lun. feb. 17th, 2020

Cumpărături în siguranță- recomandări IPJ Dâmbovița

Având în vedere că deschiderea noului an școlar se apropie, iar pregătirile sunt în toi, poliția dâmbovițeană vine în sprijinul părinților cu o serie de sfaturi utile pentru cumpăraturi în siguranță.

În magazine, centre comerciale

Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume importante de bani, în numerar!

Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toți banii, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!

Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

Aglomerația reprezintă un factor favorizant pentru furturile din buzunare şi genţi. Dacă sunteți împins în locuri aglomerate, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau poșeta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

Folosirea telefonului/tabletei sau a altor gadgeturi vă pot distrage pe  dumneavoastră, dar pot atrage şi atenţia hoţilor.

Nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă, haine) în căruciorul pentru cumpărături!

Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri” (produsele pot fi contrafăcute). 

La cumpărăturile on-line: 

Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!

Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului.

Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el.

Nu oferiţi niciodată informaţiile de pe card, dacă site-ul nu foloşeste o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.

Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail.

Nu plătiţi în avans bunurile comandate prin internet de la persoane necunoscute. Folosiți un serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că plătiți pentru ce ați comandat.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments