" /> Curtea Domnească de la Târgoviște va intra intr-un program de restaurare | Oficial Media
Published On: mie, apr. 19th, 2017

Curtea Domnească de la Târgoviște va intra intr-un program de restaurare

A fost finalizată etapa de evaluare tehnică şi financiară a proiectului „Impulsionarea dezvoltării judeţului Dâmboviţa şi păstrarea identităţii culturale a fostei capitale a Ţării Româneşti prin conservarea, protejarea, dezvoltarea şi valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgovişte”

Marţi, 18 aprilie 2017, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a informat Consiliul Judeţean Dâmboviţa cu privire la finalizarea etapei de evaluare tehnică şi financiară pentru proiectul S/DB/2016/5/5.1/5.1/1/203/15.11.2016, cu titlul “Impulsionarea dezvoltării judeţului Dâmboviţa şi păstrarea identităţii culturale a fostei capitale a Ţării Româneşti prin conservarea, protejarea, dezvoltarea şi valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgovişte”, cod SMIS n/a, depus în cadrul apelului nr. POR/2016/5/5.1.

În urma parcurgerii etapei de evaluare tehnică şi financiară, proiectul a obţinut un punctaj de 90 de puncte din totalul celor 100 de puncte posibile, întrunind, astfel, la parametrii optimi, majoritatea criteriilor de selecţie.

Lucrările de conservare şi restaurare aferente investiţiilor propuse prin proiect vizează următoarele obiective: ruinele Bisericii Paraclis, Turnul Chindiei, Biserica Sf. Vineri – Domnească Mică şi Biserica Domnească Adormirea Maicii Domnului. Toate obiectivele în cauză sunt componente ale Ansamblului Monumental „Curtea Domnească”, monument istoric de valoare naţională, categoria A.

Proiectul privind Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” are o valoare totală de 19.787.516,95 lei şi va contribui la dezvoltarea locală a regiunii, atât din punct de vedere economic, cât şi din perspectiva consolidării patrimoniului cultural al Judeţului Dâmboviţa, în sensul în care investiţia este în acord cu liniile strategice de dezvoltare adoptate la nivel naţional.

Odată cu realizarea acestui obiectiv, se va revitaliza circuitul turistic al capitalelor Ţării Româneşti – Bucureşti, Târgovişte, Curtea de Argeş, Câmpulung. În acest sens, mai multe instituţii şi organizaţii locale şi-au exprimat interesul de a susţine circuitul. Astfel, prin implementarea proiectului se preconizează o creştere a numărului de vizitatori cu 8,77% pe an, ceea ce va contribui la impulsionarea turismului în Judeţul Dâmboviţa, potrivit unui comunicat de presa din partea CJ Dambovita.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos