Published On: mar, iul. 3rd, 2018

Crucea Roșie Dâmbovița- cele mai importante activități din perioada următoare

Crucea Roșie Dâmbovița. Astazi a avut loc o conferință de presă la sediul Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița susținută de directorul Raul Pavelescu. Au fost aduse în atenție cele mai importante activități pe care Crucea Roșie Dâmbovița le desfășoară în această perioadă. 

A fost lansat un Apel Umanitar în sprijinul persoanelor afectate de inundații. Astfel, pentru a veni în sprijinul sinistraților, Crucea Roșie Dâmbovița organizează colectă de ajutoare materiale și bănești, de la societăți comerciale, persoane fizice, parohii, primării și alți donatori. Mai multe detalii AICI.

De asemenea, mâine, 4 iulie 2018, se împlinesc 142 de ani de la înființarea Societății Naționale de Cruce Roșie din România. La nivel național acest moment va fi marcat la Palatul Elisabeta de către Majestatea Sa Margareta alături de voluntari din întreaga țară.

”Pe plan local fililala noastră va fi prezentă începând cu ora 9 pâna la orele 14 în Piața Tricolorului unde vor face demonstrații de prim ajutor, vor distribui materiale informative cu privire la activitatea Crucii Roșii și se vor efectua măsurări ale tensiunii arteriale și glicemiei.” a declarat Raul Pavelescu.

Crucea Roșie Dâmbovița- parteneriat cu orașele Valencia și Castellon

Directorul Crucii Roșii Dâmbovița a mai precizat că în perioada 26-29 la invitația Crucii Roșii Valenciene o delegație dâmbovițeană a mers în Spania, orașele Valencia și Castellon. Această vizită a avut ca scop stabilirea unor relații solide de colaborare cu Crucea Roșie Spaniolă – Filiala Valencia. În acest sens au avut loc întrevederi cu dl. Miguel Bedmar – coordonatorul autonom al Crucii Roșii Valenciene și doamna Omayra Serrano Marin – Președinta Filialei Castellon.

În urma acestor întâlniri au fost puse bazele unui parteneriat care va avea ca scop dezvoltarea serviciilor de urgență și perfecționarea intervențeie la dezastre.  Alături de președintele Ximo Puig Ferrer, delegația dâmbovițeană a fost întâmpinată la sediul Generalitat Valenciana și de delegatul responsabil cu relația cu Uniunea Europeană, Calabuig Rull

Crucea Roșie Dâmbovița- Tabără pentru intervenția la dezastre și acordarea primului ajutor în Munții Bucegi

În perioada 29.07 – 03.08.2018 Crucea Roșie Dâmbovița organizează o tabără de corturi pentru voluntarii filialei cu tematica Intervenția la dezastre și acordarea primului ajutor în Munții Bucegi. Pe lângă voluntarii noștri până în acest moment au confirmat participarea voluntarii filialei Vezsprem Ungaria.

De altfel au fost transmise invitații către Crucea Roșie Spaniolă, Bulgară și Ucrineană. Pe parcursul celor 6 zile voluntarii vor parcurge un program de perfecționare în tehnica acordării primului ajutor și intervenția la dezastre, a explicat Raul Pavelescu.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos