Published On: lun, mart. 19th, 2018

Cum va fi vremea în zilele de 19, 20 și 21 martie 2018

Vremea pe 19 martie va fi deosebit de rece pentru această perioadă, la fel va fi marți și miercuri. Prognoza meteo anunță polei, ninsori și temperaturi scăzute.

Vremea 19 martie 2018 în ţară

Luni, vremea va fi deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice, iar în Moldova şi în estul Transilvaniei, dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ger. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 grade în nordul Moldovei şi 8…9 grade în Transilvania, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -9 şi 1 grad. Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor fi precipitaţii în toate regiunile, în extindere treptată dinspre sud-vest, iar în jumătatea de sud a ţării şi la munte vor fi în general moderate cantitativ. Acestea vor fi mixte ziua şi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare seara şi noaptea. Se va semnala polei sau gheţuş, în special în sudul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice, dar mai ales în Banat.

Presiunea atmosferica va scădea, astfel regimul baric menţinându-se subnormal.

Prognoza meteo pentru 20 martie 2018

Marți, vremea va rămâne deosebit de rece, iar cerul va fi mai mult noros. Vor fi precipitaţii pe arii extinse ziua, când în sud-est se vor înregistra şi cantităţi mai importante, şi pe spaţii mici noaptea, în general slabe, mai ales în est. Precipitaţiile vor fi mixte în extremităţile de sud-est şi sud-vest ale teritoriului, unde pe arii restrânse se va forma polei şi mai ales sub formă de ninsoare în rest. În Muntenia, Dobrogea şi pe crestele montane vântul va avea intensificări şi local ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -5 şi 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi 1 grad. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă, îndeosebi în regiunile sudice.

Presiunea atmosferica va creşte, însă nu cu mult.

Prognoza meteo pentru 21 martie

Miercuri, vremea se va menţine deosebit de rece. Cerul va avea înnorări şi vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor ţării, mixte în extremitatea sudică şi în sud-est, unde vor fi condiţii de polei şi predominant ninsori în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 şi 0 grade.

Cum va fi în București

Luni: rece, lapoviță, polei, maxima  de -1 grad, minima de -4…-3 grade

Marți: rece, ninsoare, maxima de 0…1 grad, minima de -4 grade

Miercuri: rece, polei, maxima de 1…2 grade, minima de -2…-1 grad

Cum va fi la munte luni

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în Carpaţii Orientali şi izolat în rest. Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor fi precipitaţii general moderate cantitativ în toate masivele. Acestea vor fi mixte ziua şi mai ales sub formă de ninsoare seara şi noaptea. Vor fi condiţii de polei sau gheţuş. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.

Cum va fi pe 19 martie în Europa

Ca în precedentul interval, vreme predominant frumoasă, cu cerul mai mult senin va fi numai într-o zonă de latitudini nordice, în care aproximativ se vor afla Ţările de Jos, Danemarca, nordul Germaniei şi cel al Poloniei, de asemenea în partea vestică a bazinului mediteranean. În restul continentului nebulozitartea se prefigurează a fi sau deveni accentuată, spre aspect în general închis – acesta urmând a se remarca îndeosebi în sud-estul Europei (inclusiv în ţara noastră). Precipitaţii abundente vor afecta vestul Greciei şi Albania, iar într-o măsură mai mică – vestul Bulgariei şi sud-vestul României; mai slabe vor fi fenomenele pluviale din restul continentului (probabil cu excepţii relativ modeste în Spania), sub formă de ninsoare local în nord-vestul Rusiei şi în ţările scandinave, mixte în regiunile vestice şi sud-vestice şi mai ales ca ploaie în cele sudice şi centrale. Vânt puternic se va înregistra pe ocean la vest de Norvegia, moderat şi temporar mai intens – la vest de Golful Biscaya, la sud-vest de Arhipelagul Britanic şi de Italia, iar cu precădere slabă va fi circulaţia aerului în aproape toată zona interioară, cu excepţia peninsulelor Scandinavică şi Iberică. Faţă de intervalul anterior vremea va fi mai rece.

 observator.tv
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos