Published On: vin, apr. 27th, 2018

Crucea Roșie Dâmbovița- proiecte în lucru pentru perioada următoare

Astăzi a avut loc o conferința de presă la Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița unde au fost prezenți, directorul instiuției, Pavelescu Raul, psiholog Florea Eugen și Sorin Ion, inspector școlar general. Aceștia au adus în atenția opiniei publice programele principale ale Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița, respectiv Programul social, educație pentru sănătate și păstrarea igienei personale, prim ajutor și tineret, derulate în ultima perioadă, dar și activitățile pregătite pentru viitor.

Program de sănătate – voluntarii Filialei alături de reprezentanți ai Inspectoratului Județean Școlar Dâmbovița s-au deplasat în 14 comunități locale din județ (Vulcana Pandele, Glod-Moroieni, Niculești, Cojasca, Ciocănari-Niculești, Potlogi-Românești, Șotânga, Ungureni, Dragomirești-Pământeni, Ludești, Scheiu de Jos, Telești, Potocelu- Ludești, Scheiu de Sus) unde s-au distribuit la nivelul a 15 gradinițe pentru un număr de 478 copii, kituri igienice în valoare totală de 6.586,84 lei.

Programul Social– În data de 24.04.2018 am procedat la distribuția unui număr de 8 pătuțuri copii în valoare totală de 1.792 lei la nivelul localității Cornești, acțiune realizată în parteneriat cu DGASPC Dâmbovița. Tot în cadrul programului social cu sprijinul Sediului Central al Crucii Roșii Române s-au distribuit 943 articole noi de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru persoane defavorizate adulți și copii în valoare totală de 19.728,79 lei în 10 comunități locale (Bezdead, Costești Vale, Potlogi, Răzvad, Bilciurești, Raciu, Uliești, Tărtășești, Găești și Hulubești).

Program tineret, prim ajutor și educație pentru sănătate– Având în vedere preocuparea Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița privind însușirea cunoștințelor de bază și a deprinderilor practice a tinerilor pentru acordarea corectă a primului ajutor de bază, păstrarea și îmbunătățirea sănătății fizice precum și păstrarea igienei personale, în data de 20.04.2018 a fost organizată Faza județeană – licee a Concursului Național “Sanitarii Pricepuți” – singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor de bază care se desfășoară în școlile din România din anul 1962 fără întrerupere.
Locul I- Colegiul Național “Nicolae Titulescu” Pucioasa
Locul II- Colegiul Național “Constantin Cantacuzino” Târgoviște
Locul III- Liceul Tehnologic “Udrea Băleanu” Băleni.

Echipajul din Pucioasa va reprezenta județul Dâmbovița la faza națională a concursului ce se va desfășura la Poiana Pinului, jud. Buzău în perioada 17-22 iulie 2018. În data de 26.04.2018 am organizat o activitate de învățare a primului ajutor în cazul unei situații de urgență- “învățăm să ajutăm” la Grădinița Nr. 1 Târgoviște. Au fost prezenți un număr de peste 100 copii și cadre didactice.
Intenționăm ca voluntarii secțiunii de tineret, la invitația Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dâmbovița, să participe în data de 28.04.2018 la o dezbatere privind politicile publice de tineret, acțiune ce se va desfășura la Casa Tineretului din Târgoviște. În data de 5 mai începând cu ora 8,00 vom asigura asistență de prim ajutor în cadrul evenimentelor sportive organizate la nivelul Sălii Sporturilor din Târgoviște în organizarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dâmbovița.

Citește și: Crucea Roșie Dâmbovița participă la “Programul Școlar Colgate“- educație pentru sănătate oro-dentară

4. Organizare activități dedicate Zilei de 8 Mai 2018
Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, este un moment de reamintire a celor 7 Principii Fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie: UMANITATE, IMPARȚIALITATE, NEUTRALITATE, INDEPENDENȚĂ, VOLUNTARIAT, UNITATE, UNIVERSALITATE. Această dată reprezintă data de naștere a lui Henry Dunant (născut 8 Mai 1828) – fondator al Comitetului Internațional al Crucii Roșii (C.I.C.R.) – beneficiarul primului Premiu Nobel pentru Pace, părintele Mișcării de Cruce Roșie. Prima Zi Internațională a Crucii Roșii a fost sărbătorită la 8 Mai 1948. Pentru marcarea acestui eveniment, Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița va organiza în data de 8 Mai 2018 incepand cu ora 9,00 pe Platoul Prefecturii din Municipiul Târgoviște un stand de sănătate unde se vor evalua glicemia, tensiunea arterială, se vor efectua consilieri cu privire la adoptarea unui mod de viață sănătos. Se vor distribui materiale informative și se vor efectua demonstrații de acordare a primului ajutor.

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos