Published On: mie, feb. 28th, 2018

„Crizantema de Argint” și-a desemnat laureații

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Concurs de Creație și Interpretare a Romanței „Crizantema de Argint” a avut o desfășurare remarcabilă, încheindu-se în 25 februarie 2018 cu Gala de decernare a premiilor.

 

La Secțiunea Creație, Premiul I a fost acordat romanței „Te duci”, muzică de Oleg Negruță, versuri de Mihai Eminescu. La Secțiunea Interpretare, Premiul I a fost cucerit de Lidia Bahnaru și Theodora Manolache. Jana Gherbovei a intrat în posesia Marelui Premiu.

Primăria Municipiului Târgoviște s-a implicat considerabil în susținerea și organizarea minunatului eveniment care a avut loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Chișinău. Doamna Viceprimar Monica Ilie a onorat evenimentul printr-un discurs care, pe lângă bucuria împărtășită, trasmitea dorința de a continua colaborarea între Târgoviște, județul Dâmbovița și autoritățile publice din Chișinău, de a realiza proiecte comune care să dovedească faptul că unirea între România și Republica Moldova există, dincolo de granițele teritoriale, la nivel sufletesc și aspirațional, acolo unde libertatea nu îți poate fi îngrădită.

Distincția, eleganța, dar fără empfază, ci dominată de bunul simț și concepte solide au fost coordonatele festivalului, coordonate pe care autoritățile locale târgoviștene le urmăresc în tot ceea ce se implică și realizează, potrivit unui comunicat de presă din partea Teatrului Tony Bulandra.

”Am vrut să fiu alături, în aceste zile, de laureații Crizantemei de Argint, festival-concurs desfășurat la Chisinau, aflat la ediția a XXII-a. După 5 ani de pauză, cu reluare de anul trecut, iată că și în anul Centenarului, cu sprijinul substanțial al Primăriei municipiului Târgoviște, festivalul a reînviat și s-a bucurat de un real succes, dovedit prin numărul mare de concurenți, dar și de spectatori. Am transmis românilor de pe aceste meleaguri gândurile noastre de bine susținute de fapte concrete, pentru că, deși am vrea să înlăturăm granițele ce ne separă, deocamdată (re)Unirea o putem face numai prin cultură, prin educație, prin proiecte care să ne aducă împreună. În acest sens, i-am asigurat pe cei prezenti că Târgoviștea și județul Dâmbovița vor continua să susțină, cu tot ce este posibil, investițiile în partea această de țară românească și am lansat o invitatie autorităților publice din Chișinău să găsim cele mai potrivite soluții ca tinerii basarabeni să vină să studieze la Târgoviște, dar și să dezvoltăm cât mai mult relațiile interinstitutionale, astfel încât străvechiul sentiment de unire în cuget și simțiri să dăinuie peste timp.
Le mulțumesc organizatorilor că au redat, Moldovei și României, Crizantema de Argint și sper ca laureații, deopotrivă de pe malul drept si stâng al Prutului, să se bucure de aplauze pe marile scene ale lumii!” (Viceprimar, Monica Ilie)

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Perfect Body – Suplimente nutritive Targoviste