Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Culoarea VIOLET si beneficiile ei- supranumita “culoarea puterii”

Culoarea mov (violet) are un efect antiseptic si purificator. De asemenea, movul reduce pofta de mancare si echilibreaza metabolismul corpului. Printre efectele psihologice ale culorii violet se numara stimularea creativitatii, a spiritualitatii si a compasiunii. De asemenea, aceasta culoare aduce pacea si elimina socurile, obsesiile, temerile si alte tulburari emotionale.
Violetul reprezinta culoarea tainei, a misterului si este asociata cu o gura de lumina care se închide si se stinge, dar si cu gura(maxilar mandibular) ca aparat masticabil, simbolizand deopotriva actul natural al masticatiei si al ingerarii de alimente (anatomia gurii care-i permite sa se deschida si sa se inchida).

Culoarea violet este de cele mai multe ori asociata cu sistemul digestiv si se crede ca ajuta la buna functionare a stomacului si la eliminarea disconfortului la nivel abdominal (crampe, balonari etc.) Aceasta culoare corespunde chackrei crestetului capului- coroana, care este asociata cu energia spiritual.

Mai este considerata si culoarea asociata onoarei, demnitatii,respectului de sine si simbolul imaginii noastre exterioare si a iubirii de sine, de propriul corp si de propria karma. De asemenea ea este supranumita “culoarea puterii” – puterea de a reusi, de a triumfa, de a castiga o batalie (si, ca o paranteza, de a castiga „lupta” cu kilogramele), de a iesi victorios dintr-o confruntare ori situatie solicitanta, debordanta si istovitoare – întrucât era culoarea regilor si era purtata de acestia în nuanta “purpuriu regal.”

Citeste si: Trasaturi ale femeilor INDIGO

!!!! Hrana pentru suflet…

Desi violetul este una dintre cele mai populare culori, este si una dintre cele mai putin apetisante, in special in ceea ce priveste produsele alimentare sau mancarea. Aceasta deoarece mancarea albastru-violet este rara in natura sau daca exista, nuanta vinetie inspira respingere, dezgust, sugerand perisabilul si conditia alterata, putrefactia, starvul, hoitul, organisme aflate in descompunere.

Cautandu-si hrana, oamenii au invatat sa evite mancarea toxica sau cea stricata, care adesea capata nuante de albastru, negru sau violet. In cadrul unor studii efectuate, cercetatorii au descoperit ca, atunci cand mancarea vopsita in violet este oferita spre consum diferitilor subiecti, se obtin doua reacii diferite: acestia ori isi pierd apetitul ori, la cealalta extrema, in special copiii, savureaza din plin produsul dar imediat se simt satuli iar foamea dispare instant.

Verde, maro si rosu sunt culorile cel mai des intalnite in gastronomie. Rosul este folosit adesea in paleta cromatica si in designul restaurantelor, deoarece stimuleaza apetitul.

Violetul dinamizeaza intuitia, favorizeaza apropierea launtrica a adultului de copilul interior si motiveaza puternic pe cei tristi, melancolici sau doar ingandurati. Majoritatea muzicienilor si pictorilor au avut momente de inspiratie atunci când  în preajma lor era lumina violeta. În cazul lui Leonardo Da Vinci secretul  care l-a facut faimos a fost lumina violeta care a fost obtinuta prin filtrarea razelor solare prin interemediul draperiilor din camera sa.

Aceasta lumina o capta în momentul când dorea sa se apuce de lucru. Leonardo recomanda aceasta culoare pentru cresterea creativitatii. Aceasta culoare a fost preferata si de   compozitorul Richard Wagner si contele de Saint Germain, cunoscut ca o persoana cu înzestrari spirituale speciale care în acel timp a contribuit la multe vindecari. Persoanele care prefera culoarea violet sunt considerate a fi sincere, inocente si întelepte. La nivel psihic culoarea violet calmeaza angoasele, anihileaza frica si elimina agresivitatea.

Aceasta culoare favorizeaza dezintoxicarea organismului, întareste sistemul imunitar, stimuleaza producerea globulelor albe, regleaza tensiunea arteriala si reduce somnul. De asemenea influenteaza întregul sistem digestiv, osos si nervos al organismului. Este o culoare antiseptica, având efect purificator la nivel spiritual si detoxifiant la nivel fizic. Contribuie la echilibrarea energiilor spirituale si fizice. Este eficienta în tratarea afectiunilor canceroase si a obezitatii.Artrita poate fi tratata printr-o nuanta de violet ce tinde spre albastru.

Culoarea violet ajuta organismul sa asimileze substantele nutritive si minerale. Femeile daca vor folosi aceasta culoare vor vedea ca li se amelioreaza procesul de digestie si astfel li se elimina una din cauzele celulitei.

Efectele fiziologice ale culorii violet: intensifica activitatea cardiovasculara, accelereaza respiratia, intensifica pozitiv rezistenta cardiaca si pulmonara.

Efectele psihologice ale culorii violet: culoare rece, transcendentala, luciditate înteleapta, detasare totala, clarviziune, sentimentul eternitatii, nostalgia adevarurilor ultime, trairi paranormale, stare de fuziune si unitate cu tot ceea ce ne înconjoara, stimuleaza trairile spirituale înalte, precum si simultaneitatea unor stari ca optimism si nostalgie, atractie si detasare, îndepartare si apropiere, bucurie si tristete, concret si abstract, prezenta si absenta, stare de atotputere, omniprezenta, senzatie de apropiere foarte mare în spatiu, cuprinderea infinitului si a eternitatii în propia fiinta, starea ca totul este in fiinta si ca simultan fiinta este în tot ceea ce o înconjoara.

Beneficiile culorii Violet:

  1. Întareste sistemul imunitar;
  2. Calmarea mentala si nervoasa;
  3. Încurajeaza creativitatea si inspiratia;
  4. Deprima nervii motori, sistemul limfatic si cardiac;
  5. Purifica sângele;
  6. Mentine echilibrul potasiului si sodiului în organism;
  7. Stimuleaza cresterea osoasa, combate reumatismul;
  8. Stimuleaza splina;
  9. Radiatiile sale specifice inhiba tumorile;
  10. Contribuie la echilibrarea apetitului.

Boli tratate prin intermediul culorii violet

  1. Nevralgii, dezechilibre nervoase;
  2. Stimularea memoriei;
  3. Insomnii;
  4. Astm bronsic;
  5. Tulburari de vedere;
  6. Afectiuni renale;
  7. Boli infectioase;
  8. Afectiuni cardiace;
  9. Celulita;
  10. Afectiuni ale vezicii urinare;
  11. Tulburari de crestere osoasa, crampe, reumatism, sciatica, artrita;
  12. Meningita;
  13. Tumori;
  14. Boli de piele, boli ale scalpului.
  15. Obezitate

Este culoarea independentei personale. Este culoarea persoanelor marcate de spiritualitate. Le place sa invete din experiente si sa citeasca despre vietile altora. Este considerata o culoare regala, asociata, in general, cu luxul, creativitatea, spiritualitatea si tot ceea ce este sofisticat. Violetul este o culoare care se gaseste rar in natura.

Este de asemenea culoarea inspiratiei, asa ca daca esti artist, o camera cu accente de mov ti- ar putea stimula mintea. Se crede ca movul ajuta dezvoltarea imaginatiei, mai ales la copii asa ca este deserori intalnita la decorarea camerelor copiilor. Mov indica respect si echilibru. Culoarea mov exprima siguranta de sine si increderea de care avem nevoie pentru a supravietui greutatilor vietii. Este o culoare care-ti da putere in momentele grele. Mov sau violet reprezinta independenta, siguranta ,placerea de a trai si nu in ultimul rand delicatete, suplete, rafinament.

Cateva culturi antice, inclusiv egiptenii si chinezii, practicau cromoterapia sau foloseau culorile pentru a vindeca. Cromoterapia mai este numita uneori drept terapie usoara  si este folosita si in ziua de azi drept tratament alternativ sau holistic.

revista.bmse.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share