: marți 02 februarie 2016

Cristian Stan: „Se folosesc de o drama pentru a-si realiza interesele politice”

OFICIAL MEDIA

primarie1

Unde dai si unde crapa! Despre omenie este vorba si se pare ca aceasta trasatura  de caracter este din ce in ce mai greu de gasit. Nu se poate face binele cu forta, iar altii isi fac ”binele” aruncand cu noroi in cei care incearca sa-si faca treaba.
O fi tipic romanesc, n-o fi, cert este ca nivelul de constiinta al oamenilor este tare scazut si pana ce acesta va mai creste, macar putin, ne vom lupta cu aceleasi probleme banale, dar care devin vitale atunci cand vezi ca te impiedici de ele permanet.

Una peste alta, ne aflam la baza piramidei lui Maslow, aceea de a ne castiga securitatea, hrana si adapostul, si unii dintre noi, la nivelul de a ne satisface egoul si dorintele de inavutire, de putere si popularitate.
Speram ca va veni si ziua in care vom depasi aceste ”sensibilitati” umane si vom discuta concret despre ce putem face pentru semenii nostri, dar fara a mai intra in jocuri politice murdare, meschine, ce nu fac cinste niciunui reprezentant al comunitatii.
Acestea fiind spuse, reluam situatia pe care primarul interimar al orasului, Daniel Cristian Stan, ne-a relatat-o ieri, intr-o declaratie pe pagina sa de facebook ( vezi aici), in care ne informa asupra acuzelor nefondate ce i s-au adus in legatura cu cele 13 familii ce au stat in caminul Liceului 2 din Targoviste.

Astazi, intr-o conferinta de presa ce a avut loc in Sala Florentina a Primariei Municipiului Targoviste, Daniel Cristian Stan, a redezbatut situatia si a mai facut cateva precizari:

Serviciile pe care le-am oferit acestor persoane au fost inclusiv servicii de tip familial, le ofeream o camera, o masa, copiii ar fi beneficiat de asistenta medicala, de tot ce aveau nevoie pentru a nu le fi pusa in pericol, integritatea fizica, intelectuala si de dezvoltare. Insa viata la un asemenea centru de asistenta sociala impune niste restrictii (nr. se pare ca persoanele in cauza aveau un comportament zgomotos si se obisnuisera intr-o ”libertate” ce-i deranja pe cei din jur). Nimeni nu ramanea pe afara, avem locuri libere in cadrul serviciului de asistenta sociala, permanent am avut locuri libere, nu suntem in situatia sa nu putem face fata acestui fenomen la nivelul Municipiului Targoviste. Este absolut ilegal sa repartizezi o persoana intr-o locuinta sociala daca aceasta nu a facut cerere pentru a beneficia de acest serviciu . Fiecare dintre aceste persoane a semnat spunand ca nu accepta serviciile de asistenta sociala oferite de Primaria Muncipiului Targoviste.
A fost o singura familie care a stat o zi intr-un astfel de centru si a plecat. Pot veni oricand sa faca cereri pentru locuintele sociale.
A acuza Primaria Muncipiului Targoviste ca nu ne intereseaza oamenii, mi se pare o mizerie de nedescris, nu inteleg aceasta campanie pe care nu pot sa o descriu in cuvinte. Nu cred ca mai e cazul sa toleram asa ceva. Atat de josnici si meschini sunt, incat se folosesc de o drama pentru a-si realiza niste interese politice. Oamenii traiesc asa din cauza faptului ca nu au o educatie, ca nu au putut obtine un loc de munca, iar cei vinovati sunt cei care speculeaza in interes politic aceasta situatie.

acte serv sociale - oficialmedia.com

Cristian Stan sutine faptul ca multe persoane se afla in aceasta situatie din lipsa educatiei, ce duce implicit la lipsa unui loc de munca si la un comportament ce poate deveni un pericol social daca nu suntem atenti. Este un alt rol pe care reprezentantii comunitatii este necesar sa si-l asume, acela de a veghea la binele si integritatea celor pe care ii reprezinta. Cum am spus si mai sus, suntem foarte jos, pe scara educatiei si constiintei umane, insa este vital si important ca reprezentantii nostri, cei care vad, pot si sunt in stare sa solutioneze aceste lucruri, sa fie lasati sa-si faca treaba si sa fie sutinuti atunci cand actiunile sunt pozitive.

Nu stim cine poarta vina pentru comportamentul si situatia sociala si personala in care sunt acei oameni -anchetele sociale pot verifica aceste lucruri- insa stim ca eforturile unite intr-un singur sens si scop vor da roade pe care le vom culege cu totii in timp.

Daca cei care arunca noroiul in curtea vecinului au aceleasi valori si principii umane, de a tinde spre evolutie si de a ridica standardele vietii in comunitate, se vor gandi de doua ori inainte de a mai face acest lucru, atunci am fi convinsi ca toti au acelasi scop: binele cetateanului si al comunitatii.

Pana atunci, vom sta de veghe…

 

Oana Grigore

 

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

METEO: COD GALBEN in intervalul 19-21 ianuarie. Care sunt judetele afectate

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru METEO: COD GALBEN in intervalul 19-21 ianuarie. Care sunt judetele afectate

Pentru a doua zi s-a ieşit în stradă

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Pentru a doua zi s-a ieşit în stradă

Oficiu Poștal Business la Timişoara

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Oficiu Poștal Business la Timişoara

S-a modificat circulatia pe drumurile publice- Afla noutatile!

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru S-a modificat circulatia pe drumurile publice- Afla noutatile!

Volei. Eşec neaşteptat în semifinalele Cupei României

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Volei. Eşec neaşteptat în semifinalele Cupei României

Guvernul a decis că 23 ianuarie e zi liberă pentru bugetari

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Guvernul a decis că 23 ianuarie e zi liberă pentru bugetari

Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița: Programul de lucru in data de 23 ianuarie

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița: Programul de lucru in data de 23 ianuarie

Calendarul zilei de 19 ianuarie. NASA lansează prima sondă spre Pluto

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul zilei de 19 ianuarie. NASA lansează prima sondă spre Pluto

Prognoza METEO pentru 19, 20 şi 21 ianuarie

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 19, 20 şi 21 ianuarie

Horoscop pentru joi, 19 ianuarie 2017. Berbecii pot iesi din relatii mai vechi

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop pentru joi, 19 ianuarie 2017. Berbecii pot iesi din relatii mai vechi

Parchetul General- Modificarea textului privind infracțiunea de conflict de interese echivalează în practică cu dezincrimnarea acestei infracțiuni.

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Parchetul General- Modificarea textului privind infracțiunea de conflict de interese echivalează în practică cu dezincrimnarea acestei infracțiuni.

FC Aninoasa a reluat pregătirea

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru FC Aninoasa a reluat pregătirea

Teatrul Tony Bulandra din Targoviste pregătește două producții cu artiști de peste hotare

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Teatrul Tony Bulandra din Targoviste pregătește două producții cu artiști de peste hotare

Legea grațierii a scos lumea în stradă: 7000 de persoane protestează în Bucureşti

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Legea grațierii a scos lumea în stradă: 7000 de persoane protestează în Bucureşti

De la 1 februarie mai putine taxe pentru ELIBERAREA PASAPORTULUI

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru De la 1 februarie mai putine taxe pentru ELIBERAREA PASAPORTULUI

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache