Published On: Dum, mai 22nd, 2016

Dă o șansă vieții- Ionut are nevoie de ajutorul nostru!

6

”De fiecare dată când ne întâlnim, realizez că eu îi predau lecţii din Curriculumul Naţional şi îl învăţ cum să găsească singur anumite răspunsuri, dar el, de fapt, mă învaţă pe mine o lecţie mult mai importantă, o lecţie de viaţă! Mă învaţă să fiu puternică şi optimistă, mă învaţă să mă bucur că pot face zilnic lucruri ce-mi par banale, mă învaţă să mă bucur de tot ce este în jurul meu şi, mai ales, să mă bucur că pot să merg, că pot să vin la şcoală şi să-mi încarc bateriile de la copiii mei, să socializez şi… să văd lumea cu proprii ochi!

Colegii lui „de clasă” sunt uimiţi, la fiecare întâlnire cu Ionuţ, de capacitatea intelectuală a lui, de plăcerea cu care comunică, de voinţa lui puternică şi de ambiţia cu care lucrează, în ciuda durerii fizice şi a istoricului său zbuciumat.

Noi toţi ne dorim din tot sufletul să-l ajutăm pe Ionuţ, pentru că, de acum, părinţii lui nu mai au posibilităţi financiare. Pentru cele 8 operaţii grele, anterioare, pentru tot felul de obiecte medicale (corset, tije, cadru, ghete ortopedice, orteze) şi pentru toate investigaţiile medicale au folosit toţi banii de care dispuneau.

Faptul că nu se lasă învins şi că respectă cu sfinţenie şi cu stoicism toate indicaţiile medicilor, în dorinţa de a se vindeca, faptul că este optimist şi vorbeşte despre intervenţiile chirurgicale ca despre ceva normal, la cei 15 ani ai săi, ne fac să fim solidari cu Ionuţ şi cu familia lui. Astfel, sperăm şi ne dorim ca ajutorul financiar va fi de bun-augur! Şi credem cu tărie în cuvintele înţelepte – „Pic cu pic se face marea!”

5

Mama lui Ionuţ ne explică istoricul lui, începând cu aprecierea că Ionuţ este un copil minunat, care a suferit foarte mult:

„La vârsta de un an a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică de către doamna profesor dr. Sanda Măgureanu (Policlinica Batiştei, Bucureşti). Ea ne-a prescris tratament neurotrofic si neuromuscular. Tot la vârsta de un an am luat legătura cu domnul profesor dr. Gheorghe Burnei (Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie”), care i-a făcut toate cele 8 intervenţii chirurgicale de până acum. Prima intervenţie a fost la vârsta de doi ani, constând în alungire de tendon, la ambele membre inferioare, pe parcursul anilor  urmând intervenţie de tonotomie, subluxaţie de şold drept, triplaosteotomie (în timpul căreia i s-au introdus tije, plăcuţe, broşe şi şuruburi), urmând, la distanţă de un an şi jumătate, intervenţia de scos metalul, apoi intervenţia de genuflexum bilateral, practicându-se capsuloplastie Herbert la membrul inferior drept, urmată de acelaşi tip de intervenţie şi la membrul inferior stâng (5 mai 2015). În tot acest timp, în perioadele în care nu era în material gipsat, a făcut kinetoterapie, fizioterapie, balneoterapie, înot şi kinetoterapie în bazin.

Acum, cât mai repede, trebuie făcută o intervenţie la coloana vertebrală (Scolioză dorso-lombară), ce se va realiza la Spitalul Monza din Bucuresti de catre doctorul Maior si care ne costă 15 mii de euro.”

2

Ceea ce nu spune niciodată mama lui Ionuţ, din modestie, este că toate aceste intervenţii chirurgicale, toate investigaţiile şi toate examinările medicale au fost plătite de către familie… Raportate la 15 mii de euro, într-adevăr, sumele individuale au fost mai mici, dar adunate… depăşesc cu mult sumele anuale pe care oamenii le plătesc, de obicei, pentru concedii sau pentru investiţii majore în gospodării.

De aceea, vă mulţumim din suflet, dragi OAMENI, în numele lui Ionuţ!”

Clasa a VII-a A de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” Pucioasa şi Aurora Zamfir, profesor diriginte

1

* Acesta este contul personal în care puteți dona orice sumă, oricât ar fi de mică, pentru a-l ajuta pe Ionut:
IBAN RON RO 65 RNCB 0132 0653 9657 – Stefan Emanuela (TEL. 0729 355 049)
* 2 EUR prin SMS la nr. 8848 (Fundația “Mereu aproape”)

 

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Perfect Body – Suplimente nutritive Targoviste

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It