24/10/2021

Cum a salvat pestisorul de fier vietile oamenilor. O inventie incredibila

pesteÎn urmă cu şase ani, doctorul canadian Christopher Charles a mers într-o călătorie în Cambodgia, unde a observat că cetăţenii, atât copiii, cât şi adulţii, sufereau de anemie, acuzând dureri violente de cap, ceea ce i-a dat ideea să inventeze un peştisor de fier vindecător.

Pestisorul inventat de Dr. canadian Christopher Charles ar putea face în curând ca deficitul de fier  sa fie de domeniul trecutului. 2 miliarde de oameni sunt anemici, ceea ce face aceasta problema de nutritie sa fie cea mai comuna din lume iar suplimentele sunt indisponibile sau prea scumpe pentru majoritatea oamenilor. Peștelele inventat de Dr. Charles ‘oferă 75 % din aportul zilnic de fier recomandat unui adult, scrie boredpanda.com.

” Se fierbe apa sau supa cu pestele timp de cel puțin 10 minute … apoi se scoate pestele. Se adaugă un pic de suc de lămâie, care este important pentru absorbția fierului „, explică medicul . Alimentele gătite în acest fel nu vor avea un gust diferit, iar peștele poate fi folosit pentru mulți ani.”peste1

Peste 2.500 de oameni folosesc pestele in prezent, mai ales cei din Cambodgia, iar analizele arata ca jumatate din cei care au luat parte la studiu nu au mai fost anemici după 12 luni in care au folosit pestele la gatit. Doctorul spune ca a ales ca si model pestele, deoarece in Cambodgia este considerat un simbol norocos dar el poate fi adaptat oricarei culturi din toate tarile lumii.

Urmariti un material video despre cum a luat nastere aceasta idee.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share