Fecioarele isi pot asculta intuitia

Drapelul UE realizat din lumini și hârtie în Piața Victoriei – #Rezist România

februarie 26, 2017, Comentariile sunt închise pentru Drapelul UE realizat din lumini și hârtie în Piața Victoriei – #Rezist România

Revoluţia lui Horea, Cloşca şi Crişan la 233 ani

februarie 26, 2017, Comentariile sunt închise pentru Revoluţia lui Horea, Cloşca şi Crişan la 233 ani

Chindia Târgovişte a pierdut în faţa Juventusului

februarie 26, 2017, Comentariile sunt închise pentru Chindia Târgovişte a pierdut în faţa Juventusului

Baschet. Un nou succes pentru CSM Târgoviște

februarie 26, 2017, Comentariile sunt închise pentru Baschet. Un nou succes pentru CSM Târgoviște

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache